自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

叮妹 發表於 18-11-16 08:54
我9至16歲好窮,住左山卡D拉有鬼村屋全家黑至爆炸、吾想提好長篇、一搬另一村屋有太陽照到入屋同多人經過夠 ...

屋企光猛係咪好D?

已刪除用户

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Aryung 發表於 18-11-16 08:03
我小朋出世後身體出現左少少狀況,到而家一歲情況有 d 好轉至敢同人分享吓,有 d 野唔可以掉以輕心,我好鍾 ...

講就易,話搬就搬嗎?窮咁點搬?當然盡量我唔走佢走啦。

其實,任何宗教都有鬼神說,自己信咩教就搵返果個教派幫你。
我自己會搵返牧師,我係知道有牧師有驅鬼的能力,願意無條件幫你。

Anyway, 冇事就好。

已刪除用户

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

lovebobo 發表於 18-11-16 09:05
屋企光猛係咪好D?

我唔識風水同鬼神, 但我覺得一間屋有陽光係爭好遠, 感覺都好舒服同人都正面D, 精神D。
以前睇樓, 去過一個單位, 裝修唔錯, 但因為佢樓層矮, 加埋前面有學校, 摭哂光, 成間屋, 係好灰暗。
我地個陣冇乜錢裝修, 都會想揀有裝修既屋, 就可以慳返, 唔洗點執。但個間屋, 一入去, 就覺得唔多舒服, 所以我地完全唔會考慮。

我現在去親旅行, 揀酒店, 我都會揀燈火通明個種, 有D 設計, 好暗好有情調個D, 我反而好驚, 唔會揀。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

回覆樓主:

咁你最後有無搬?

男爵府

namnamnamlolo 發表於 18-11-16 09:01
我陪月之前同我講有個親戚又係咁
個bb夜晚成日同隻x玩
搞到個腦有問題

好慘.....

別墅

mimokoala 發表於 18-11-16 09:52
咁你最後有無搬?

暫時冇錢搬呀,不過而家屋企已經冇事

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

我信

而家最重要你 bb 無

男爵府

是是但但 發表於 18-11-16 09:23
我唔識風水同鬼神, 但我覺得一間屋有陽光係爭好遠, 感覺都好舒服同人都正面D, 精神D。
以前睇樓, 去過一個 ...
又唔一定,要到夜晚先見"真將", 我住過既屋有租有買,其中兩間光猛既肯定有野,反而另外兩間較暗裝修較舊既無事。

吉比gilby21    發表於 18-11-16 10:47

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

jessiemom 發表於 18-11-16 10:13
又唔一定,要到夜晚先見"真將", 我住過既屋有租有買,其中兩間光猛既肯定有野,反而另外兩間較暗裝修較舊既 ...

咁我唔係話光猛=冇野, 陰暗就=有鬼。
只係感覺上, 自己覺得光猛會舒服D, 安心D。
事實當然會有例外......

Childhood is journey, not a race.

別墅

jessiemom 發表於 18-11-16 10:13
又唔一定,要到夜晚先見"真將", 我住過既屋有租有買,其中兩間光猛既肯定有野,反而另外兩間較暗裝修較舊既 ...
jm有野果兩間可唔可以講多d

禁止訪問

男爵府

吉比gilby21 發表於 18-11-16 10:48
jm有野果兩間可唔可以講多d
第一間未生小朋友,我成日feel到有人喺我旁邊望住我。間屋凍過街,d朋友入黎都唔除外套。我亦小産過。我老公一出trip, 我一入屋就沖入房唔會再出廳。我係好驚留喺屋既。
第二間已生小朋友,亦住左好多年。我一直有feel但唔驚。不過老公一出trip, 我或細路一定病。我亦試過夜晚瞓喺床有陣香氣由我左邊飄過右邊,試過2次。呀女細個唔肯自己瞓一間房,佢話夜晚有witch爬上佢張床。大d有書枱,我想泊理窗等個房有多d空間,佢唔肯話成日覺得有人企佢後面。仲有好多....不過呢間反而唔驚,覺得佢無心害我。

吉比gilby21    發表於 18-11-16 11:10

男爵府

珍珠宮

回覆樓主

我信有鬼,因為細個見過
我之前住嗰度比隔離嗰棟遮住陽光,所以間屋係長期陰涼
夏天入到屋會以為開咗冷氣
但同bb住咗兩年幾又無咩問題
唯獨一次解釋唔到.....
有朝係房瞓瞓下覺,房部冷氣突然熄咗,心諗部老爺機終於壞咗
但同時個廳就傳嚟嘟一聲
廳部冷氣自己開著咗,但當時一家三口都係房瞓緊覺
房部冷氣之後又運作正常

我覺得對自己靈體有dd靈應
住酒店一入房嗰下覺得唔舒服,夜晚就肯定有事
但之前間屋又真係無咩特別感覺,可能嗰次係路經

珍珠宮

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都信有

別墅

jessiemom 發表於 18-11-16 11:05
第一間未生小朋友,我成日feel到有人喺我旁邊望住我。間屋凍過街,d朋友入黎都唔除外套。我亦小産過。我老 ...
jm 2間都恐怖

我都分享下自己經歷先,住左宜家屋企兩年幾(租)
開頭睇樓就覺得周圍都有陣腥味,,
搬入去前做左兩次清潔就冇左
呢兩年入面都冇真係發得過d咩特別事,可以講講:
1.衣帽間d櫃門成日自己打開,呢個應該似扯風(個櫃係封左個窗做既,即係打左櫃門會見到個冷氣位)
2.電視機會半夜自己著(好間唔中,住左兩年前得十零次),不過好彩我習慣熜電視前都會較細音量,唔洗半夜嚇醒
呢個情況就得廳會,房果部電視就未試過,原本都冇為意呢樣,係朋友講完先覺得有d驚,
因為朋友話可能係隔離屋,樓上樓下既搖控器影響到,但我咁岩樓上樓下,隔離屋都冇人住
3.成日好似聽到敲玻璃咁既聲,半夜聽到,望住窗外面又咩都冇,勁勞氣

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至