自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

good_pig 發表於 18-11-14 19:22
講真,見工雙方都係吹大20%

所以我都系hea sd cv,有工就見
無工就算
我系個位,主動八有無野幫手,人地唔放手,點做

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Yee0113 發表於 18-11-14 19:19
咁就咪氹人入局啦
咁你最後點?

諗住ok 做住先,但有日打風,老闆話可以走,老闆自己就閃走左,個亞姐話你地做完野先可以走,在公司安全過係屋企喎

我同另外個同事都有小朋友,冇理佢照走,之後先後一齊冇做路

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Yee0113 發表於 18-11-14 19:18
我話我sd都得,佢答我,平時做法系佢send
然後我話,咁你send,我唔整,佢黑我面,話宜家叫我做: ...

[/smile佢出開既,洗鬼要你個draft咩?!你唔俾佢,佢咁講野,你預佐以後日子唔好過。最好遠離一點佢。
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

回覆樓主:

放2個月月假咁長?

水晶宮

畀面勳章

是是但但 發表於 18-11-14 20:13
[/smile佢出開既,洗鬼要你個draft咩?!你唔俾佢,佢咁講野,你預佐以後日子唔好過。最好遠離一 ...

我直頭想走人,佢岀飽佢

水晶宮

畀面勳章

taiming 發表於 18-11-14 20:20
放2個月月假咁長?

病咼
然後話叫我上去坐住receptionist

水晶宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-11-14 19:39

諗住ok 做住先,但有日打風,老闆話可以走,老闆自己就 ...

我發現我公司有好多人都系新入職

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Yee0113 發表於 18-11-14 22:02
我發現我公司有好多人都系新入職

流失率高?

水晶宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-11-14 22:07
流失率高?

我唔太清楚,不過公司會有人resign同入職都會sd mail
一個月內,不停有人reaign同有人join
有人做左幾日又走。。。

彩鑽殿

Yee0113 發表於 18-11-14 22:31
我唔太清楚,不過公司會有人resign同入職都會sd mail
一個月內,不停有人reaign同有人join
有人做左幾日又 ...
有D公司成日請人, 應該唔好做

水晶宮

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-11-14 22:34
有D公司成日請人, 應該唔好做

真系唔知。。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁