嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆 mwsiipb2 的帖子

Hi mwsiipb2 ,BB紅色點點退左未? 面上嘅紅點痕唔痕? 有冇”R" 面呀? 會唔會食左某d食物或者接觸到某d物件之後, 會多左呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

回覆 mwsiipb2 的帖子

BB 身體唔同位置間唔中出現一粒紅點,可以留意番蚊叮蟲咬嘅可能性。如果BB 唔覺得痕癢亦冇抓癢,都唔需要特別處理紅點,紅點會慢慢消退。留意番屋企會唔會有盆栽/ 積水令蚊蟲滋生,每個星期勤換床單去減少麈蟎, 如果平時有去公園就建議幫BB 著番薄嘅長袖衫褲防止蚊叮蟲咬。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

mwsiipb2 發表於 18-11-16 15:53
明白

首頁

尾頁

跳至