自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

身體健康尤為重要,縱然我跟家人腸胃都沒什麼大問題,但都希望保持身體內外健康。經廣告推廣得道康萃樂在美國很多人服用。所以我及兒子都試用這產品。每天食用一次,持續幾天後,我倆的腸胃健康改善不少,每天都能夠上廁所,腸胃痛的情況都很少再發生了。我會嘗試給我的爸爸媽媽試用,希望年長的老人都可以有健康的身體。

洋房

BB防敏心得分享勳章

之前試過其他品牌的益生菌,感覺沒有康萃樂那麼好,因為康萃樂有多項科學研究及臨床研究,令我覺得比其他品牌更可靠及放心,服用後不但改善了腸道健康,更助舒緩了我自己長期的腸胃不適。
而兒童裝沖濟味道容易入口,我寶寶便便比之前更加暢通,希望可以加強營養吸收,增強到免疫力。

複式洋房

係BK收左兩盒康萃樂益生菌試用,一盒我試一盒俾小朋友.
我食完後覺得好似沒以前咁容易’濟’,消化有改善咗,基本都係每日一粒,去廁所好咗.
小朋友就無日日俾佢飲,隔日左右啦,尤其係出完街食飯之後,係有幫助消化既,去旅行一定要帶埋康萃樂益生菌旁身!

大宅

阿女有腸胃敏感,唔知咩原因常會肚痛,消化麻麻。朋友建議試下益生菌,不過阿女唔係好聽話,食下又停。親子王國有康萃樂益生菌試用,又睇下阿女肯唔肯食。今次有大人同兒童版本各一盒,於是我地一齊食,希望養成一個習慣。食完幾日,阿女腸胃敏感有改善,而我都發覺消化好好。而家,反而係阿女提醒我每日要食益生菌添。

別墅

工作成日要出外, 又急又忙, 食無定時, 慢慢就搞壞左腸胃, 成日要搵廁所. 見到有Culturelle益生菌試用, 都聽過呢個品牌唔錯, 收到成人同小朋友兩款. 大人裝一粒粒吞好方便, 叫埋囡囡試小朋友裝, 沖水就飲得, 好簡單. 幾日就見效, 感覺消化好左, 無肚痛又無便秘, 而囡囡話少左屁放, 肚仔無谷住. 咁有效, 我地會繼續食, 推介大家都試試. 多謝Culturelle!

別墅

2019勳章

一直有胃痛同便秘問題,又唔想靠藥物,都幾煩惱。醫生有處方過益生菌,自己都有買過,但係效果一般,可能未落到胃就無左。太太參加左呢次試用活動,有啱成人同小朋友既益生菌試食。試左幾日,感覺真係好左,胃痛無事,便便暢通,阿仔就試小朋友裝,食左消化幾好,飲奶都無疴。終於搵到有效既益生菌啦,多謝晒康萃樂!

大宅

2019勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

大人:可能我係緊張大師,平時已經飲好多水,食菜同水果,但都好易便秘。試食Culturelle益生菌丸裝,大概食咗一星期後,便秘情況真係好似減少咗,冇以前咁硬,排便輕鬆咗。
小童:佢排便ok,不過一時日日有一時隔日有,試食Culturelle益生菌沖劑,而家大部份時間都日日排便。

別墅

阿仔同我d腸胃都好煩,唔係日日都有得排便,想嘗試市面上的益生菌,但太多選擇;見到康萃樂有試食活動,就試點;試咗幾日,日日都有便便去,而唔會令人有肚痛感覺,皮膚及腸胃都好咗,我面上暗粒少咗,阿仔都話個肚冇咁谷。
小朋友是粉劑裝,成人是膠囊裝,兩者都方便服用,去旅行方便携帶,就算日後去旅行都唔怕冇得去。

洋房

2019勳章

近排多左飯局食到胃氣漲同無便便,就算有便便都有機會卡住唔上唔落要用力先去到,其實都好怕會有脫肛同痔瘡風險,呀仔就唔知點解成日肚仔痛搞到冇覺好訓.我地兩個食咗大半盒左右,都覺得去便便果時無咁辛苦同順咗,呀仔肚痛雖然好似冇少但應該冇咁痛,訓得好左,希望繼續食可以唔洗再俾腸胃問題折磨同改善到健康啦!

別墅

自己素有深夜煲劇及食宵夜的習慣,一直存在口氣及宿便問題,服用了康萃樂後覺得深夜排便的頻率增加惟仍存在口臭問題。至於囡囡就經常半夜肚痛,嘗試了一星期後則大福減少了肚痛的次數不過相信我和她的飲食作息也要有所調整才能把產品發揮最大功效

伯爵府

畀面勳章

輪班工作經常無胃口及便秘,試用culturelle覺得排便的次數穩定咗同少咗血絲。囝囝佢就本身無咩太大腸胃問題只係太鍾意食肉搞到好多時便便過硬,佢試食咗呢隻益生菌之後都睇到佢便便有軟化跡象,不過長遠來講佢都係要多食菜先可以維持便便的健康。

侯爵府

叻叻勳章

我鍾意食零食同煎炸嘢所以腸胃一直唔好同多暗瘡。食左呢隻牌子既益生菌都覺得多左排便排毒皮膚質素有改善到。小朋友果邊就佢本身唔鍾意飲水, 所以便便多數比較硬同埋係圓形石頭樣, 試左食益生菌可能多左腸道蠕動佢便便去得順左同多左條狀, 唔知係因為多左飲水定係產品真係有幫助。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大人同小朋友都係腸胃差成日肚痾,小朋友本身易病,食過幾次抗生素,影響腸胃。暫時試用了culturelle大概一星期, 雖然不能完全根治肚痾的問題但便便由以前既痾水變成杰身有形狀, 而且肚瀉的密度也有所減少。小朋友可能體質較為敏感未見成效,仍然有肚痛的情況, 希望持續服用會有所改善,令大人同小朋友從根本問題上解決腸道問題!

侯爵府

連續數晚臨睡前食一粒益生菌,第二朝起身就即刻想去大便,又多又臭,看來真係能有效排出宿便。最近臨近女性周期,分泌物常常會令到陰道痕痕癢癢,但今次出奇地沒有這種感覺;上網一查才知原來又關益生菌事!

別墅

笑得好勳章

與朋友聚餐後,她驚訝我面色和皮膚變好,沒有歲月催人的痕跡。我問她是否開玩笑。她認真地表示我皮膚滑溜了很多,沒有呈現暗啞。我想想,相信是吃了益生菌的功效吧!除此以外,我沒有其他習慣的改變。的而且確吃了益生菌後,一向早睡早起的我比以往更精神,鼻敏感症狀也改善不少。這一個月也沒有感冒菌也沒有來找我麻煩呢!

民房

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章

囡囡自從正式返學之後,不知甚麼原因每次大便也很困難,上廁所時常表現很痛苦的表情,哭著說不舒服,做媽媽的看到女兒這個模樣怎不心痛;在媽媽谷求教,有人建議吃這個益生菌;上網搜尋相關資料,很多報告也指出百利而無一害;就給女兒吃兒童裝的益生菌;很快,女兒就解決了這個令人困擾的問題,也不再怕上廁所。

首頁

尾頁

跳至