自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

調查發現,主要結婚項目開支全部上升,在籌備婚禮的開支中,最高消費仍是婚宴酒席,每對新人平均花178,368港元,上升5%,其次為結婚首飾及戒指,平均花68,811港元,大幅增加18%,第三高消費為蜜月旅行,平均消費40,275港元,亦上升11%,第四高消費為婚紗攝影,平均花25,491港元,升幅12%,四大開支共佔新人消費87%。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1112_00822_001.html

水晶宮

豐儉由人

sushiroll    發表於 18-11-12 22:25

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

宜家D人結婚, 又要豪又要威!

所以, 唔係咁熟都唔會去飲, 一家三口, 封三千都可能會俾人唱.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

寶石宮

2023年兔年勳章

emt1314 發表於 18-11-12 18:03

所以, 唔係咁熟都唔會去飲, 一家三口, 封三千都可能會俾人唱. ...

搞到夾錢食飯咁

禁止訪問

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我唔理既。我 d fd結婚,就算唔係d咩高級酒店或酒樓。但我好開心,真心咁封人情俾佢再另加金飾同佢自己揀既家電。唔熟既,我唔會去,一定要去既話,我只會封最基本金額,唔會理邊度飲。夠膽就唱我,睇吓邊個樣衰。

禁止訪問

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

zola 發表於 18-11-12 22:25
我唔理既。我 d fd結婚,就算唔係d咩高級酒店或酒樓。但我好開心,真心咁封人情俾佢再另加金飾同佢自己揀既 ...

我都唔會理囉。我擺明唔係咩有錢人,如果咁計較唔好請我去飲啦!

幸好的係⋯身邊個個朋友都好好。

水晶宮

回覆樓主:

仲有,百日宴,而家朋友都請

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-11-12 22:19
搞到夾錢食飯咁

以前做姊妹、伴娘,我會特登買新嘅裙去飲。而家就好少,'啲人係有請唔係又請
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

emt1314 發表於 18-11-12 18:03

所以, 唔係咁熟都唔會去飲, 一家三口, 封三千都可能會俾人唱. ...

會唱你的。。。不是朋友。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我唔理既。我 d fd結婚,就算唔係d咩高級酒店或酒樓。但我好開心,真心咁封人情俾佢再另加金飾同佢自己揀既 ...
1x 年前有朋友拆人情後係 fb 講邊個畀左五舊水, 又話係酒店擺好貴架, 跟手好多識既朋友 unfriend 佢.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

月見草 發表於 18-11-12 23:49
佢各樣開支裝身關我鬼事,我只係俾面去食一餐飯!

me too
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

禁止訪問

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

miriam 發表於 18-11-13 09:06
1x 年前有朋友拆人情後係 fb 講邊個畀左五舊水, 又話係酒店擺好貴架, 跟手好多識既朋友 unfriend 佢.

...
佢想唱衰人地,但佢無諗過佢咁做係唱衰左自己!

子爵府

回覆樓主:

我自己人情=交情。

子爵府

我都係咁

珍珠宮

C6今個月3單每單一千

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

zola 發表於 18-11-13 10:15
佢想唱衰人地,但佢無諗過佢咁做係唱衰左自己!
即晚成為我地朋友圈內大笑話, 佢老公我地都識架, 超無面.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

寶石宮

2023年兔年勳章

miriam 發表於 18-11-13 10:56
即晚成為我地朋友圈內大笑話, 佢老公我地都識架, 超無面.

自作自受 面人俾 架自掉

首頁

尾頁

跳至