自由講場

跳至

首頁

尾頁

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

早前的康萃樂大人小朋友益生菌試用活動,已經圓滿結束。感謝每位試用大使的參與,請瀏覽以下回覆,一起看看各位體驗後的感想吧!

同時,恭喜最佳用後感得獎者20位,每位可獲Culturelle康萃樂益生菌全系列產品一套 (總值港幣1,468) 及萬寧現金券 (價值港幣100),稍後將通知有關領獎事宜。

每日服用康萃樂成人益生菌,就可以將安全有效的益生菌帶到你的腸道,幫助改善腸道健康、提高免疫力、舒緩腸胃不適。

Culturelle成人益生菌素食膠囊100億 (消化健康型) 產品特點:

•美國銷量No. 1

•100億有效益生菌 (100%鼠李糖乳桿菌)

•擁有超過1000項科學研究及200項臨床研究

•改善腸道健康

•提高免疫力

•舒緩腸胃不適

Culturelle康萃樂益生菌有適合兒童的沖劑,每日一包就可以將安全有效的益生菌帶到腸道,有助提高小朋友免疫力,舒緩過敏現象,改善消化道健康!

Culturelle兒童益生菌沖劑 產品特點:

補充康萃樂益生菌,能平衡腸道中好菌與壞菌

有助提高小朋友免疫力,減少疾病

能舒緩因消化不良引起;或偶發性腸胃的不適

改善腹瀉、便秘問題

舒緩過敏現象

Culturelle益生菌耐酸性高,活性好

改善腸道健康,提高免疫力,舒緩腸胃不適嗎?

每日一粒康萃樂成人益生菌素食膠囊,就可以輕鬆做得到!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

<得獎者>

食左2個星期益生菌沖劑後,我明顯感覺到腸道消化比以往健康。以前有時會因為吃了街外的食物不適應而肚瀉,但在益生菌幫助下現在即使出街食飯也不容易腸道敏感。而且排便時間規律左,便便形狀亦通常係健康的狀態,不再出現肚瀉和便秘的困擾。

大宅

2019勳章 Xmas吸收勳章

<得獎者>

自收到試用裝後便每日給小兒及自己食用。本人是一名孕婦有便秘問題,在食用第一天未見改善情況,服食第二粒後,感覺便秘問題已有改善,所以打算在懷孕期間維持服用 。另外,小朋友因為偏食,腸胃及胃口都不太好,同樣有便秘問題,小兒服用沖濟第3天後,便秘情況同樣有改善,而胃口似乎亦比之前好,會維持給予小兒服用

大宅

<得獎者>

我收到試用益生菌,剛巧當天我吃了自助餐,肚子有些不舒服。當時身上沒有胃藥,只有Culturelle兒童和成人益生菌膠囊,所以便服一粒試試看。過了一陣,我的肚子沒有那麼脹痛,不適也消失了。我覺得這益生菌真的很合用,幫助消化,腸胃自然好。我兒子也服用了一段時間,我發覺他胃口好了。多謝Culturelle

大宅

<得獎者>

早前收到culturelle兒童益生菌沖劑+成人益生菌素食膠囊後我即刻試下,未食益生菌之前便便好硬同埋唔係日日有便便,抵抗力好差,自從我和囡囡開始食左culturelle益生菌每日都有便便唔再好硬,胃口好左好多大食左,暫時食左一段時間改善到我和囡囡便便,胃口,身體明顯好左,所以我會繼續食

複式洋房

<得獎者>

餵母乳直到現在15個月,有餵母乳既媽媽都知道,就算飲海量既水,都未必可以每日都有便便,而每次辛苦排出既便便都係石仔一粒粒,今次試食左Culturelle成人益生菌後,雖然唔係可以屙到好靚長條形,但能夠每日輕鬆排便已經係好幸福既事!
而囡囡食左益生菌後,一日有兩次軟便便,唔再焗屎焗到面紅發脾氣。

大宅

<得獎者>

其實我都係未抱太大希望會有明顯改善阿仔腸道問題,因為由細到大阿仔都是4至5日有一次便便,亦排得辛苦,阿仔也變得好怕去廁所,還見過醫生,但是一直冇改善,直至試用咗十日左右Culturell嘅試用裝,真係已經隔日有便便了,亦冇咁驚真係好開心,阿仔便便已經冇咁辛苦了,真係好感謝Culturell嘅試用品

大宅

2019勳章

<得獎者>

服用益生菌之前,我腸胃都好敏感,成日都好容易肚屙。服用之後,令我減少肚屙同放屁的次數,少咗喺公共場合放屁嘅尷尬,仲少咗肚痛㖭。小朋友食咗之後,明顯少咗屙軟便,因為益生菌幫助平衡返腸入面嘅好細菌,令小朋友腸胃唔再敏感,胃口都好咗,食嘢同飲奶都少咗扭計!我將沖劑加入食物,咁樣俾小朋友食用就再冇壓力啦!

複式洋房

<得獎者>

丈夫及小朋友都有腸胃問題,已從飲食著手改善,但成效不大,各人排便仍然有困難。
於討論區看到 Culturelle 試用招募,亦進行資料搜集,益生菌能改善腸道健康,試食後最明顯是小朋友排便情況改善,因此病痛亦少了。丈夫腹瀉肚脹等情況亦有明顯改善。
發現要改善腸道問題,除從飲食著手,原來益生菌也有大幫助。

別墅

2019勳章

<得獎者>

我小朋友腸胃唔太好,飲完奶一陣就要入洗手間。初頭以為係食物敏感,醫生話係腸胃唔夠益生菌幫助消化。不過乳酸飲品都比較甜,而且聽講d 菌未落到去就會比胃液消化,無咩效果又唔健康。見到有Culturelle有益生菌試用,就參加試試,小朋友食左一排,而家飲全脂奶都無疴~我就試大人個隻,感覺唔錯,大家腸胃一齊健康左,好開心!

大宅

BB防敏心得分享勳章

<得獎者>

我同阿仔腸胃一直唔好,出街食飯油膩少少都會肚痾,搞到好難外出用膳。
見到 Culturelle 有得試用即管試下,我食左兩個禮拜發現肚痾次數少左,阿仔試食後屋企人發現佢便便形狀好左,試過食油多少少既食物都無話肚仔唔舒服。
相信再食多一段時間,我同阿仔可以放膽再出街試新食肆,唔使再因為肚痾問題無曬口福!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

<得獎者>

平時我同囡囡腸胃都是一般,要1-2日先有大大去,如果出外旅行更會2-3日先有,適逢有試用活動,就決定要試下效果如何,頭一日都未見有明顯效果,試了第二日,開始見效,剛巧要出外5日,在呢段期間,每日都有得排清毒素,人都輕便咗,而囡囡個肚腩仔都冇咁大;就算有時忘記食,都唔影響排便效果,會keep住服用。

別墅

2019勳章

<得獎者>

一家都有腸胃問題,排便不順,導致有口氣及胃氣。最先是我及丈夫試服用康萃樂益生菌,一星期後感覺除了排便問題改善,口氣等亦有改善。小朋友的改善更明顯,以前經常說肚子痛及超過兩日不能排便,老人家曾建議用浣腸劑才可以通便,嚇得我要命!現在小朋友大概每天至隔天早上醒來已有便意,排便暢順了不再說肚子痛了。

複式洋房

2019勳章

<得獎者>

我的腸胃不太好及食無定時,有時進食少許刺激性食物都會肚痾。但有時清淡些,就成星期都上不到廁所。今次服用後,覺得效果很好,能夠使腸胃消化得以平衡。我亦給小朋友服用,因她不願意上廁所,需要等許久也去不到,服用後,她去便便都暢通了,亦不再害怕上廁所,而且這帶有甜味,因此不抗拒服用。我們身體亦健康很多。

複式洋房

<得獎者>

我岩岩試左一個星期,之前2日先去到一次便便,可能係工作壓力啦或者忙到少飲水,一食左幾日益生菌,即時見到改變,起碼開始維持番正常一日一次便便,而且之前中醫話我濕疹嚴重左係因為腸胃差,依家便秘無左,腸道健康左,希望可以改善埋濕疹。
俾左小朋友食,之前佢啲便便又臭又硬,依家情況好左,相信都係益生菌功勞~

民房

<得獎者>

返工趕時間,食得急,又食埋D油膩食物,搞到好多胃氣,成日谷住咁。可能阿仔有樣學樣,又係食得快,食好多零食,腸胃都麻麻地。今次見到有Culturelle益生菌試用活動,仲有大人版本,於是參加試試。食左一排,效果滿意,少左胃氣,排便暢通,成個人鬆晒咁;阿仔就試食小朋友版本,腸胃都有改善,無咁易肚痛。多謝今次活動

大宅

<得獎者>

因工作關係經常食無定時,加上工作壓力大,常有便秘的情況。試用culturelle後覺得不錯,排便的次數有所增加及便質有所軟化。而我的小朋友之前同樣有便秘問題,因為他是食肉獸飲食不均衡,經常多肉少菜,所以偶然會被較硬的便便擦損肛門,經試用後便質也有所改善,令人滿意。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

<得獎者>

本人有腸胃敏感,通常在街外飲凍飲或食生冷食物後便會肚瀉,嘗試食用CULTURELLE益生菌後雖然未能完全免除腸胃敏感的情況,但本人去廁所時也覺得肚瀉的便便有明顯改善,肚痛的頻密情況比之前減少了;在女兒方面,雖然她沒有腸胃敏感,但有時會有便秘及口氣情況,試用一段日子後便便較有規律。我們會繼續服用此產品,改善腸胃問題!

大宅

<得獎者>

我本身工作要輪班,生活唔規律,便便好唔定時而且唔係日日都有,都知道呢個係輪班工作嘅代價同無可避免既情況。食左益生菌大概1星期後,feel到瞓醒覺去廁所都經常可以有便便排出,另外仔仔就本身容易消化不良,成日有胃氣脹,佢食完之後同我講肚仔比之前少咗唔舒服,唔使我晚晚同佢按肚仔,效果幾理想呀~

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

<得獎者>

辦公室做野較少走動都知道對腸胃唔好,間唔中都有便秘情況,而仔仔多數食學校飯盒都驚佢成日食隔夜飯會影響消化同營養吸收。試用左 貴公司產品之後,我自己就早上可以清宿便嘅機會增加,而仔仔果邊雖然唔係有好明顯分別,但都睇得出佢比以往容易去便便。

首頁

尾頁

跳至