潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我171cm高偏瘦型,猶豫緊應該買B25好定B30好,我已經用緊K25 sellier. 同埋宜家陀緊BB 6個半月大. 真係好難決擇呀!B30 Togo 皮會唔會好重架?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

B30
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse 發表於 18-11-11 16:39
B30

Vote for b25, so adorable

別墅

回覆樓主:

你咁高,B30襯d!

大宅

我覺得b25太細

男爵府

Oli33 發表於 18-11-11 16:34
我171cm高偏瘦型,猶豫緊應該買B25好定B30好,我已經用緊K25 sellier. 同埋宜家陀緊BB 6個半月大. 真係好難決 ...

我165,覺得b25 同 b30 無乜分別,但係b30係有點重

男爵府

點解唔考慮要K28?

侯爵府

I’m 170cm tall and slim type, I tried both B25 and B30 b4, for me, I’ll vote for B25, it looks more elegant and less heavy

wcpcelia    發表於 18-11-12 12:00

大宅

Depends on your purpose - work - B30 but for non-work I would go for B25

子爵府

B30 cos u are tall.
Petit ladies 用b25 elegant, 但太高會覺得有d funny
B25 幾cute, 、但 handles 太短

男爵府

B25

珍珠宮

畀面勳章

B25

男爵府

Oli33 發表於 18-11-11 16:34
我171cm高偏瘦型,猶豫緊應該買B25好定B30好,我已經用緊K25 sellier. 同埋宜家陀緊BB 6個半月大. 真係好難決 ...

B25,個手柄好細,用囉唔方便,B30呢,會覺得越用越大其實點解唔考慮K28,我反而覺得用咁多size,K28同C24比較合適,B用耐左真係會覺得大媽袋(純個人體會)
利申,我今日都係用B30,所以越看越覺得大媽袋,我今日用羊皮,放同樣嘢比K28重

大宅

i like b25, less heavy

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

你咁高用b30好d

男爵府

回覆 Oli33 的帖子

B30重 但你高拎30好睇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 Oli33 的帖子

要看平日你裝什麼, 我覺得B30買左唔會後悔, B25只可裝好少野, 買左又心思思想買埋B30
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

我都係171高瘦型,去街用得最多係b25同k25,返工如果要帶Ipad嗰日就用b35因為可以上膊反而b30用得最少。。。

伯爵府

Winnie_1210 發表於 18-11-13 22:29
我都係171高瘦型,去街用得最多係b25同k25,返工如果要帶Ipad嗰日就用b35因為可以上膊反而b30用得最 ...

B35 你夠纖瘦先上到膊

我一定唔得,handle唔夠長袋底又厚

wcpcelia    發表於 18-11-14 09:04

珍珠宮

gzilla 發表於 18-11-13 22:45
B35 你夠纖瘦先上到膊

我一定唔得,handle唔夠長袋底又厚

勉強上到,但都幾「亞咋」而且加埋file同Ipad就更加要上膊先掂,因為真係好鬼c重

首頁

尾頁

跳至