夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

和老公結婚4年.拍拖那個時候對我什麼都上心,現在感覺他下班回到家什麼都不做,只是拿著手機玩遊戲,我自己都有上班,下班回家就趕緊買送.接孩子放學,準備晚上的飯菜.做這麼多都沒有什麼所謂,最在意的就是他對我的關心少了.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wangsuqing 發表於 18-11-14 15:56
和老公結婚4年.拍拖那個時候對我什麼都上心,現在感覺他下班回到家什麼都不做,只是拿著手機玩遊戲,我自己 ...

...

別墅

crystal媽咪 發表於 18-11-14 16:19
拍拖上心啲,一定嘅。拍拖時候我會收到生日禮物,而家好少。 分配家務真係要大家傾下,大家都要返工, 不 ...

真的是這樣,自己一個人悶在心裡真的很不開心,可以在這裡傾述一下,心裡都舒服D.唔該曬

crystal媽咪    發表於 18-11-14 16:35

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

crystal媽咪 發表於 18-11-14 16:31
你自己一個鬱喺心裏面,對方唔會知。已經係兩公婆冇乜野唔可以講。
早一兩年已經開始冇收禮物,但有利是。 ...

有同佢傾過,好返小小,

男爵府

.

寶石宮

男爵府

.

男爵府

~小樹兒~ 發表於 18-11-14 18:52
佢想我寫多啲字,但我走去寫靚啲啲字,即係今年依然得happy birthday兩個字比佢...

氹唔氹我都係 ...

下年寫多隻字 “Honey,Happy Birthday”

寶石宮

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

拍拖2年,結婚6年,雖然没有第一年熱戀甘誇張,但仍然保持到應有的關心同照料

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-14 20:53
寫多幾個字,畫多幾個心。貼多幾個貼紙
好似樓上面嘅姊妹講,Honey, Happy Birthday ...

貼貼紙

而家籌備緊聖誕禮物

男爵府

jwy2 發表於 18-11-14 20:32
下年寫多隻字 “Honey,Happy Birthday”

再唔係真係整首情人happy birthday嘅歌詞抄比佢嘆下

寶石宮

複式洋房

和老公結婚4年.拍拖那個時候對我什麼都上心,現在感覺他下班回到家什麼都不做,只是拿著手機玩遊戲,我自己 ...

其實佢吾主動嘅,調翻轉不如你主動啲呀,同佢溝通多啲

大宅

我懷疑係大部份男人都係咁. 有時一個做到燥燥地就會叫佢做,唔做就插佢幾句.

不過日子久了,我做到都照做,唔想做就唔做. 反正無野係一定趕住要做.

不過有時會想起拍拖時老公的好,咁我又無咁燥底.

人是善忙的,但當你靜下心,想想當初為什麼要同佢結婚,就可以平下個心....加油!世事無完美,打機好過佢去賭錢,叫雞,玩車或玩女人...

伯爵府

你唔講,對方係唔會知道嘅

別墅

nicenicecarmen 發表於 18-11-16 10:29
我懷疑係大部份男人都係咁. 有時一個做到燥燥地就會叫佢做,唔做就插佢幾句.

不過日子久了,我做到都照 ...

已經同他說過,他說他下班就趕著回家已經很好,他自認為自己比起別的男人已經好好多,但回家就拿著手機,陪孩子都拿著手機,我一看到就來氣,

大宅

我家的男人是這樣,但我是ftm,講起拍拖的開心,關心,對比現在十年的婚姻生活,真係好平淡。平淡得讓我覺得佢不在乎我,不關心我,有時心裏就痛,眼淚自然流出來

子爵府

wangsuqing 發表於 18-11-16 18:27
已經同他說過,他說他下班就趕著回家已經很好,他自認為自己比起別的男人已經好好多,但回家就拿著手機, ...

你作為媽咪很快投入角色,但男人卻不盡然。他們並沒有如女人懷胎十月的感覺,加上女人生孩子後就開始進入母親的角色,變得專注於孩子,對老公就越看越不滿,不滿以前那個還會體貼自己說情話的男人不見了,男人也覺得太太變成只懂埋怨要求的女人,所以就更加不想理會太太的一切。

你老公說的也是很多男人所想,下次不妨在他回家後展笑臉,多看他的付出,少埋怨要求,希時放下孩子和他拍拖,鼓勵他多和孩子一起做親子活動。只要夫妻關係改善,你會發覺很多問題都自然解決到。
mc <()>

首頁

尾頁

跳至