自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

返去俾返錢LA!! 經理唔通炒佢咩, 做事咁唔小心, 都抵佢俾人話呀!!! 除非佢唔知係3件貨(唔排除有人心急放入袋), total收客70 都奇怪LA!!

收錢嘅奇怪, 俾錢個位又奇怪!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bmuimami 發表於 18-11-12 20:06
打落分店報告咗先,明天去補返差額。
幫吓個staff

侯爵府

good_pig 發表於 18-11-13 07:59
講真,舖頭一日唔知幾多爛貨,偷嘢,換貨

咪係,大把人偷咗佢地都未知,亦唔會成日check 住

子爵府

就算累唔到個收銀都應該要去比返錢

別墅

回覆樓主:

負責果兩樣產品落貨既職員,如果細心既,第二日落貨就會發現唔岩數,會望返cctv,兼逐個問有無人收過錢或有無人留意到有客曾經拿在手上,如果cctv可以見到收銀動作錯誤,嘟少左貨品,甘你就無事,如果望唔到收銀既動作,又唔見你擺上收銀台既動作,佢地會報上公司保安,留意你,雖然未必當你係賊
如果落貨人無甘細心,又真係年底盤點先知,甘就當然當係失貨,又追查唔到,會清左條數,重新記存貨量

珍珠宮

細細聲 發表於 18-11-12 19:56
買三樣野,返到屋企睇張單,原來只係嘟左一樣野

本身total 大概320,依家只係俾左70蚊

我試過,返去比返$!

男爵府

回覆樓主:

貨架少左貨係過百或者再大銀碼既佢地會即刻問有冇收過錢,冇收過錢經理會即刻checkcctv,D貴價嘢佢地貨架擺貨係有數㗎,時時check㗎,一少就問收銀有冇收過錢,所以樓主最好返去比錢,以免入左黑名單,佢地一睇閉路,邊個拎件貨冇比到錢,即刻print個樣,發曬去各分店留意呢個人。

子爵府

好大機會
如果我係你就會去比返人喇

子爵府

andyman 發表於 18-11-12 21:06
我覺得要報番比store manager , 唔係睇番cctv 以為我上日偷左野.

無錯,我見d店會執貨時,目測都知道有貨被偷,仲會估咩時段俾人偷。上次喺惠康,聽住個執貨嘅同經理講,樽裝油同上午唔岩數(外國冷榨橄欖油,貴價貨),叫經理check有無買過……

水晶宮

BK Milk勳章

susi1024169 發表於 18-11-12 21:35
樓主嘟8達通,又真係可能無留意到既,我用8達通買野都係貪快,好多時都無留意價錢
...

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

店長埋數一check就知

男爵府

BB防敏心得分享勳章

件貨唔過機唔知店入面少左貨,可能要到盤點先知,不過駛唔駛賠就唔知嘞!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

耕田妺 發表於 18-11-13 09:36
唔想比番錢既,萬仟個理由唔去比,最好笑係有Jm話累咗收銀,呢d情况咪比經理話兩句,唔通炒咗佢咩,如果想 ...

認同,掉收多錢,我諗大家一定會追番差額,嗰時又唔怕連累職員嘅

男爵府

回覆樓主:

每晚都要埋數,任何收銀員吾見錢,係要自己賠架
至於小左件貨,就要等stock take 先會發現到

子爵府

其實你俾錢時唔覺得奇咩? 買野時應心裡有數要俾幾錢, 冇理由差咁遠都唔覺

珍珠宮

究竟我是誰 發表於 18-11-14 09:03
認同,掉收多錢,我諗大家一定會追番差額,嗰時又唔怕連累職員嘅
...

haha,係喎,重要上黎大大聲話人(握)錢,自己袋落袋

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

好老實,我唔會咁正義,如果害唔到個收銀,我唔會去俾番錢,正如有D JM講,你去俾番錢,個收銀可能仲死快D,買嘢係咁ga啦,有時收多錢,當自己黑仔,有時收少錢,咪當自己行運囉,不過都要睇吓條數大唔大
PS : 正義之士勿插

男爵府

減齡達人勳章

個價錢差咁遠,你比錢時點會發現唔到?

珍珠宮

chuiyeebird 發表於 18-11-12 20:18
喺咪諗住晤累倒個收銀 你就晤會返去比錢?

係得你咁諗人

珍珠宮

joeyjoey223 發表於 18-11-14 10:27
個價錢差咁遠,你比錢時點會發現唔到?

比我找多找小唔會發現,通常冇睇嘟左卡就算

首頁

尾頁

跳至