0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb肚餓狂喊,我滴緊奶佢都係咁推開我,但一比奶樽就收聲狂啜,why??

大宅

bonbon18 發表於 18-11-13 07:51
bb肚餓狂喊,我滴緊奶佢都係咁推開我,但一比奶樽就收聲狂啜,why??

我都係咁,我諗bb係懶,吾想用力啜

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

因為佢唔想用力啜,你可以泵出黎俾佢飲,順便戒埋身。如果你系ftm,你可以等佢餓D都要俾佢食,唔好用奶樽,習慣咗用奶樽就唔會埋身喇

複式洋房

我要做媽媽 發表於 18-11-13 15:20
因為佢唔想用力啜,你可以泵出黎俾佢飲,順便戒埋身。如果你系ftm,你可以等佢餓D都要俾佢食,唔好用奶樽, ...

我而家佢唔肯埋身我就pump出黎比佢下餐飲,我已經等到佢好餓時餵,佢不斷推開我,我放佢個口去胸度(已經滴緊奶),佢都放口推開... 可以點

複式洋房

回覆樓主:

我bb一出世嗰時都係咁,餓到第三日都唔肯飲,結果都係要餵奶樽

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你話姐將奶泵出黎,BB習慣左人奶,再埋身。

複式洋房

bonbon18 發表於 18-11-13 16:45
我而家佢唔肯埋身我就pump出黎比佢下餐飲,我已經等到佢好餓時餵,佢不斷推開我,我放佢個口去胸度(已經滴 ...

會否因為bb (擔)唔實個乳頭食奶?我乳頭比較短,最初埋身佢好想食奶係咁擰但食唔到,要我揸實個乳房整出小小佢先啜到,啜多幾下啜穩左就冇事。

大宅

BB 幾大?
我都係因為乳頭太大,埋唔到身,諗住佢大d 會埋到(因為我大仔都係咁)但女女本身比較懶,跟本唔肯埋

我有練習,但佢可能知道我最後都會補樽,咁本唔肯啜同擔實。結果我決定硬下心,唔會比樽,係咁練,由初初佢會大喊2個鐘先埋,之後粒半鐘先埋等,用咗2日,即刻埋得叻咗同唔抗拒

你可以試下,但當然你都要睇情況,以免bb脫水
因為唔同bb有唔同性格,可能你嗰個比我女仲硬頸

如果點都埋唔到,都可以做泵媽

複式洋房

Nanacats 發表於 18-11-15 10:14
BB 幾大?
我都係因為乳頭太大,埋唔到身,諗住佢大d 會埋到(因為我大仔都係咁)但女女本身比較懶,跟本唔 ...

半個月咋,而家要佢好肚餓時同佢戰鬥15mins先肯埋身啜

複式洋房

haha748494 發表於 18-11-14 22:53
你話姐將奶泵出黎,BB習慣左人奶,再埋身。

但我泵出黎得好少,唔夠佢一餐

大宅

bonbon18 發表於 18-11-19 13:40
半個月咋,而家要佢好肚餓時同佢戰鬥15mins先肯埋身啜

仲有時間練,佢都係好細個啫

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 bonbon18 的帖子

將泵出黎人奶,2餐合1。一餐人奶一餐奶粉咁喂。

首頁

尾頁

跳至