1-3歲

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

靚靚太 發表於 19-1-4 13:12
Watson's做緊7折

係8折, 不過買2罐送$50Coupon, 計返都差不多有7折, 黎緊我都要入貨.

男爵府

岩岩睇返Kendamil & Kendalife HK個FB, 見到原來Louis小王子都有飲Kendamil.

侯爵府

2019新春慶豚圓

一田之前有試飲,我覺得好好味,我女依家飲illuma , 打算轉呢隻,平好多

男爵府

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bchuma 發表於 18-12-12 23:06
我b都有濕疹 少量 同你小朋友一樣 我都試一下!

其實濕疹都有好多原因, 好似我小朋友咁, 一轉天氣查唔夠補濕就會起;
我小朋友好多時都係食野方面引發, 好似食海鮮, 就起得好勁, 有時連魚都唔係太敢比佢食.
就算係三文魚同淡水魚, 食太多都會有時時敏感, 所以濕疹真係好難攪.
我估計可能真係而家D深海魚太多污染, 之前食D奶粉都唔係隻隻得, 有時飲完個排濕疹仲勁左.
可能有機會係魚油方面引起濕疹, 所以而家轉左呢隻Kendamil食左一排呀囡D皮膚好左,
我覺得濕疹方面已經有改善到, 如果你小朋友唔係對牛奶蛋白有敏感, 呢隻真係好野.

之前濕疹情況: 有時飲左其他唔岩既奶粉仲會更加嚴重, 有時要飲藥水同查類固醇藥膏.

轉左飲Kendamil一星期左右, 濕疹情況已經大大有改善, 而家盡量都係要勤力D同佢查補濕.

Linda_lady    發表於 19-1-28 20:27

就生日!   

男爵府

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Linda_lady 發表於 18-12-28 01:32
我BB都有濕疹皮膚, 佢都飲到呢隻Kendamil, 而且飲左一排D濕疹都無咁勁.
...

係呀, 所以我都有介紹比身邊既朋友, 佢地既BB大多都有濕疹問題, 有幾個媽媽谷既朋友都已經轉左飲呢隻.
   就生日!   

男爵府

Linda_lady 發表於 18-12-28 01:40
我都想幫我BB驗下對咩敏感, 佢D濕疹都係一時時, 好多時一轉天氣乾燥查唔夠保濕就會起,
有時可能係食物方面 ...

講開BB濕疹問題, 我都想同我小朋友去驗, 你有無好介紹?
我小朋友既情況同你差不多, 暫時唯有盡量避免一些致敏源,
希望小朋友大些身體抵抗力好D, 會減少引發濕疹情況.
   就生日!   

男爵府

Linda_lady 發表於 19-1-7 15:45
係8折, 不過買2罐送$50Coupon, 計返都差不多有7折, 黎緊我都要入貨.

我都岩岩入多2罐, 而家個優惠至2月14日, 黎緊飲完都會再入定貨, 唔知下次幾時先再有優惠.

就生日!   

男爵府

Linda_lady 發表於 19-1-7 15:50
岩岩睇返Kendamil & Kendalife HK個FB, 見到原來Louis小王子都有飲Kendamil.

我印象中之前睇過新聞話皇妃都係餵人奶, 而家英國皇室都公開小王子飲緊呢隻,

證明呢隻Kendamil真係好野, 黎緊應該都會越黎越多人轉飲呢隻Kendamil.

之前同朋友講開呢隻牌子大多都唔認識, 而家個個朋友都有問返我.
   就生日!   

男爵府

-Athena- 發表於 19-1-12 09:49
一田之前有試飲,我覺得好好味,我女依家飲illuma , 打算轉呢隻,平好多

之前上網睇過D資料, 我覺得幾有用, 同埋知道點解有SN-2會賣得貴D.
不過全脂牛奶入面既牛乳脂肪已經有天然既SN-2, 所以我會選擇呢隻Kendamil.

母乳的棕櫚酸主要分佈sn-2位置, 也與配方奶粉的棕櫚酸主要位於sn-1、sn-3位置不同,
不但可以促進寶寶腸胃吸收, 也不容易引起寶寶既腸胃不適或是脹氣, 便秘等.

Linda_lady    發表於 19-1-28 20:54
   就生日!   

男爵府

2019新春慶豚圓

wendy614 發表於 19-1-22 19:27
其實濕疹都有好多原因, 好似我小朋友咁, 一轉天氣查唔夠補濕就會起;
我小朋友好多時都係食野方面引發, 好 ...

我而家都未知道佢乜原因濕疹 今日又起勁多 食三文魚又起,蛋黃又起,而家輔食我都唔知點添加好,我女未開始➕奶粉,母乳中,到時➕奶我就考慮你講果隻。

男爵府

bchuma 發表於 19-1-23 23:06
我而家都未知道佢乜原因濕疹 今日又起勁多 食三文魚又起,蛋黃又起,而家輔食我都唔知點添加好,我女未開 ...

你遲D要補奶粉時可以考慮呢隻Kendamil, 呢隻全脂成份少添加, 無棕櫚油, 無魚油, 減少敏感症發生.
我都介紹左呢隻奶粉比媽媽谷既朋友, 佢地都覺得飲左呢隻之後D小朋友既濕疹都有改善到.

就生日!   

男爵府

wendy614 發表於 19-1-22 19:27
我小朋友好多時都係食野方面引發, 好 ...

你小朋友D濕疹真係改善左好多, 我都覺得呀囡轉左呢隻Kendamil之後D皮膚都靚左唔少, 濕疹都好返好多.

男爵府

wendy614 發表於 19-1-22 19:34
講開BB濕疹問題, 我都想同我小朋友去驗, 你有無好介紹?
我小朋友既情況同你差不多, 暫時唯有盡量避免一些 ...

之前都見D醫護中心/私家診所都有得驗濕疹敏感, 但我未搵,
暫時仲要返醫院見兒科醫生, 可能遲D再睇下需唔需要同呀囡出去驗.

男爵府

wendy614 發表於 19-1-22 19:47
我印象中之前睇過新聞話皇妃都係餵人奶, 而家英國皇室都公開小王子飲緊呢隻,

證明呢隻Kendamil真係好野, ...

我都有朋友問過我呢隻奶粉好唔好, 我答佢地連路易小王子都飲緊你話呢.
比得小王子食同飲既品質一定要最好.

同埋本身Kendamil產品都獲得英國零售協會(BRC)AA級最高質量認證,
亦通過英國最嚴格標準的認證系統: Red Tractor (紅色拖拉機).
所以我覺得皇室都一定會支持佢地本地生產既野.

複式洋房

2019勳章

回覆 Linda_lady 的帖子

不過呢隻奶粉高鈣,bb好鍾意,但便便好硬,可能我個b唔適應

男爵府

2019新春慶豚圓

wendy614 發表於 19-1-25 19:36
你遲D要補奶粉時可以考慮呢隻Kendamil, 呢隻全脂成份少添加, 無棕櫚油, 無魚油, 減少敏感症發生.
我都介紹 ...

嗯 知道 多謝分享

複式洋房

回覆 -Athena- 的帖子

同妳一樣,在永安試飲過味道唔錯,飲緊Illuma都想轉這牌子平好多。但唔係好多地方有得賣

男爵府

提提大家, 屈臣氏買Kendamil2/3號, 買2罐送$100Coupon, 優惠至2月14日.

我頭先都岩岩買左兩罐.

大宅

2019新春慶豚圓

Linda_lady 發表於 19-2-13 17:47
提提大家, 屈臣氏買Kendamil2/3號, 買2罐送$100Coupon, 優惠至2月14日.

我頭先都岩岩買左兩罐.

3號幾錢呀,我都想買試下

FB體驗帳戶

Linda_lady 發表於 19-1-28 20:30
你小朋友D濕疹真係改善左好多, 我都覺得呀囡轉左呢隻Kendamil之後D皮膚都靚左唔少, 濕疹都好返好多.

...

我女都飲左3星期。 由ill。。。 轉呢隻。
唉。嗰隻天價奶粉,原來係用奶粉開返做奶,再提練做返bb奶粉。 真係把鬼!仲收咁貴!?!?
我一知,即轉。 我自己飲橙汁都唔飲concentrate 嗰啲啦。 反而賣咁貴,都唔係鮮奶提練,嬲左。
見你地咁講,我先知,原來係隻奶粉飲靚我阿B。 我就係見佢皮膚好左,白淨左。 我仲以為係隻cream 查靚左個女tim。

我個女100日,下個月會去英國,到時大手入貨先。 英國先100蚊罐。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)真係點解咁抵買。 買嚟自己當奶充都抵。
我成日飲我女淨返嗰一淡半淡。😂😂
6個月之後,應該會飲1號,唔轉lu。

全脂奶真係香好多。 之前嗰隻貴野廢咖。 難飲得嚟,原來2次加熱。 失望!

Linda_lady    發表於 19-2-17 03:34

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊