夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

明明每月的家用都包括買餸錢, 每晚我自願煮餸係額外的bonus, 今個月已出多一點作補貼, 昨天太太好開心咁, 自定這星期的晚飯菜單, 問我正唔正, 我話正, 之後佢叫我幫佢去街市買, 因為要同仔仔溫書

我話又係我出 佢又扮可憐, 我話依D 係無賴的跡象, 已被我睇穿了........ 當然我最後都為她準備了.....

專登拉據下, 扮下比佢蝦, 都係情趣黎既.......

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁你就唔好拆穿佢啦

瑪瑙宮

啃左佢喇

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

佢同仔溫書都緊要O既, 一係你同仔溫

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

heidys 發表於 18-11-12 10:10
佢同仔溫書都緊要O既, 一係你同仔溫

我同仔溫書會打仔架,所以無溫好耐。。。

伯爵府

PTMCYS 發表於 18-11-12 03:47
明明每月的家用都包括買餸錢, 每晚我自願煮餸係額外的bonus, 今個月已出多一點作補貼, 昨天太太好開心咁, ...

你唔想去,你可以幫仔溫書嘅

子爵府

hamsterma 發表於 18-11-12 23:07
你唔想去,你可以幫仔溫書嘅

出差期間, 他們的晚餐一係太太煮, 一係落街食. 回來後, 聽她們的心底話都有點得著.....

太太: 你出差3星期, 我實在太忙了, 感覺時間好快過, 就像你只去了一個星期般, 你便回來了.....

仔仔: 唔係呀 Daddy, 我覺得你好似去左成個月呀~ 我無啖好食, 媽咪煮的太簡單清啖, 落街食又係麻麻, 你回來就好了....

我問他們, 那你告訴我, 你們最想食那幾道菜, 我先煮給你們吃吧! 他們異口同聲說, 只要你煮的, 我們都想食~

其實仔仔細時經常不喜歡我, 因為我比媽咪對他嚴, 亦有打他, 但我煮的菜, 就可以把我存入他人生良好記憶的腦海內, 亦可把隔膜打開, 這除了是我的興趣外, 亦是我堅持煮餸給他們食的原因.....

大宅

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-12 03:47
明明每月的家用都包括買餸錢, 每晚我自願煮餸係額外的bonus, 今個月已出多一點作補貼, 昨天太太好開心咁, ...

公爵府

牛年勳章

你俾好多錢老婆架,你自己净好少架,死喇!我成日叫老公,買油買米買廁纸,出街食飯就佢簽咭,水電用他户口,自動轉脹,我冼突左,又會再問佢扲錢,但我老公從來無令我覺得,我攞左著數

子爵府

CMMANDY 發表於 18-12-4 22:14
你俾好多錢老婆架,你自己净好少架,死喇!我成日叫老公,買油買米買廁纸,出街食飯就佢簽咭,水電用他户 ...

以前係比較多老婆, 老婆仲成日問我夠唔夠洗..... 見佢儲到咁上下, 依家就改變了, 把總收入大約平均分, 佢負責屋企事務,我負責其他, 雖說她負責屋企事務, 很多時候都係我出, 我心態都係如果我手鬆我就出錢, 等她開心D.

唔會覺得太太攞著數, 我覺得男人可以令女方不用工作, 在家嘆世界係應該的, 雖然我做不到, 但都希望盡量令她開心. 妳說叫老公做的, 基本上我差不多晚晚都做, 至於出街除非太太突然說請食飯, 不然都係我比, 已是一件固定的事, 食飯/買衫同我一齊的話, 我會叫她用我附屬咭, 當然簽左都係我比, 亦有同佢講, 每個月一至二千蚊, 如果值得買的東西, 不用問我, 妳先簽, 就當係零用吧, 簽得多就會按情況律貼......但她都好少用, 會錫住我. 我都係普通窮的打工仔來, 只能做到這些.

但我不嬲對她表達出來的, 係愛, 不是寵壞. 所以有些位置, 專登要跟她有拉鋸, 良性的

拉鋸亦會多了說話, 多了花心思, 因為唔係應得的, 我覺得這個亦是氣氛來. 對我來說出差多比一千都不是什麼, 對她來就亦言, 但反應卻可能只是"哦" 的一句, 現在她又嗲下我, 我又扮下比佢蝦, 又幾好玩, 這些互動都不錯~

琥珀宮

即係放閃文?

公爵府

牛年勳章

PTMCYS 發表於 18-12-5 10:00
以前係比較多老婆, 老婆仲成日問我夠唔夠洗..... 見佢儲到咁上下, 依家就改變了, 把總收入大約平均分, 佢 ...

樓主, 唔好意思, 我會錯意, 再聽你的剖白, 原來樓主想分享, 只要有愛, 生活小節, 已感受到幸福和被愛, 愛和被愛也感到快樂

子爵府

CMMANDY 發表於 18-12-5 21:22
樓主, 唔好意思, 我會錯意, 再聽你的剖白, 原來樓主想分享, 只要有愛, 生活小節, 已感受到幸福和被愛, ...

不用不好意思, 妳是一位公平和合理的人

首頁

尾頁

跳至