自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

阿女星期五放發燒38度(無任何病徵),食左退燒藥就瞓,
成晚都燒下退下咁,所以第2朝就同佢去診所睇……
醫生話阿女心有雜音,唔似係因發燒而起,
就話等佢退定左燒,再返覆診,或自行檢查,
但因星期六,日,所以都無醫生睇,
到星期一,我老公見阿女精神好好就話俾佢返學先
到放學,我就拿拿淋同佢睇醫生……醫生話都係有聲……
我就即刻打電話去私家醫院度問,但就話兒科收工喇,要明天(即今日)
今日阿女去醫院度檢查……醫生話佢可能係心漏……

男爵府

曈曈媽咪 發表於 18-11-13 19:25
...

阿女由出世到而家8歲睇醫生咁多次,都未有檢查到……
而家話佢可能心漏……好擔心……我又陪唔到佢……
而家等聽朝湊個細既返左學,先可以搵阿女

14/11 今早照左超聲波,話佢係心瓣閉合問題,有少許血液倒流,
無野可以做,會send去政府度跟進……

♀注意~我女証實心瓣閉合出現問題,唔係先天
,而係之前病情感染後,一直未有察覺,
所以若果小朋友發燒後,可以的話,多覆診一次,
因發燒會有功能性心雜音,會影響醫生判斷,是功能性雜音定係其他問題

男爵府

男爵府

而 ...

嚴重心漏,跑兩步會雙唇發紫。如果八歲先發現我估唔會係嚴重。

wcpcelia    發表於 18-11-14 15:15
ccysj01    發表於 18-11-13 20:19

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

而 ...

心漏會醫到嗎?早日康復!

侯爵府

...

唔好太擔心,搵定多一個醫生,聽多一個意見

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

無事既,睇下醫生點講先
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

珍珠宮

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

希望check 到佢係冇事, 身體健康.

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

check 清楚,無事既,祝福

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

試吓揾多個醫生check吓
祝福囡囡

公爵府

回覆樓主:

冇事ge

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

搵個心臟科睇睇

子爵府

而 ...

我細個係早產都有心漏,應該一路大就好番。

女女都8歲,呢8年健康及發展上有無咩大問題? 如果無既,呢個病既影響唔會太大,先唔好太
擔心。

祝福你們一家。

wcpcelia    發表於 18-11-14 15:16

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

子爵府

...

唔好太擔心!我媽10歲時發現心漏,但當年就算有醫學技術,都無錢醫啦!一路覆診覆到18歲,唔再係收兒科價錢更加唔理佢 我媽60歲啦,行得食得走得訓得! 只係又細到大唔可以運動囉,但無事嘅! 睇下醫生有咩意見先啦,唔使擔心

男爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至