親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

可以分享下行程及住宿嗎? thanks

侯爵府

2016年去了波蘭的華沙和克拉科夫
分別住Hampton by Hilton Warsaw City Centre和Apartament Elegancja

在華沙, 都是逛舊城, 而克拉科夫除了舊城外鹽礦也非常值得去

wcpcelia    發表於 18-11-26 13:56
artroboy    發表於 18-11-26 11:03
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

珍珠宮

artroboy 發表於 18-11-15 12:40
可以分享下行程及住宿嗎? thanks

奧地利邊度?都有唔少選擇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

波蘭
樂斯拉夫b & W 抵住, 行返入城唔遠
克拉科夫best western 舊少少
華莎ibis 抵住不過唔係市中心, 行去新城區十分鐘以內, 搭電車幾個站到舊城區
Lodz 唔記得酒店乜名, 好平二百幾蚊晚
zakopane Hotel Helios 要有parking唔多選擇
lublin Dom na Podwalu 修道院改建

奧地利只去過維也納, 住近西火車站 Leonardo Hotel Vienna果陣去新開, 不過房細

artroboy    發表於 18-11-26 11:01

子爵府

迷人pinklady 發表於 18-11-25 16:22
奧地利邊度?都有唔少選擇

未知, 還在planning 中,想暑假同屋企自由行歐洲一個月,中歐德國、法國、英國、意大利已經去過,今次想東、南歐行下,加埋奧地利。

子爵府

有冇美食餐廳推薦?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

artroboy 發表於 18-11-26 11:03
未知, 還在planning 中,想暑假同屋企自由行歐洲一個月,中歐德國、法國、英國、意大利已經去過,今次想 ...

Austria 最大路嘅Hallstatt同Vienna唔特別講喇,
另外Spittal,Salzburg,Innsbruck,Scharding,Krems,Graz,Melk,Bregenz etc我覺得都好值得去
波蘭我去得小,去過又覺得值得去嘅有Tatry,Poznan,Wroclaw,Gdansk,Krakow,Malbork
同埋我覺得如果妳鐘意自然生態的話一定要去Bialowieza forest

子爵府

JD930 發表於 18-11-26 14:12
Austria 最大路嘅Hallstatt同Vienna唔特別講喇,
另外Spittal,Salzburg,Innsbruck,Scharding,Krems,G ...
多謝分享!!

JD930    發表於 18-11-26 14:52

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

artroboy 發表於 18-11-26 11:04
有冇美食餐廳推薦?

Austria同波蘭都好大要睇下妳去邊個城市啊,
妳confirm咗之後我再答妳會比較好啲

artroboy    發表於 18-11-26 15:42

首頁

尾頁

跳至