自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

李露眉 發表於 18-11-15 15:33
我有個朋友,又係香港,又係澳門,
又有美國
乜都有佢份 ...

美國有錢派?唔加稅已經偷笑
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

FTR603 發表於 18-11-15 15:35
回覆 抹茶珍珠 的帖子

我地要留錢起人工島

真正倒落海

呢舊肥肉養活好多人了

象牙宮

Sumyeema1 發表於 18-11-15 15:33
可以改名為豪門

豪門10k vs 鄉講4k

伯爵府

artroboy 發表於 18-11-15 15:33
美國全球追稅喎

我意思係佢既身份

珍珠宮

artroboy 發表於 18-11-15 15:29
我唔羨慕,一個颱風已經可以搞到停市停水又多死傷,仲要出動解放軍才可以回復市面正常,可想而知政府幾不堪 ...
agree, 我慶幸自己唔係澳門人

男爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

冬瓜籽 發表於 18-11-15 15:28
澳門人也羨慕香港還有民主和港人的守規矩排隊,澳門多勞工和新移民,仲有千方百計嫁過去嗰啲,佢哋都有苦自 ...
X2 , 仲有個邊食個普通茶記分分鐘要50+,冇醫療冇交通冇讀書.....基層個班其實都幾慘!

男爵府

2019勳章

我唔羨慕,一個颱風已經可以搞到停市停水又多死傷,仲要出動解放軍才可以回復市面正常,可想而知政府幾不堪 ...

你呢d叫吃不到的葡萄是酸的。

artroboy    發表於 18-11-15 15:51

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

邊恨得甘多

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 抹茶珍珠 的帖子

好正呀!

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

抹茶珍珠 發表於 18-11-15 15:19
澳門政府將「加碼」派錢 永久居民每人一萬元
https://hk.news.appledaily.com ...

留返啲錢做好基建防災仲好啦

珍珠宮

好媽媽勳章

Fion710 發表於 18-11-15 15:31
澳門特區政府都係享有民主自由,同香港一樣!

澳門有民主自由?睇下佢地遊行示威既新聞就知佢地已玩完

李斯特    發表於 18-11-15 16:36

大宅

2019新春慶豚圓

講得啱,我唔會羨慕

大宅

我真係唔恨,佢地澳門自己有好多問題個政府都唔去處理,有苦自己知!

珍珠宮

回覆樓主:

一場風災死咁多人, 一萬當掩口費。
有錢做好基本社會設施, 好過派完乜都唔做。
呢d錢, 一點也不羨慕。

侯爵府

回覆樓主:

我反而覺得澳門個立法委員會好似係廢嘅,做唔到野。

公爵府

澳門政府係咪都搞吾掂基建架啦,派錢都幾好呀好過基建搞吾好又冇錢派

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

澳門玫府只識派錢其他一概唔理!! 有乜好羨慕??

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kitbebe 發表於 18-11-15 15:55
澳門玫府只識派錢其他一概唔理!! 有乜好羨慕??

咪囉~真係少做少錯?

子爵府

李露眉 發表於 18-11-15 15:43
我意思係佢既身份

咁你要計埋佢地97年前生既有埋葡籍Tim,雖則未必用。好過度縮英國鬼。

大宅

2019新春慶豚圓

如果我係澳門人會寧願政府唔派錢整好排水渠道系統,澳門只要落幾個鐘頭雨就會周圍都水浸,雨季隨時都會浸到上膝頭

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊