自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

壓力有時會令人容易有肚瀉的問題,在工作中突然而來的肚痛,帶來很多尷。除調整飲食習慣,再加上益生菌幫我,多管齊下,就能夠安心拼搏,工作表現滿分!
帶小朋友去旅行,新環境難習慣,加上時差問題,腸胃問題接踵而至。只須在食物中加入一小包,可以保持腸道益菌平衡,而且沖劑沒有味道,不會影響胃口,易於㩦帶旅行必備。

民房

囡囡平時都很少食蔬果,因此我常常擔心她的腸胃健康。經試用 Culturelle 後,它的效果顯著,囡囡大便順暢很多,每次食用後很快便可以上洗手間暫時看不到有附作用。因爲腸胃好了,她現在願意吃多點蔬果。雖然 Culturelle比吃蔬果更為有效,始終我會有需要時才給囡囡食用。希望她不要太依賴藥物亦可以保持腸胃健康。我會將此試品推介給其他媽媽。

複式洋房

我的工作非常繁忙食無定時,因此腸胃都不是那麼健康很少去到大便。但從網站看到此產品可以試用,就心想一試既然打算看醫生,不如一試此產品是否真的令腸胃暢通。當我按時服用此產品後,竟然很快可以去大便,效果真不錯。亦有助我可以健康的瘦身。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我很容易會腹脹甚至胃酸倒流,腸胃敏感令我一外出用膳就肚瀉。小朋友不太願意吃生果蔬菜,攝取纖維不足導致排便不定時,有大便時亦不易排出,甚至痾出血。
進食了Culturelle 成人益生菌後偶然仍會有腹脹感,但最近 2次出外用膳已沒有肚瀉。我隔日讓小朋友喝1次,一星期後看到大便比之前軟身,小朋友沒有再投訴排便屁股痛。

民房

我有潰瘍性結腸炎,要長期服用抗生導致有胃病。之前上網睇到益生菌既功效。咁岩有機會試用Culturelle。上網睇過原來有很多Study Support,所以我放心同小朋友試用。Culturelle的確冇令我失望,我既情況比較明顯,胃痛少左。家中小朋友唔食蔬菜,每次去廁所都要用好多時間。佢食左之後,明顯去廁所既時間短左好多,重有係有濕疹都可以食呀。

複式洋房

2019勳章

食左Culturelle 益生菌已經大半個月~
最近排便明顯有規律左, 好開心見到肚仔扁左
好欣賞佢獨立包裝一次一粒方便携帶食用, 平時放定幾粒係手袋就一定唔會唔記得食~
上星期去日本旅行, 都全靠一日兩粒Culturelle 益生菌幫助消化令我可以繼續盡情食食食!
我會繼續食用, keep住腸道健康同肚仔扁扁!

複式洋房

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章

大人工作忙碌,有時食飯唔定時,都有消化不適情況出現,食用兩粒Culturelle 康萃樂成人益生菌素食膠囊,結果出乎意料,真係有效舒緩。
小朋友經常去便便都好辛苦,早晚沖一包Culturelle 康萃樂兒童益生菌沖劑,幾日後開始見佢唔會再谷到面紅,唔使日日按肚仔都可以令到便便有改善!

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

阿仔應該係遺傳左我啦,腸胃都係麻麻,好多胃氣,要陪佢戒口都幾辛苦。知道益生菌會有幫助,之前都有俾阿仔試食Culturelle益生菌,發覺幾有效,一直都有住俾佢食。今次又有試食活動,仲有埋大人版本益生菌,咁好機會我又試埋一份啦。一齊食,腸胃一齊都有改善,試過飲奶都無肚疴。我地會繼續食,調理好腸胃。多謝Culturelle!

大宅

2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章

最近小寶個肚漲漲地,便便唔順暢,朋友介紹可以給小寶試康萃樂 Culturelle 益生菌,不過還是先上網資料搜集了解一下先。 原來康萃樂所含的鼠李糖乳桿菌的耐酸性較高, 活性好, 不怕經過「胃酸」後會失去活性。我放心啦! 近日出席眾多飯局後,總是有飽濟的感覺,有朋友建議我試由美國出的保健食品Culturelle康萃樂100億益生菌,因為它有助腸道健康,亦可提升免疫力,所以試一 試!

大宅

FUN享自然‧郊遊一夏

一直聽聞益生菌有很多益處,尤其對腸道更是顯著!!想不到只是吃了兩天,而且只在早上出門前怱怱吞下一粒,上班吃過早餐後不久便見效!感覺相當良好!同時也給小朋友每早喝一杯兒童裝益生菌,估不到他的腸道好了,胃口也好了呢!

別墅

2019勳章 畀面勳章 KMALL特別版勳章

小朋友常兩至三天才有一次便便,每次也谷到肚子漲漲的,便便時也相當吃力,已不停囑咐他多喝水,也有吃蔬菜,但情況依然。現在每早也給他喝益生菌沖劑,沒有藥味,甜甜的一口喝下;便便情況現在已改善,肚子也變平,沒有肚漲的感覺。大人每天也吃一粒,一直幾為自己沒有排便的問題,想不到原來吃了益生菌後,排便次數比以往多了呢。

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

由於工作關係,經常食無定時,有胃脹及餐後出現胃酸倒流情況,仲有間歇性便秘;仔仔唔肯飲水,便便偏硬。
我同佢一齊試食一星期康萃樂益生菌後,我胃脹、胃氣及胃酸倒流明顯感到改善,而排便方面亦暢順好多,而仔仔因而飲多咗水,因為益生菌溶於水再飲用,淡淡甜味易入口,便便好明顯較軟身。康萃樂益生菌值得推薦!

大宅

2019勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

我多年腸胃唔好,加上工作壓力大,經常便秘或肚瀉,甚至去一次廁所有齊呢兩樣徵狀,試食 Culturelle 大半個月,明顯少咗肚瀉,連屁都少咗;我小朋友本身唔太肯食菜,叫做肯飲水食水果,一至兩日先便便一次,俾佢試食益生菌後,而家每日都有便便,感覺比之前有規律咗。整體上對我同小朋友都有唔錯效果!

複式洋房

我食無定時,飯後會感到胃脹不適,情況持續了年幾,今次試用了 culturelle 益生菌,再加上多喝水,情況明顯有所改善,沒有了胃脹感覺;至於仔仔愛吃零食,油膩食品,腸胃不好,更出現便秘,給阿仔吃了益生菌沖劑,效果不錯,便秘有改善,吃完後,會繼續使用,謝謝 !

大宅

吃了culturelle 益生菌後,腸道明顯好了,大便正常,皮膚豆豆少了,非常開心,會繼續購買。小朋友不喜歡益生菌藥丸,沖粉劑非常方便入口

別墅

2018復活節勳章

經常飽飽滯滯,個肚漲漲實實咁,以為食得太多搞成咁,試過食少左都一樣,嚴重時全日都食唔落野。見親子王國有康萃樂益生菌試食,試食幾日後飽滯感覺無左,大便暢順左,好似排清宿便咁個肚鬆晒。估唔到試幾日已經有咁好既效果,絕對值得推薦俾同我有一樣腸胃問題嘅朋友。

洋房

2019勳章

全家容易傷風感冒,因為西藥削胃同其他負作用,令到腸胃有問題,就算食大量蔬果都無用。見 BK 有Culturelle 益生菌試食即管試試,希望有幫助。小朋友裝有少少甜味,阿仔會主動沖黎飲。全家試食其間,發現大家傷風感冒少左,睇返包裝原來除左改善腸道健康,亦可以增強抗拒力,真係估唔到一盒有咁多用處。

民房

2019勳章

阿仔好討厭食菜食水果,纖維吸收唔夠,最重要鍾意食肉,便秘令到佢肚脹同塊面出好多暗粒,醫生講要改善必須由飲食著手,但阿仔點都唔肯改。今次拎到試用裝即時俾阿仔試,三日後佢發現大便多左,過多幾日肚脹都鬆埋,塊面既暗粒都少左好多。我就問題唔大,發現係大便時間定左好多,同埋易去左。

複式洋房

Poo得好勳章

妹妹腸胃經常有小毛病. 媽媽我都係. 便便次數唔穩定, 食多多野都唔生肉, 媽媽真係”心很累”. 決定試下食腸道益生菌, 估唔到有好大改善. 首先, Kids版本粉末味道甜甜地, 妹妹唔抗拒. Adults版capsule服用方便. 兩母女食左兩星期, 便便次數變成穩定地每日一次. 質量都好左. 同埋發現少左放屁. 腸道好, 吸收能力好, 希望可以病都少D啦.

複式洋房

工作關係成日坐,運動少,間中有便秘問題,成日肚谷谷。見到有活動試了Culturelle 益生菌,便秘問題有所改善,肚都感覺舒服左好多。自己小朋友本身有偏食問題,好多時都唔肯食菜,又唔肯飲水,經常都有便秘問題。抱住試嘅心態俾佢試下Culturelle 小童益生菌,俾佢試左幾包後,便秘情況改善左好多,胃口仲好左,好滿意。

首頁

尾頁

跳至