想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

lorrymountain 發表於 18-11-16 20:32
謝謝妳的分享,剛剛第一次放胎失敗都有失落。睇完妳嘅分享有得安慰!

加油呀。講真,路不易行。但相信最好的早已給你安排。

複式洋房

bwife 發表於 18-11-17 21:44
其實係食菠蘿既芯,即係成個菠蘿最唔好食既中間柱位(emoji) 分五份,放胎前食。你可以爬下文,好多人有試 ...

係呀打漏咗,多謝你提醒,差d跣咗人,我嗰時就去藥房配菠蘿酵素,一蚊粒,一日食2粒,空肚食,食完就隔半小時再食早餐,我都係見人話食5日,但又見有人話放胎早一日開始食,咁我見橫掂都係食,食多日冇壞,你再睇睇,祝順利

洋房

zuniceso 發表於 18-11-15 17:58
多謝你呀我都介緊凍飲,浸腳真係有幫助?我7/11抽完卵,而家諗緊12月放定1月放,其實一個月係 ...

我都係多囊,1/10抽卵,休息一個月後,本想做放雪胎療程。見醫生時,佢一睇我病歷即話你有多囊不應甘快做,照陰超後發現子宮有水泡不宜放胎,要食三星期荷爾蒙藥,再等經期到,再照陰超,睇下可不可以放胎

大宅

memechris 發表於 18-11-17 21:53
係呀打漏咗,多謝你提醒,差d跣咗人,我嗰時就去藥房配菠蘿酵素,一蚊粒,一日食2粒,空肚食,食完 ...

可以買酵素食就方便好多,係咪所有藥房都有得賣架?

大宅

SuiccWong 發表於 18-11-17 23:48
我都係多囊,1/10抽卵,休息一個月後,本想做放雪胎療程。見醫生時,佢一睇我病歷即話你有多囊不應甘快做 ...

你係咪卵巢過度刺激?我抽完會有時有啲陰陰痛,好多尿柯同放多左屁,你係咪都咁上下徵狀呀?

洋房

zuniceso 發表於 18-11-18 00:35
你係咪卵巢過度刺激?我抽完會有時有啲陰陰痛,好多尿柯同放多左屁,你係咪都咁上下徵狀呀?
...

有沒有過度刺激我就唔知,但我冇陰陰痛之類既不適,我冇任何感覺,冇事一樣

我醫生同我講可能經期排唔清,仲有水泡遺留係子宮,所以要食荷爾蒙藥排返出來,整靚個子宮,準備放胎

大宅

SuiccWong 發表於 18-11-18 00:42
有沒有過度刺激我就唔知,但我冇陰陰痛之類既不適,我冇任何感覺,冇事一樣

我醫生同我講可能經期排唔清 ...

咁可能我都會有喎搵醫生check下先

複式洋房

zuniceso 發表於 18-11-18 00:31
可以買酵素食就方便好多,係咪所有藥房都有得賣架?

應該,你問下,我就咁問就搵到,藍色架

大宅

回覆樓主:

點先可以唔等。抽卵當個 cycle 放埋胎呢? 好心急呀。唔想等

大宅

catcat_yu 發表於 18-11-18 12:49
點先可以唔等。抽卵當個 cycle 放埋胎呢? 好心急呀。唔想等

你多卵就一定要等架喇,休息下易中啲既

大宅

memechris 發表於 18-11-18 07:38
應該,你問下,我就咁問就搵到,藍色架

好呀,唔該晒

大宅

zuniceso 發表於 18-11-19 11:15
你多卵就一定要等架喇,休息下易中啲既

我唔多啦。基礎卵泡都係得 10, 針左6日大得一半。

大宅

catcat_yu 發表於 18-11-19 22:52
我唔多啦。基礎卵泡都係得 10, 針左6日大得一半。

你幾時抽呀?

大宅

zuniceso 發表於 18-11-19 23:20
你幾時抽呀?

我今日照完得5 粒咋。 19,19,13,12,11, 醫生話打多2日針再照。應該照完會抽細果3粒。

請問下抽卵有幾痛???

大宅

catcat_yu 發表於 18-11-20 10:22
我今日照完得5 粒咋。 19,19,13,12,11, 醫生話打多2日針再照。應該照完會抽細果3粒。

請問下抽卵有幾痛? ...

我全身麻醉所以唔係好痛,係訓醒有啲酸咁,之後keep住都有小小酸痛,你抽既量無我咁多,應該無我咁大感覺,打多2日有機會抽到晒5粒,加油呀

大宅

zuniceso 發表於 18-11-20 10:41
我全身麻醉所以唔係好痛,係訓醒有啲酸咁,之後keep住都有小小酸痛,你抽既量無我咁多,應該無我咁大感覺 ...

慘在有 2粒太大, 醫生已經話要放棄

大宅

catcat_yu 發表於 18-11-20 12:50
慘在有 2粒太大, 醫生已經話要放棄
咁即係抽三粒?你年紀大?你有冇問醫生點解你咁少卵?

大宅

船兒 發表於 18-11-20 13:37
咁即係抽三粒?你年紀大?你有冇問醫生點解你咁少卵?

我 35, 基礎卵泡左右加埋 10個。頭5針打 375 menogon, 得左邊5粒識大約 10mm。之後加藥打 4日450ml, 左右兩邊照到又話 5 粒 19,19,13,12,11, 點知醫生同我講 19 太大。打多 2日等抽 3粒細。因為做公家症。其實都冇得點問。費事博罵

大宅

catcat_yu 發表於 18-11-20 13:57
我 35, 基礎卵泡左右加埋 10個。頭5針打 375 menogon, 得左邊5粒識大約 10mm。之後加藥打 4日450ml, 左右 ...
哦,希望你順順利利,不過如果得三粒可能有機會冇得放胎,傻瓜,公家症都有權可以問

大宅

pkh0207 發表於 18-11-15 12:46
你有多囊?雖然較小雪到,但都有5粒,希望你1take pass 。

我4月係瑋哥度做。抽左11粒,8粒受精,植入2粒 ...
重貨不重量,我都少卵,開頭好擔心,但一次bingo,希望你順順利利!幾時放胎?

首頁

尾頁

跳至