自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

1分

伯爵府

真係睇極都唔明!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

yee1130yee 發表於 18-11-12 21:49
唔好意思 對不起咁多位 打少左幾隻字
昨晚是岩岩過左凌晨2點幾 朋友a 肺癌走左
但約了14/11原本約了朋友b ...

理論上就無問題,但就要睇你自己心情

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

如果係我, 我唔會探住, 朋友離世, 自己心情都好難過。但朋友有初生BB, 係喜事......
唔識講, 心情好像好複雜。
同得朋友A去探朋友B, 即係你地3個都相識。
唔好話自己平唔平伏得到, 可能朋友B都冇乜心情。
我會覺得過多一排先去探比較好。

Childhood is journey, not a race.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

我覺得係:

朋友 B 剛生咗 bb,樓主原先同朋友 A 諗住 11/14 去探朋友 B & bb。點知朋友 A 响 11/12 清晨肺癌病逝,依家樓主唔知應唔應該去探朋友 B 好!樓主怕唔好意頭,因為當初樓主個伴 (即朋友 A) 突然離世。

照我話其實朋友 A 同樓主又唔係家屬關係,應該唔怕。或者最好問問朋友 B,你照原定計劃去探佢有冇問題!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

朋友a同b有冇關係先?如果冇咩交情,你去冇影響,唔係家屬唔相沖喎。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cathy-tse 發表於 18-11-12 14:54

謝謝可樂update

別墅

冇乜問題,朋友A都唔係親人,
更加唔洗考慮果D古老習俗:親人死後,幾多日唔可以去人屋企
反而睇番自己情緒,OK既咪照去囉
可能去探朋友B,見到小生命,會令心情好D呢

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

如果自己心情都未平伏, 比著我就唔會去探初生BB住啦! 或者同朋友講自己有D唔舒服唔想去播菌(相信BB媽媽一定明白)!

珍珠宮

BK Milk勳章

有結果未呀?即係兩個朋友有無關係架?

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KCKmom 發表於 18-11-13 10:41
我覺得係:

朋友 B 剛生咗 bb,樓主原先同朋友 A 諗住 11/14 去探朋友 B & bb。點知朋友 A 响 11/12 清晨肺 ...

但朋友a有cancer仲點會去探人哋bb?
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

珍珠宮

2023年兔年勳章

yee1130yee 發表於 18-11-12 21:49
唔好意思 對不起咁多位 打少左幾隻字
昨晚是岩岩過左凌晨2點幾 朋友a 肺癌走左
但約了14/11原本約了朋友b ...
兩者無關係,可以去探。

首頁

尾頁

跳至