自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

<得獎者>

同囝囝一齊食左幾個星期,我地日日便便都暢通無阻;初初第一個星期,D便便又硬又臭,從來唔覺得自己有宿便問題,原來唔係,食左益生菌後先知積聚左咁多,而家排出黎既就好似專家咁講呈香蕉型狀態,咁就為之健康啦!連肚腩都明顯細左添。囝囝而家都唔使再逼佢不停食菜,佢亦都唔再怕去廁所。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章

仔仔和家人服用Culturelle後腸道健康有明顯改善,每日有便便,而且胃口亦好左!而家放心晒.

大宅

兒童益生菌真係好好!小朋友肚痾 吃一包即可以改善 第二日食多一包就好返 平時食就便便好順暢 排的比較乾淨 便便味道冇咁臭 感冒時食可以加快好返 真係非常唔錯!味道淡淡d 幾乎冇乜味 小朋友易接受。 對於濕疹方面就暫時冇明顯反應 需要再觀察 。成人益生菌:小小膠囊好方便服用 便便順暢,對消化好有幫助。

複式洋房

2019勳章

小朋友食左覺得便便暢通左,五會成日冇廁所去,同埋獨立包裝,食幾多用幾多,好方便,同埋佢系粉狀令小朋友更容易入口;大人既益生菌平時好小聽,我本身比較小便便去,食完都改善到,同埋個人舒服左,個肚五會谷住谷住甘

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

服用Culturelle益生菌後便便暢順左,以前食多左油膩野會肚痾依家都冇左~同埋我同小朋友都係嚴重濕疹人士,食左Culturelle益生菌後濕疹問題舒緩左,唔會好似以前咁轉天氣或情緒波動就返發,減輕對藥物既依賴。Culturelle兒童益生菌沖劑一D都唔甜冇咩味我直接當水比阿B飲,阿B食左肚仔冇再

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章

小朋友食左Culturelle兒童益生菌之後腸胃好左!食野多左快左!便便靚左!除此之外,濕疹亦開始慢慢有改善,唔駛晚晚半夜痕醒,所以精神又好左!
而我自己成日胃痛,食少少野個胃都會漲住唔舒服,食左Culturelle成人益生菌後便便去得好左,食完野個胃都無漲了!最緊要係皮膚靚左,面上暗瘡無晒!

複式洋房

2019勳章

本人和小朋友在試用一星期的Culturelle兒童益生菌沖劑 + 成人益生菌素食膠囊100億 (消化健康型) 後,感覺十分明顯的變化,我和小朋友之前不愛食益生菌,試過不同牌子都不可行,之前便便不流暢和食慾不佳,試用後每天都有良好便便,而且食慾大增,每天都問媽媽要沖益生菌,小朋友和家人都愛上了康萃樂。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

皮膚好咗,能定時上厠所

大宅

2019新春慶豚圓

照指引中服用,預料過節例必大魚大肉,所以提早兩天服用每天兩粒;而兒童沖劑無色無味,我們就直接加進果汁中混和,不用擔心抗拒服用情況。果然經過幾餐做節飯後,没有出現以往的消化不良及飽飽滯滯消情況,而且排便順暢;小朋友方面消化能力好了外,轉季的天氣居然没有過往會出現的濕疹皮膚,相信是腸道健康令其免疫力增加

別墅

今次試用culturalle兒童益生菌和成人益生菌,真是覺得好大改變,尤其自己食用感覺更大,因為我是一個便秘人,食用以後每天早上都能上廁所舒暢,我覺得真的很好,另外我的小朋友,也超級喜歡吃,口味魏甜,易入口,我女的腸胃也改善得很好,很感謝這次試用,我會繼續購買

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

仔仔試飲Culturelle 兒童益生菌沖劑後,胃口好了,食飯快咗,似乎腸道比較暢通,已沒有便秘,他皮膚的濕疹明顯改善了。而我吃了Culturelle成人益生菌素食膠囊100億(消化健康型)後,腸胃和皮膚也比較之前好了,濕疹都大大改善,減少濕疹復發,每天便便暢通,連熱氣產生的口氣都冇咗!

別墅

BB防敏心得分享勳章

孩子一直都是敏感體質,抵抗力差,便便不定時,醫生給孩子開了益生菌,吃完之後,孩子爸果斷叫給culturelle益生菌,便便幾乎是每天一次,當媽的真是覺得好開心,好欣慰!會一直食用及推薦其他媽媽食用!我也是便便不好及鼻敏感,食用後覺得鼻敏感輕鬆了,最主要是便便比較舒服,一盒還沒有吃完,繼續支持!謝謝

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

剛剛有秋意,食慾都增加了,燒烤、打邊爐、party令胃部負擔增加,加上夏天多飲凍飲同食生冷野,腸胃不太好,有時胃脹脹咁;小朋友返學後,午餐在校內食飯盒,腸胃都差左,試用左康萃樂一排,發覺腸胃好左,大人每日一粒,小朋我每日一包就可輕鬆改善肚谷谷、胃脹問題,排便順暢左,口氣都好左,長遠計食康萃樂最好。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

試用了康萃樂一個月, 見到囡囡的整體免疫力增強了,而最高興是見到她的濕疹明顯舒緩了,我相信是因為益生菌能增強皮膚免疫力,免受環境刺激。
除了囡囡, 我自己的腸胃一向易敏感, 容易出現腹瀉, 亦有胃脹及胃氣問題, 服用了康萃樂後, 明顯的感受到腸胃問題改善了。腸道健康的另一個得著是個人整體的皮膚及精神

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

終於搵到腸胃便秘救星啦!今次好幸運同仔仔一齊試食左依隻益生菌,食左唔洗兩星期,仔仔自少一直令我好困擾既便秘問題終於改善左,因為粉無苦味,加落水、果汁都唔覺,又唔難入口,好快仔仔既便便正常返,仲好靚!而我自己同先生隔日食成人既膠囊,感覺腸胃好左,胃口仲改善左,以後keep住食一定掂啦!

大宅

畀面勳章

好開心可以分享康萃樂既好處,囝囝吃左康萃樂產品半年,由以前的經常便秘,體形瘦削,到現在有了定時排便的習慣,最開心係終於比人讚‘肥左少少’。腸道健康左,吸收都好左,身形強壯左甘先可以揹起成十磅重既書包!而我自己就覺得早上有了便意,排便習慣改善了。

公爵府

試食clturelle益生菌後,首先是腸道獲得明顯改善,便便暢通而且無濕粘或乾硬,腹瀉次數減少。而小時候已對海產嚴重過敏需要介口,最近驗身報告指已不再敏感,多年後奇積轉好,我嘗試進食小量海產後安然無事,現在轉天氣季節早晨亦沒有打噴次、流鼻水,應該是culturelle益生菌發揮了功效,值得推薦。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章

腸胃麻麻既我,幾日排便一次,便便一係硬,一係瀉.食用“康萃樂成人益生菌”5日後,日日有得去,排便暢順,便便靚返.最開心係改善胃脹問題,照顧孩子用餐先到自己,食無定時令胃部唔舒服,宜家胃脹好左.而仔仔食左“康萃樂兒童益生菌”5日後,排便暢順,腸胃消化好左,食野多左,皮膚靚返(益生菌對濕疹敏感有幫助)

大宅

本身我日常飲食中,菜和纖維素佔一半份量。所以對這份試用裝期望不大。事實上用了2個多星期,身體沒有太大改變。唯一改善是喝完咖啡後的反應,以往當飲到第2杯咖啡時,胃會覺得不適,要飲一大杯水才能舒緩。但服用後,飲了2杯咖啡後,腸胃沒有不適,這個對於我來說是個驚喜,經過這2星期,我更可以飲回我最愛嘅latte 呢。

別墅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

因為本身我係好「直腸直肚」,變左次次一食完飯就要搵廁所。咁食左頭兩日,去廁所大便嘅感覺和平日無乜差別,但去到第三日,就去多左同易痾左,感覺最大分別係胃氣少左。另一盒俾小朋友嘅,阿仔就食左一星期,佢便感強左,唔使好似以前咁迫佢去「坐廁所」。所以食完試用裝之後,我應該都會繼續食。

首頁

尾頁

跳至