網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問可否投訴佢,因再買已冇双11咁平。而且冇講唔發集運

大宅

回覆樓主:

其實冇得買事少,係等咁耐先覆又突然話唔做生意先勞氣。

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

我都係,早d講可以轉。

男爵府

pinkybee 發表於 18-11-15 12:32
我都係,早d講可以轉。

個賣家話無貨,
所以無發貨,
問佢幾時返貨,
就話起碼一星期後,
我咪串佢。。。無貨。。。但你哋仲賣緊

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

beebee1234 發表於 18-11-15 12:12

是因咩事不發集運倉?是禁出口定它要用指定快递而你唔想?

你答左,我地先可想辦法幫手,或可不可投訴佢。

大宅

Jasmine-4711 發表於 18-11-15 14:50

是因咩事不發集運倉?是禁出口定它要用指定快递而你 ...

佢話太多集運倉拒收,運費損失好大。我問過倉合作的快遞都收的,但賣家堅持不發,我懷疑錢少唔做生意

水晶宮

beebee1234 發表於 18-11-15 20:15
佢話太多集運倉拒收,運費損失好大。我問過倉合作的快遞都收的,但賣家堅持不發,我懷疑錢少唔做生意 :thi ...

集運倉又為什么會拒收呢?好在我出哂貨,但有兩間12日出貨後仲未攪件。

子爵府

聽說過曾有賣家不肯發集運倉

所以我每次下單前都問賣家發唔發集運倉先下單

而且,因為會旺旺問賣家,賣家知道我要運港的話,有時亦會提醒我某些貨要先向集運倉確認一下(如含電芯等等)

大宅

ko3go 發表於 18-11-15 21:01
聽說過曾有賣家不肯發集運倉

所以我每次下單前都問賣家發唔發集運倉先下單

我呢間買過好多次,係今次拒發。

男爵府

我都有單係久久未發, 問完又問, 最後先彈句"集運不發",早響, 又要我再搵個間, 最煩係而家先落就真係有排等.
好多時, 第一野見到集運就關閉交易, 都係身有屎, 因為佢無你地址電話, 無得"直接"同你"溝通",所以可免則免, 你應該興幸.
而樓主的情況應係係賣家怕集運點出問題, 所以唔發,特別係集運有時限, 若果運送上出什麼問題, 好多時都補唔到, 呢個時期禁忙, 就不如少做一兩單好過.

大宅

beebee1234 發表於 18-11-15 12:12

你吾好禁退款住,佢有個收貨時效架,過左,可以叫佢賠錢架,之前我試過,吾記得係咪有分賠幾錢,我果時賠左5蚊,吾係錢問題,但就可以順下條氣囉

大宅

hkken04 發表於 18-11-15 22:06
我都有單係久久未發, 問完又問, 最後先彈句"集運不發",早響, 又要我再搵個間, 最煩係而家先落就真 ...

係啊,大6好麻煩。唔賣早講,現在唔上唔落,再買又等下一批集運送來了。

大宅

milk198903 發表於 18-11-15 22:40
你吾好禁退款住,佢有個收貨時效架,過左,可以叫佢賠錢架,之前我試過,吾記得係咪有分賠幾錢,我果時賠 ...

我只想差評佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

beebee1234 發表於 18-11-15 20:15
佢話太多集運倉拒收,運費損失好大。我問過倉合作的快遞都收的,但賣家堅持不發,我懷疑錢少唔做生意 :thi ...

你如運電池,药水....很多家品都係禁出境.你要找間集運扮係私人地址收,賣家才敢发貨。

大宅

Jasmine-4711 發表於 18-11-15 23:19
你如運電池,药水....很多家品都係禁出境.你要找間集運扮係私人地址收,賣家才敢发貨。
...

我只是買衣服靯襪

男爵府

milk198903 發表於 18-11-15 22:40
你吾好禁退款住,佢有個收貨時效架,過左,可以叫佢賠錢架,之前我試過,吾記得係咪有分賠幾錢,我果時賠 ...

Oh. 原來這樣。
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

hkken04 發表於 18-11-15 22:06
我都有單係久久未發, 問完又問, 最後先彈句"集運不發",早響, 又要我再搵個間, 最煩係而家先落就真 ...

Oh 原來是這樣, hkken04, thanks.

我12/11 遇到同一類似情況
Even 已同私集查詢確認了, cap 埋私集同意對話比他們, 賣家也不肯發貨, 一直只要求我退款。

很可惜喔, 双11 ¥17.8 咋 好想買到。

唉咁點先可買到呢? 之前仲以為只要轉了私集就沒問題, 原來賣家都會不願賣比集運買家...

【10个装被子固定器订床单扣棉被罩神器防跑被套角安全无针家用防滑】https://m.tb.cn/h.3lsbcYT 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥p9BEbQJ7BIm¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我試過1次賣家唔想寄,
我直接同佢講,如果集運拒收,
運費我(買家)負責,
首先係你要肯定集運會收,
同埋ok呢個條件~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

sharonhwyc 發表於 18-11-16 02:16
我試過1次賣家唔想寄,
我直接同佢講,如果集運拒收,
運費我(買家)負責,

我已經咁講,賣家話要50元押金先肯同我試

別墅

123ivy 發表於 18-11-15 23:52
Oh 原來是這樣, hkken04, thanks.

我12/11 遇到同一類似情況

點解你脾氣可以咁好,比著我已鬧爆佢祖宗

首頁

尾頁

跳至