跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人比仔女讀高貴林的高中,那區公校好嗎?謝謝!

大宅

回覆 vanyu 的帖子

有呀

男爵府

My daughter is attending Pinetree Secondary School. 如要ranking 再好些, Dr Charles Best Secondary in Como Lake is the best in Coquitlam.

大宅

beamsboybaby 發表於 18-12-27 16:24

有呀

謝謝!好開心有人覆,我打算遲啲同阿仔過去,宜家幫佢搵中學,有邊間好?

複式洋房

vanyu 發表於 18-12-31 17:13
謝謝!好開心有人覆,我打算遲啲同阿仔過去,宜家幫佢搵中學,有邊間好?
...

我都打算今年summer同仔女去Coquitlam, 囝囝會讀middle school, 朋友話Coquitlam一般學校都幾好

大宅

glorialee923 發表於 19-1-1 22:31
我都打算今年summer同仔女去Coquitlam, 囝囝會讀middle school, 朋友話Coquitlam一般學校都幾好
...

有冇䡯過Port Moody , 這間和Pinetree,邊間好?謝謝你們!

複式洋房

我們打算今年暑假搬去高貴林,請問有冇媽咪的小朋友是讀緊小學?有冇試過當初申請學校時是暑假?因為暑假學校放假,是否有其他地方可幫小朋友註冊?我見温哥華school board 有一個暑假期間可以註冊的地方,但高貴林school board就好似見唔到,請問有冇人有經驗呢?謝謝🙏🏻

大宅

julysky 發表於 19-2-24 13:31
我們打算今年暑假搬去高貴林,請問有冇媽咪的小朋友是讀緊小學?有冇試過當初申請學校時是暑假?因為暑假學 ...

我今個暑假只係去看看環境都,啊仔應該下年暑假才入讀高中,所以也沒有什麼資料。

複式洋房

唔緊要,都係謝謝你!我們屋都未買,8月先過去,也是見一步行一步

複式洋房

julysky 發表於 19-2-24 14:01

唔緊要,都係謝謝你!我們屋都未買,8月先過去,也是見一步行一步

如果等sd43 school board open 就要8月尾, 應該冇其他辦法, 我都係8月過去高貴林讀elementary

大宅

vanyu 發表於 18-11-9 19:12
有冇人比仔女讀高貴林的高中,那區公校好嗎?謝謝!

有,我女女上年9月入Terry Fox, G10

大宅

babyyantung 發表於 19-4-21 14:31
有,我女女上年9月入Terry Fox, G10

Terry Fox 好嗎?

大宅

vanyu 發表於 19-4-21 17:36
Terry Fox 好嗎?

都 ok

男爵府

Terry Fox is in Port Coquitlam not Coquitlam.

冇計, 要等到8月底學校開工先去報名啦. 你地唔可以早d6月過嚟咩? 我當年都係6月中就過嚟, 我預鬆d.

首頁

尾頁

跳至