自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

clc_ivy 發表於 19-3-23 15:17
請問耳機喺邊度買,唔係紅外線

大眾/商務書局,街坊電器舖,HKTV Mall
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

侯爵府

sammie_leung 發表於 19-3-23 13:46
Hello, 我女都是今年考生,呢幾個月見到佢真的發力,希望一切順利。祝願各考生能考入自己喜歡的學系。
你們 ...

冇報e-app,兒子說自己夠分數入u。
真係衰咗的話,他只會retake。

箴言二十二章六節

男爵府

2019新春慶豚圓

sammie_leung 發表於 19-3-23 13:46
Hello, 我女都是今年考生,呢幾個月見到佢真的發力,希望一切順利。祝願各考生能考入自己喜歡的學系。
你們 ...

未呀, 之前提左佢, 佢諗住考完先報。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wawaliluk 發表於 19-3-23 20:16
冇報e-app,兒子說自己夠分數入u。
真係衰咗的話,他只會retake。

我仔都係咁講

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

呢排天氣差, 又有痳疹爆發

大家要幫仔女保重身體呀

健健康康入試場, 順順利利考晒試, 入到最愛的學系

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

芝麻街 發表於 19-3-23 20:49

大家要幫仔女保重身體呀

我要佢日日飲維他命C,身體健康至有好狀態

芝麻街    發表於 19-3-23 21:05

珍珠宮

2019新春慶豚圓 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

1773 發表於 19-3-23 20:51
我要佢日日飲維他命C,身體健康至有好狀態

睇怕都要, 做好一切預防, 免功虧一簣

芝麻街    發表於 19-3-23 21:06

大宅

2019新春慶豚圓

芝麻街 發表於 19-3-23 20:49

大家要幫仔女保重身體呀

大家都要保重啊!煲多d考試湯,我今日煲左候頭菇蘋果豬骨湯,好好飲。我地做父母嘅無咩幫到佢地手,可以做嘅係煲下考試湯,食下考試餸,作為打氣之舉

芝麻街    發表於 19-3-24 15:04

大宅

好媽媽勳章

sammie_leung 發表於 19-3-24 02:40
大家都要保重啊!煲多d考試湯,我今日煲左候頭菇蘋果豬骨湯,好好飲。我地做父母嘅無咩幫到佢地手,可以做 ...

請問仲有咩考試湯同考試餸呀? 我只打算淸淡為主咋

大宅

sammie_leung 發表於 19-3-24 02:40
大家都要保重啊!煲多d考試湯,我今日煲左候頭菇蘋果豬骨湯,好好飲。我地做父母嘅無咩幫到佢地手,可以做 ...

同意!我都係盡量每天煲多啲湯水給他, 昨天飲了五指毛桃蟲草花姬松茸合桃栗子瘦肉湯(去濕加補腦增強免疫力),今天一早已經煲定鱷魚肉無花果鮮百合南北杏瘦肉湯, 怕天氣轉涼, 容易受感染, 當然維他命C和 Fish Oil DHA supplement 絕對不可以少 ……

大宅

2019新春慶豚圓

J-smama 發表於 19-3-24 16:39
請問仲有咩考試湯同考試餸呀? 我只打算淸淡為主咋

考試湯係增強抵抗力、滋潤嘅湯,考試餸係佢鍾意食嘅餸

大宅

2019新春慶豚圓

MYMAMA 發表於 19-3-24 17:04
同意!我都係盡量每天煲多啲湯水給他, 昨天飲了五指毛桃蟲草花姬松茸合桃栗子瘦肉湯(去濕加補腦增強免疫 ...

你果湯好正呀!大家加油喇

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

MYMAMA 發表於 19-3-24 17:04
同意!我都係盡量每天煲多啲湯水給他, 昨天飲了五指毛桃蟲草花姬松茸合桃栗子瘦肉湯(去濕加補腦增強免疫 ...

大宅

wawaliluk 發表於 19-3-23 20:10
大眾/商務書局,街坊電器舖,HKTV Mall
即係普通耳機無mic就可以?對嘛?
琴日喺日本城買咗個無mic,插頭係2個圈嘅
我係驅魔人媽媽

男爵府

clc_ivy 發表於 19-3-23 15:17
請問耳機喺邊度買,唔係紅外線

我女係12蚊店買

侯爵府

clc_ivy 發表於 19-3-24 22:00
即係普通耳機無mic就可以?對嘛?
琴日喺日本城買咗個無mic,插頭係2個圈嘅

係吖,因為個耳筒係插入自己部收音機內,所以不需要理會二個圈或三個圈,只需要work,聽得清楚就可以了。

箴言二十二章六節

子爵府

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wawaliluk 發表於 19-3-24 22:16
係吖,因為個耳筒係插入自己部收音機內,所以不需要理會二個圈或三個圈,只需要work,聽得清楚就可以了。
...

唔喺喎, 三個圈是有mic/volume 唔合規喎。
一定要二個圈㗎

侯爵府

pooh仔 發表於 19-3-24 22:41
唔喺喎, 三個圈是有mic/volume 唔合規喎。
一定要二個圈㗎

自己果部收音機,嘜唔係冇mic聽筒即可?
有要求二圈係紅外線試場,要符合此要求。

箴言二十二章六節

子爵府

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wawaliluk 發表於 19-3-24 22:44
自己果部收音機,嘜唔係冇mic聽筒即可?
有要求二圈係紅外線試場,要符合此要求。
...

你話唔需要理會2圈定3圈,插入聽到就可以。 我咪答你3圈是有mic的,2圈是冇咪.
DSE 考試唔理你紅外線定收音機,一律都唔可以有mic即喺插頭有3個圈囉!

侯爵府

pooh仔 發表於 19-3-24 22:52
你話唔需要理會2圈定3圈,插入聽到就可以。 我咪答你3圈是有mic的,2圈是冇咪.
DSE 考試唔理你紅外線定收 ...

哦,原來冇mic一定係2圈。

箴言二十二章六節

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊