自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我會洗完打開度門第二朝先晾

翡翠宮

回覆樓主:

咁又衰d,自己開機又走去訓!我要返工,所以都係夜晚洗衫,訓前晾衫

翡翠宮

hohinmama 發表於 18-11-14 09:32
我聽過老人家講:窮人洗夜衣(即係夜晚唔洗,第朝無得著)
...

咪同安排兩個小朋友,分開上下奏班讀一樣

男爵府

2019勳章

bblou3 發表於 18-11-14 07:43
依家可以講得嗎please好想聽故仔

因為以前D人比較窮,好多衣服都補完又補,夜晚晾衫就冇人看到。現今D人就話窮人先夜晚洗衫。

寶石宮

2019新春慶豚圓

hellohelloruby 發表於 18-11-14 12:11
回覆 bblou3 的帖子

我C6晨早6:00幾開機, 自己走去返工, 攪到我勁趕晾埋走去返工 ...

呢招仲毒

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

hellohelloruby 發表於 18-11-14 12:52
比我鬧爆,以後唔敢

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

milktealai 發表於 18-11-14 13:46
呢招仲毒

喂,我都係咁回呀

男爵府

2019新春慶豚圓 想生BB熱投

甘岩既,我又係wo但開機果個係我阿媽黎

象牙宮

hellohelloruby 發表於 18-11-14 12:51
要我晨早做運動

咁做晨運 希望無下次

子爵府

2019勳章

XYZABC 發表於 18-11-14 00:54
我記得太婆話,唔好晚上洗衫。

不合時宜了,而家個個返工唔係放工食完飯洗衫幾時洗?
你太婆個時仲要靠太陽光曬衫當然唔應該夜晚洗,而家屋企有乾衣機,抽濕機,幾時洗都一樣。

大宅

2019新春慶豚圓

下次唔好幫佢浪.. -0-
第日等佢自己浪番

wcpcelia  w:  發表於 18-11-15 16:45

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bblou3 發表於 18-11-14 00:20
佢都zz咗,梗係我浪啦好想一腳伸落去,好眼訓呀

叫醒佢起身晾!

大宅

同我老豆一樣,一開完機就走左去訓

翡翠宮

bblou3 發表於 18-11-14 00:16
自己就走鬼咗去zzz,仲有50幾分鐘至洗完我唔洗zzz咩

下次你洗佢晾囉

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

bblou3 發表於 18-11-14 00:34
我11點幾入廚房,聽到洗衫聲,都打咗個凸問佢做乜咁夜開機,佢話幫輕下我,我即刻叫佢出來坐係廳自己等,佢 ...

幫輕吓。。。sorry 笑左

最後你有冇鏟佢起身?

公爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

gracelam 發表於 18-11-14 09:01
其實呢。。。。。。會唔會嘈到鄰居

我自己一過9點都唔會洗衫,真係怕嘈住隔離屋休息,尤其夜晚靜特別應聲

男爵府

2019勳章

回覆樓主

好彩我C6從來唔做家務

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咁夜先洗?

子爵府

2019勳章

你老公識洗衫我老公連洗衣機都唔識用

公爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

幫佢較鬧鐘,洗完衫就響,叫佢自己浪。
我自己去訓先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊