0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小心中伏!Paul choi 是一個不尊重媽媽及bb 的攝影師!
事緣約了影newborn 相,前一晚再三確認道具及相約時間(明早攝影),第二日早上一切準備就緒,家中收捨好,bb 食飽奶換好片,媽媽泵好人奶,爸媽裝理好,結果Paul 沒有出現,媽媽等了約半小時,whatsapp message 打電話Paul choi 沒有回應,結果過了40分鐘,媽媽再打電話,Paul 終於接電話,此時媽媽問Paul 在那裡,Paul 說:我忘記了,現在在公司工作!
要知道,睡眠時間對一個人奶媽是多麼珍貴,媽媽連鍡奶泵奶都想睡,坐月期間還為作bb 能拍下美好回憶,勞心勞力,結果攝影師卻沒有放心上,一句"忘記了", 很傷媽媽的心,怎能相信這樣的攝影師能幫bb 拍出好作品?
結果媽媽告知攝影師取消,同時再想找別的攝影師,都已經full booking, bb 每天在長大,時間過了,再拍不了newborn 時的樣子,bb 的newborn 攝影回憶便給Paul 破壞了!
大家不要中伏!絕不推介!

金牌阿四    發表於 18-11-15 10:00

子爵府

有無搞錯,最後只係好的明白唔好意思就算數佢地都好輕鬆姐

複式洋房

回覆樓主

我個日不自覺喊爆,所以我想分享呢件事,唔想各位媽媽中伏,坐月好傷心,傷身!千萬唔好搵佢影初生兒攝影!

複式洋房

回覆樓主:

呢個攝影師仲要block 我既 facebook comments, 等冇人知佢做過既衰野,到我問佢既時候,仲要作故仔,真係要諗下係咪搵呢類人幫bb 攝影newborn 初生兒嬰衣相片!大家睇清楚呢個 Paul choi photographer (就算係李蘊renee 推介 介紹佢影newborn,大家都要三思)!

男爵府

回覆樓主:

唔好為左個咁既攝影師傷身子勞氣

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-11-13 02:41
唔好為左個咁既攝影師傷身子勞氣

多謝你,我都覺得為左paul choi 呢種攝影師唔值得,但我剛剛生完bb, feel 到荷爾蒙影響,情緒很不穩定,控制唔到,喊左出後!(emoji)(emoji)我而家一見到初生嬰兒new born 攝影,就諗起呢個唔開心既經歷!

大宅

個攝影師係衰。唔好咁傷心喇,生完喊對只眼唔好嘅。

複式洋房

cookingbaby 發表於 18-11-13 15:27
個攝影師係衰。唔好咁傷心喇,生完喊對只眼唔好嘅。

我都知,但係一關係到bb, 就忍唔住

大宅

mrssheepbmum 發表於 18-11-13 22:35
我都知,但係一關係到bb, 就忍唔住

Bb而家幾大呀?一間都搵唔到黎影嗎?

複式洋房

lamomw 發表於 18-11-13 22:40
Bb而家幾大呀?一間都搵唔到黎影嗎?

已經13days, 差唔多價位都full (一係貴好多), 或者冇上門服務要去影樓,但坐梗月唔方便去!唯有自己試下影!

大宅

mrssheepbmum 發表於 18-11-13 22:45
已經13days, 差唔多價位都full (一係貴好多), 或者冇上門服務要去影樓,但坐梗月唔方便去!唯有自己試下 ...

我係hn photography 影架,上門影的
唔貴,你可以係fb search下睇下鐘唔鐘意佢既style, 可能佢有期架。我個仔都係21days 先影

複式洋房

lamomw 發表於 18-11-13 22:53
我係hn photography 影架,上門影的
唔貴,你可以係fb search下睇下鐘唔鐘意佢既style, 可能佢有期架。我 ...

好呀,等我問下先,多謝你!

大宅

mrssheepbmum 發表於 18-11-13 23:19
好呀,等我問下先,多謝你!

不用客氣,希望幫到你

大宅

好不負責任 仲要講大話
幫推
等多啲人知道佢嘅衰嘢
媽媽唔好傷心
試下問下Les Bebes 我bb影過影得幾好架

複式洋房

esssss 發表於 18-11-14 04:17
好不負責任 仲要講大話
幫推
等多啲人知道佢嘅衰嘢

我最嬲都係佢話自己係公司做梗野,唔記得左,覺得佢係個唔尊重坐月媽媽及初生bb 的newborn 攝影師,一d 都唔重視初生嬰兒攝影!而家作個大話,唉!仲要話我冇俾機會佢解釋,whatsapp message 都得,電話講又得,點會冇機會呢!所以先想係呢度分享,不推介不推薦Paul choi, 劣評攝影師,沒有操守!

複式洋房

真係好衰!BB可以影相既日子唔多
佢咁一句sorry就算呀?
咁唔professional geh公司真係要俾多d人知!

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

佢咁樣既話就真係太唔專業喇

大宅

回覆 mrssheepbmum 的帖子

咁又係,如果換著我遇到咁嘅攝影師,我都會激到爆。

複式洋房

spcheater 發表於 18-11-14 13:07
真係好衰!BB可以影相既日子唔多
佢咁一句sorry就算呀?
咁唔professional geh公司真係要俾多d人知!

係呀,bb 成長好快,作為媽媽想幫佢newborn 初生時留影,我好重視今次既newborn攝影,但攝影師一點都唔重視,沒有專業精神!
當初我見李蘊介紹paul choi 幫佢既初生嬰兒拍攝,所以覺得可以信賴,但結果。。。

首頁

尾頁

跳至