自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實幾時開始興寫呢D。
不過都係好既,唔浪費大家時間。
但有D公司好賤,價低者得咁款。

珍珠宮

wwyo 發表於 18-11-13 19:24
其實爭咁遠就唔好叫人乎黎in啦,我都唔明點解hr成日都幫公司壓價佢有得分? ...

d人好似當candidates為興趣咁, 試過搵工同上一份工性質差唔多, 寫高1K, 佢叫我去in, in到尾聲, 佢話覺得我適合, 問我後日返工得唔得,我話ok, 佢先話公司比唔到咁多, 話要比舊工低200蚊。我反問佢: 低過舊嗰份工, 咁我不如繼續做舊嗰份?!

wwyo    發表於 18-11-13 23:20

寶石宮

2023年兔年勳章

KTKTKT5 發表於 18-11-13 19:50

d人好似當candidates為興趣咁, 試過搵工同上一份工性質差 ...

去到最先講1千幾百都唔肯俾 咁玩法

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-11-13 19:24
浪費雙方時間

咪係

伯爵府

有啲 hr 會係電話到問咗你個價有冇得傾先,雖然寫明再問都係老土但起碼唔駛嘥大家時間,最無為係 cv 寫晒又要抄一次落張 applicatiom form 到,我依家呢到其中一樣嘢我好鍾意,applicatiom form 填最基本嘅嘢就夠,學歷經驗都唔駛罰抄一次。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Yeta 發表於 18-11-13 19:20
個個好似失憶咁?你比唔到或差太遠就唔好叫我泥啦,泥到差一大忽話比唔到
...

有啲仲會問你願意減幾多?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

小金名 發表於 18-11-13 19:48
最憎呢d 公司,一問我就會黑面⋯ 唔想入去做。浪費時間!

有啲in 完先傾價呢

男爵府

試過in 一份工,去到見工話俾唔到我要求個價,要少1萬,佢都 short short 地,我一向搵開果個價,又點會接受少1萬人工呢?

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

hwsamo 發表於 18-11-13 22:30
試過in 一份工,去到見工話俾唔到我要求個價,要少1萬,佢都 short short 地,我一向搵開果個價,又點會接 ...

同例子,仲要年假少七日

大宅

見工的時侯話比到要求的薪金,返工第一日先知扣起幾佰元作勤工獎,返咗10日即走

水晶宮

回覆樓主:

我都試過,差一大截都叫我去,嘥我啲時間

仲問我一份工咩最重要,我即刻答佢salary

跟住條女仲臭寸樣問我:乜你覺得錢好重要

我話我唔係黎做義工

LeBlue    發表於 18-11-13 23:20

大宅

hwsamo 發表於 18-11-13 22:30
試過in 一份工,去到見工話俾唔到我要求個價,要少1萬,佢都 short short 地,我一向搵開果個價,又點會接 ...

唔好叫人泥啦,差成皮,

大宅

miffyumiffy 發表於 18-11-13 23:02
我都試過,差一大截都叫我去,嘥我啲時間

仲問我一份工咩最重要,我即刻答佢salary

你好勁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yeta 發表於 18-11-13 19:20
個個好似失憶咁?你比唔到或差太遠就唔好叫我泥啦,泥到差一大忽話比唔到
...

我都試過。
我忍唔住問佢係咪我要求得太高?佢話唔係,係佢哋畀唔到咁高
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

珍珠宮

試過有次,話要我證明誠意,個人工要比我舊果份工低,低幾多我決定,彩佢都傻

首頁
12345...8

尾頁

跳至