自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

Argubay 發表於 18-11-13 12:15
再想收集意見及經驗
若可以選擇的話,你們會搭Hong Kong Express (廉航)嗎?大家會為咗慳錢而搭佢嗎?

要睇地方,如果好似石垣島咁冇其他直航airline就冇辦法。。。有得揀,廉航我寧願揀Jetstar, 好坐過Express

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

evip 發表於 18-11-13 14:43
搭過覺得抵。冇餐,比較安靜和乾淨。唯一係冇戲睇同gate 較遠。

我唔知係咪唔好彩,次次搭都好嘈,同啲搭客好冇禮貌,為左慳寄倉費又一袋二袋拎上機,好誇張!

子爵府

回覆樓主:

搭過3次,好好彩地3次都無 DELAY 或CANCEL 。
我有上網預訂飛機餐,意外地佢個咖哩雞批幾好食,個批皮仲脆架

子爵府

Joey8 發表於 18-11-13 16:38
我唔知係咪唔好彩,次次搭都好嘈,同啲搭客好冇禮貌,為左慳寄倉費又一袋二袋拎上機,好誇張!
...

反而我覺得算靜,因為無飛機餐食,多數乘客都一上機就訓

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-11-13 15:46
有次沖繩返。閘口生果磅侍候
光明正大怕咩你磅,但同機果d紅白藍一大抽一大抽,就有d危啦
...

沖繩(那霸)係香港航空,香港快運係飛石垣喔。
香港快運真係續件手提行李同你上磅。

子爵府

你會搭巴士嗎?只要你用搭巴士一樣嘅心態搭兼航,我自己對搭巴士唔反感,不過有啲人就好憎搭或者完全唔會搭,我唸同有冇錢貪平冇關係吧?
同啲仔去多數搭佢,尤其3個鍾內機程,好怕空姐派餐只試過一次delay,全部好準時。就得但係同c6兩個就好少搭,因為多數2個去長程

大宅

回覆樓主:

會但只限淡季,搭過幾次暫時ok

禁止訪問

大宅

再想收集意見及經驗
若可以選擇的話,你們會搭Hong Kong Express (廉航)嗎?大家會為咗慳錢而搭佢嗎?

我會,亦搭過好多次,差唔多每次平飛我都會搶,同埋我冇不愉快經歷

大宅

HiPP勳章(1)

唔會

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

NO

伯爵府

回覆 Argubay 的帖子

梗係唔會!

子爵府

dennis_lkw 發表於 18-11-13 12:25
而家快運都唔見得平
尤其旺季
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

子爵府

1314625 發表於 18-11-13 12:55
這間公司記住:無事發生就唔錯,但有事發生要佢處理,少d心血都死。同埋佢果email 同fb係廢的,已讀不回。 ...
無事發生就唔錯,但有事發生要佢處理,少d心血都死。<---係
雖然我未試過大鑊嘢,總之要有心理準備.
旺季天災季最好唔好揀佢,其他日子可以搏吓~

子爵府

Joey8 發表於 18-11-13 16:35
要睇地方,如果好似石垣島咁冇其他直航airline就冇辦法。。。有得揀,廉航我寧願揀Jetstar, 好坐過Express ...
我都鍾意jetstar多D,可惜航班少選擇,佢行李check得好嚴,我接受

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

再想收集意見及經驗

why not?! 短途既飛機都係幾個鍾,我吾會介意坐廉航,當然坐得廉航價錢要平啦,吾係差太遠我會坐返正常機。

琥珀宮

回覆樓主:

唔會揀佢,我大假值錢過佢張機票,冇得飛一鑊繞起。

洋房

如果航程多過4小時,我都唔會揀HKexpress,太唔好坐
係想飛一啲特別航點先會揀佢,如廣島

水晶宮

只坐過一次 ( 來回)
自己同朋友去玩,可能會考慮
同屋企人去玩,一定不會擇佢

個人覺得坐位不算 迫,冇歺食亦冇問題,上次冇 delay ( osaka),買行李亦不貴

首頁
23456...7

尾頁

跳至