婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

個女2歲半,我99一抱上手就錫面,我完全接受唔到,因為我覺得佢好污糟,唔係歧視佢啲乜,佢又多面油,又成日就咁攞條面布抹面抹咀,抹之前又唔會洗,抹完又唔會洗,條面布起晒“散”,真係好核突。

複式洋房

monchhichijoyce 發表於 18-11-10 23:40
個女2歲半,我99一抱上手就錫面,我完全接受唔到,因為我覺得佢好污糟,唔係歧視佢啲乜,佢又多面油,又成 ...

我由day1開始已經講明唔比錫面同手,個囡係你嘅,你有權出聲保護佢,呢個係衞生問題

珍珠宮

其實我無問題,她只是表達她錫個孫

其他人錫就唔好。

伯爵府

monchhichijoyce 發表於 18-11-10 23:40
個女2歲半,我99一抱上手就錫面,我完全接受唔到,因為我覺得佢好污糟,唔係歧視佢啲乜,佢又多面油,又成 ...

我自己接受唔到,會同99講

大宅

PL21 發表於 18-11-11 09:31
我由day1開始已經講明唔比錫面同手,個囡係你嘅,你有權出聲保護佢,呢個係衞生問題
...

我有出聲叫佢唔好錫面,但我feel到佢好不滿,不過我唔理佢,下次再係咁會再話佢,不過我想睇下係我問題定其他媽媽都唔中意。

複式洋房

monchhichijoyce 發表於 18-11-11 23:01
我有出聲叫佢唔好錫面,但我feel到佢好不滿,不過我唔理佢,下次再係咁會再話佢,不過我想睇下係我問題定 ...

我都係不停提,明知99不滿,我都會當面拎濕紙巾同個囝抹

子爵府

PL21 發表於 18-11-11 09:31
...

咁你會唔會連你自己呀爸呀媽都唔比錫?

男爵府

回覆樓主:

如果個女已經識講嘢,我會私底下教個女,除左父母,所有人都唔可以錫佢塊面,等個女第日自己反抗99。

大宅

PL21 發表於 18-11-11 23:03
我都係不停提,明知99不滿,我都會當面拎濕紙巾同個囝抹

咁你99見到有冇講咩,我都係拉個女入房抹咋,下次我都喺佢面前抹先

大宅

KILW 發表於 18-11-12 08:32
如果個女已經識講嘢,我會私底下教個女,除左父母,所有人都唔可以錫佢塊面,等個女第日自己反抗99。

...

其實我係好怕99錫姐,雖然其他我都係麻麻地中意,但佢地已經乾淨過我99九百幾倍啦…所以隻眼開隻眼閉,轉頭抹面

複式洋房

breadcheung 發表於 18-11-12 00:27
咁你會唔會連你自己呀爸呀媽都唔比錫?

當然唔比,無事就好,萬一錫完小朋友病咗邊個幫我湊?咪又係我自己!唔通自己攞苦嚟辛咩,到時我又辛苦,小朋友又辛苦,何不先小人後君子!
況且有禮貌咁同人解釋無問題喎

複式洋房

monchhichijoyce 發表於 18-11-12 10:17
咁你99見到有冇講咩,我都係拉個女入房抹咋,下次我都喺佢面前抹先

我會借啲意同小朋友講我哋準備食嘢,要抹咗手同面先。咁99見到都唔可以再講啲咩嚟話我
最緊要C6要同一陣線!

男爵府

回覆樓主:

我都唔想比99錫或要佢錫99,但又要公平,咁婆婆,公公呢?又唔比錫?c6養唔熟囉,佢一定會叫個女錫佢阿媽同家姐
日防夜防家賊難防

大宅

我接受唔到呀.......

複式洋房

回覆樓主:

不接受!
連手都吾會比鍚 因為99係個貪靚既人 會揸唇膏 我個女會放隻手入口 所以我會出聲

伯爵府

monchhichijoyce 發表於 18-11-12 10:18
其實我係好怕99錫姐,雖然其他我都係麻麻地中意,但佢地已經乾淨過我99九百幾倍啦…所以隻眼開隻眼閉,轉 ...

我99 都係好污糟,塊面又油,最慘係佢周身病菌,又囗臭

伯爵府

monchhichijoyce 發表於 18-11-12 10:18
其實我係好怕99錫姐,雖然其他我都係麻麻地中意,但佢地已經乾淨過我99九百幾倍啦…所以隻眼開隻眼閉,轉 ...

明白,特別係99 污糟,個人衛生極差。

大宅

聽你咁樣講,我都好反感呀,我接受唔到!

大宅

Sweetbabymom 發表於 18-11-15 13:44
我99 都係好污糟,塊面又油,最慘係佢周身病菌,又囗臭

我99雖然帶假牙,但佢本身都有啲真牙,但我住咁耐未見過佢刷牙, 浪口都未見過,好核突,一諗起佢錫我個女我就想嘔,鄧我個女慘

伯爵府

monchhichijoyce 發表於 18-11-15 17:26
我99雖然帶假牙,但佢本身都有啲真牙,但我住咁耐未見過佢刷牙, 浪口都未見過,好核突,一諗起佢錫我個女 ...

我都未見過佢刷牙,但有一次浪囗(果次浪口係佢嘔完走出來,我c6 話佢臭,叫佢刷牙,佢先勉為其難用手裝水,浪2下咋)

首頁

尾頁

跳至