夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

我老公都係咁 咩事都話一餐 依依哦哦 但我會選擇唔理佢

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

suetfunglui 發表於 18-11-10 20:52
1.昨晚,阿仔用左佢支潤唇膏(同仔個支同款)因C6生唇瘡怕傳染,見到即大鬧個仔用佢既野.....我話:咁唔揸 ...

我都好明白JM你既感受,因为我C6都系甘,以前就同他讲道理,
我而家都化,费事吵架,他讲由他讲,我吾搭咀。
当他唱歌吧!

大宅

佢唔做,一定唔會出錯;人地做,梗有機會出錯。一唔合佢心意,又有得做文章,真正無得輸。

在世間能可有著你,互訴每個心傷悲
一起懷念,一起想 他朝會否改變
<迷失中有著你 - 陳百強>

男爵府

回覆樓主:

啲男人係咪姓懶呢,我老公都係架
好似大爺咁咩都唔理咁㩒電話
有咩事發生就反應好快咁話我好唔理架
我咪話囉,你唔陏,一定要我理架
不過就咁又嗌交,冷戰
有時真係好唔憤氣,點解佢完全唔覺自己有問題,大家都錯都好丫,佢完全怪晒我,啲態度好似鬧工人咁,我都好難受囉

公爵府

suetfunglui 發表於 18-11-10 20:52
1.昨晚,阿仔用左佢支潤唇膏(同仔個支同款)因C6生唇瘡怕傳染,見到即大鬧個仔用佢既野.....我話:咁唔揸 ...

同我c6一樣,做錯少少事就鬧,真的係好憎佢

禁止訪問

複式洋房

同我果個好似

子爵府

男人通病

伯爵府

樣樣都咁大意見,佢湊喇

複式洋房

suetfunglui 發表於 18-11-11 23:12
如果發生事前爭拗,可能都可以!但佢成日發生事後馬後炮咁話我!又無補於事⋯⋯
...

我都好明白你,我c6情況都差唔多,即使同一件事,只有你錯,佢無錯。你好言相向,同佢講可以點做,佢只覺得你鬧佢,你唔滿意佢。
但倒番轉係你,佢一定鬧到你飞起。
有時,唔係因為有小朋友,真係唔想再理佢地。
唉。。。

男爵府

畀面勳章

suetfunglui 發表於 18-11-11 23:04
我老公唔大得,講哩你個句我諗我有排受

轉一轉句子說話法及語氣。
保證佢會即刻收聲。
“係啦係啦,真係叻。至叻係你了。”
我都是在其他人的老公度學返黎的。。。
佢用嚟氹老婆 , 我就用來阻止老公繼續說話。

伯爵府

睇樓主2個case, 都係死雞撑飯蓋果隻,如果乜都估計唔到就最都唔好做,做衰左咪答句下次小心啲囉!認衰人地咪話少2句囉,我相信如果你仔將來出去工作,有樣學樣,應該前途有限!

大宅

suetfunglui 發表於 18-11-11 23:12
如果發生事前爭拗,可能都可以!但佢成日發生事後馬後炮咁話我!又無補於事⋯⋯
...

我老公都係咁 自己都有做過 到你做就話你 我係ftm 一入到屋就開始話我呢樣未做好 嗰樣要點做

伯爵府

想生BB熱投

其實如果你仔明知有考試,佢無預計考到有幾深,之後肥左。佢同你講:係丙我都係肥,唔肥都肥左啦。 成條軟皮蛇咁款,你會點?鬧得就梗係唔想再發生,告誡下咁啦!
I am Agent P

子爵府

suetfunglui 發表於 18-11-10 23:22
其實事件發生左講乜都改變唔到,點解要比說話我聽,我都唔想架哩D生活磨擦好影響關係
...

會唔會係佢做嘢比較企環,見你做親嘢都求求其其哩哩啡啡,睇你唔順眼好耐

伯爵府

回覆樓主:

好似我果個,我係度做野佢係隔離依依俄俄,大家有做野既方式,講咁多佢做啦。
成個女人咁

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

你老公同啲女人一樣咁煩
佢咩星座? 係唔係吹毛求疵既處女座?

別墅

回覆樓主:

我 C6 都好煩,咦咦哦哦,成個女人咁,乜都覺得自己啱哂,又冇生活情趣,成日鞋口鞋面,成日要人聽晒佢講,好難頂。我要的係老公,唔係老豆。

首頁

尾頁

跳至