自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

請問小朋友K2 報Cambridge 定 Oxford RWI 好,兩者有咩分別?

子爵府

ruby_0426 發表於 18-11-13 09:30
請問小朋友K2 報Cambridge 定 Oxford RWI 好,兩者有咩分別?

2間唔同

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

RWI 係拼音,Cambridge 係考試,不能比較

寶石宮

回覆樓主:

考慮拼音

別墅

2019新春慶豚圓

JFNL 發表於 18-11-13 09:53
RWI 係拼音,Cambridge 係考試,不能比較

想打好英文基礎係咪應該報RWI ?
但見好多家長都會幫小朋友報Cambridge考直私小學

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ruby_0426 發表於 18-11-13 10:26
想打好英文基礎係咪應該報RWI ?
但見好多家長都會幫小朋友報Cambridge考直私小學
...

RWI有reading及writing訓練

珍珠宮

ruby_0426 發表於 18-11-13 09:30

Rwi係拼音,閱讀和寫作。
Cambridge係General english。兩樣都好,你小朋友未識拼音,就揀RWI。識,可以Cambridge

別墅

2019新春慶豚圓

謝謝各位

男爵府

IloveJJ 發表於 18-11-13 15:14
Rwi係拼音,閱讀和寫作。
Cambridge係General english。兩樣都好,你小朋友未識拼音,就揀RWI。識,可以Ca ...

請問銅鑼灣至堅尼地城邊間有教?

珍珠宮

princesscupcake 發表於 19-1-24 23:13
請問銅鑼灣至堅尼地城邊間有教?

西寶城有RWI,响1樓fancl旁邊

男爵府

IloveJJ 發表於 19-1-24 23:58

見冇乜人,其實同 Jolly Kingdom 嗰類邊間好?

珍珠宮

princesscupcake 發表於 19-1-25 00:39
見冇乜人,其實同 Jolly Kingdom 嗰類邊間好?

我喜歡RWI個課程有系統、完善,而且佢個課程係牛津的,所以我學過兩間,都覺得嗰啲老師或管理有經驗、有系統。其他英文中心,我睇過幾間,覺得佢既練習都係好似補習咁,做返學校程度既grammar, comprehension,writing 咁,係可以當補習,但我比較著重根基。我覺得做練習唔駛去出面,自己屋企做都得。

男爵府

IloveJJ 發表於 19-1-24 23:58

除咗西寶城嗰間,銅鑼灣至中西區有冇其它?

珍珠宮

princesscupcake 發表於 19-1-25 11:56
除咗西寶城嗰間,銅鑼灣至中西區有冇其它?

我唔清楚呀!你可以上網搵到既,因為係指定既,我剩係去過西寶城同香港仔。

男爵府

IloveJJ 發表於 19-1-25 12:55
我唔清楚呀!你可以上網搵到既,因為係指定既,我剩係去過西寶城同香港仔。
...

點解係指定唔係間間都可以教嘅, 唔怪之得貴過普通嗰啲。

珍珠宮

princesscupcake 發表於 19-1-25 13:47
點解係指定唔係間間都可以教嘅, 唔怪之得貴過普通嗰啲。

要同牛津攞license 架!課程、師資、書本、筆記,全部有規定架。所以係貴架。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊