自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我想知大概要消費幾多錢先換到一張機票?日本或台灣嘅機票(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

20000里去日本,以東x為例,$5一里,即係碌十萬

Poyau    發表於 18-11-16 00:36

民房

米巴太太 發表於 18-11-15 19:01
20000里去日本,以東x為例,$5一里,即係碌十萬

唔該曬你

大宅

回覆 米巴太太 的帖子

但好難換到

男爵府

lovefive 發表於 18-11-15 14:48
我想知大概要消費幾多錢先換到一張機票?日本或台灣嘅機票(emoji)

15000里台北,每天好多班機,剛剛換左,好易換到。

民房

vespa 發表於 18-11-19 17:27
15000里台北,每天好多班機,剛剛換左,好易換到。

唔該曬你

大宅

From Asia Miles :
https://www.asiamiles.com/zh/redeem-awards/flight-awards/flight-award-chart.html

日本機票(round trip): Min. 44000 miles

台灣機票(round trip): Min. 20000 miles

大宅

台灣機場成日都有幾百蚊張,用里數換超吾抵

男爵府

如果儲最好是一張一張食迎新,大约@0.5-$1里,咁台湾就约$7500-$15000消费,日本$10000-$20000,睇準要大額消费先出咭,夠一年cut左去,隔一年又申请過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊