自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

雖然已經大團圓結局,我都想講我女舞團嘅經驗:有個低我女一班嘅女仔生得好肥下,每級都有一套T恤係著嚟表演基本功部份,果個女仔中班,件衫應該係圓領youth size, 點知加大都著唔落,老師最後俾佢著高班果件,顏色同款式差少少。另一套衫仲斃,完全差兩個碼,因為係舊衫同埋老師冇收服裝錢,臨時都冇可能做過一套,不過我地係三個星期前試衫,試完老師同家長義工已經著手想辦法,最後决定駁布加闊件衫(其實都好勉強), 同埋叫負責幫果班家長到時幫個女仔換,因為要加扣針。

其實如果跳得未夠好上唔到台可以理解,但因為套衫就本末倒置,如果套衫咁重要,老師有責任早早俾學生試衫
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-11-11 02:39
雖然已經大團圓結局,我都想講我女舞團嘅經驗:有個低我女一班嘅女仔生得好肥下,每級都有一套T恤係著嚟表 ...

我幾時都話媽媽會幚女兒解決問题 (樓主 正是); 你們一班家長更連女兒的同學亦關顧!!!

媽媽萬歲!!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

birdbird 發表於 18-11-10 15:41
我幾時都話媽媽會幚女兒解決問题 (樓主 正是); 你們一班家長更連女兒的同學亦關顧!!!

媽媽萬歲!!!!

同一個舞團嘛,我女學咗就嚟六年,年年幾次表演,D衫都唔會一定合身,因為唔係度身訂做,試過臨出場有個女仔條裙拉鍊爆咗,好辛苦幫佢搞掂又驚爆,最後幾個扣針扣實,好彩出面有多件罩衫,就算真係爆拉鍊都未必會穿崩。道具頭飾果D唔知試過幾多次臨陣出事,都係要執生,有兩次真係有學生上唔到台表演,因為冇帶衫,呢樣就冇得怪人,學生自己責任。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

象牙宮

2024年龍年勳章

CY826 發表於 18-11-10 22:59
謝謝,佢哋攞咗銀獎!同時我同咗阿女講係時候減肥了

恭喜班小朋友。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

恭喜大團圓結局,攞埋獎; 不過都係轉學校,有得一次會有下次,構成嚴重心理壓力
可否 PM 學校名

大宅

回覆樓主

因為件衫唔啱著要換人?太離譜吧,辛苦練習因為件衫出唔到賽,不可能發生,叫舞蹈學校想方法解決

大宅

DHA勳章

回覆樓主

恭喜你地

子爵府

CY826 發表於 18-11-9 22:50
不吐不快,我個女學跳舞嘅學校安排咗佢同幾個女孩子參加明天的公開比賽,過去整整10日每天放學跑太古,鯉魚 ...

間學校好差喎

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

恭喜恭喜啊!有得表演同拎獎

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

恭喜 女女 好野喎
總有離別的時候

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

經過呢件事我發覺無論表演又好比賽又好隨時準備好搵人頂上,呢種情況對跳舞學校來說十分平常,係我個女太想表演才令我們的心情緊張同擔心!呢間舞蹈學校凡出賽嘅團隊基本上都有攞到獎,因佢嘅老師編舞真係好叻,所以我唔會公開舞蹈學校名,pm我都唔會,抱歉!我好少出post,今次真係令我個女唔開心才會呻下!雖然跳咗7年,阿女琴晚開始諗佢是否應該再跳下去,今次事件因爲自己肥好傷佢自專心!但同時都帶出俾佢自己去正視下自己嘅健康同身形!等佢自己去諗下會唔會為咗自己嘅興趣而努力改變自己!

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

好感動!! 大家既努力無白費了
放下自在

大宅

好媽媽勳章

CY826 發表於 18-11-10 13:48
謝謝,我都希望佢可以跳,如果到最後都係無得跳對佢來說也可上了人生挫折第一課,希望以後學懂凡事都要事 ...

既然咁熱誠,照跳啦。裏面著件肉色body, 爆咗都唔怕。

大宅

畀面勳章

cattz288 發表於 18-11-11 14:33
好感動!! 大家既努力無白費了

其實我真係好欣賞幾位美少女由排舞到練舞短短10日(因之前日子要應付8級考試同學校考試),欣賞佢哋嘅堅持同毅力!但佢哋攞到銀獎都不太滿意

首頁

尾頁

跳至