自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

cinda72. 發表於 18-11-16 11:28
其實你應該係搵裝修佬先啱,太耐冇裝修,全爆啦
聽左#1我都係咁諗
但樓主追加果d就怪怪地

伯爵府

2024年龍年勳章

我家姐係我屋企住過,話我間屋有野,有人幫佢蓋被
我個仔由BB開始,間唔時指住某0的地方話有姨姨叔叔,好細時會無啦啦笑,
但因為暫時好似好無咩特別,又無點理佢,
我阿媽就話佢地可能借住一下,無心害你

男爵府

吉比gilby21 發表於 18-11-16 11:27
jm 2間都恐怖

我都分享下自己經歷先,住左宜家屋企兩年幾(租)
如果你租既其實可考慮搬,我個人覺得就算無乜驚嚇野但運勢都唔太順

禁止訪問

大宅

回覆 jessiemom 的帖子

妳的情況是因為那些鬼對妳友善,因為如聞到香味代表對妳冇惡意但如果係臭味即係好唔鐘意妳要妳立刻走。但係就算冇惡意都好唔代表一直住落去冇野,因為人同鬼陰陽相隔,長期係陰氣生活妳既運勢都有影響,最好快些搬走會比較好
歡迎歡迎

別墅

回覆 cinda72. 的帖子

Hahaha, 可能係, 住得太粗

大宅

回覆 Aryung 的帖子

其實係一開始妳太太懷孕的時候屋企既異象代表入面既靈體唔歡迎你們比個訊息叫你們走,因為懷孕中的婦女陽氣好強而且有靈力護身,但你們竟然冇理到他們的訊息造成後續的問題。而家冇事就好,祝福你們一家人平安,寶寶健康快高長大
歡迎歡迎

伯爵府

好似睇緊恐怖片,我起晒毛孔

別墅

回覆 牛王 的帖子

其實重有好多野架, 係多到一個地步至搵人求救....
例如有次老婆沖入房, 問我做緊乜, 有冇出過去, 有冇同佢講過野, 但係我正正同阿 B 換緊片, 冇出過去....
老婆話, 原來佢頭先喺廁所, 一直同我傾緊計, 以為我喺門口, 點知我越來越細聲, 開門唔見人, 隔離廚房又唔見人....

丫雅    發表於 18-11-16 17:22
wongarma    發表於 18-11-16 12:52

子爵府

回覆 Aryung 的帖子

某程度上寧可信其有,替你高興終於解決到問題. 記起早幾年我老爺中左肺炎入左醫院,搞左成個月換左幾次抗生素,醫生都只係話驗緊什麼菌,我又覺得無理由,而老爺都80有幾,D親友都話肺炎好危,我真係以為佢死得了,我突然叮一聲叫老公一齊去拜下祖先,點知拜完第二日醫生就話驗到什麼菌,吃完抗生素就有效了,真係講都有D奇

用戶要求終止服務

我信有,因為我睇到,阿飄有好有壞,無處不在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我以前住果度都有, 果時我女得8-9個月,有一晚, 我做完家務抱住呀女在廳坐,無開電視, 我女突然對住空氣ga一聲笑左, 我果時已經知咩事, 後來知道隻唔會攪我女, 但攪我囉。我最初瞓覺時,成日半夜有木櫈或柺扙之類東西大力dum落地下, 最初以為樓上跌野, 佢亦試過kick低我2-3次, 後來知道係一個老婆婆, 之後搵人攪掂左就冇再有呢d聲音。

其實我住邊度都feel到有, 有d可能路過, 有d未必有惡意, 只要佢冇騷擾我就算

水晶宮

是是但但 發表於 18-11-16 10:39
咁我唔係話光猛=冇野, 陰暗就=有鬼。
只係感覺上, 自己覺得光猛會舒服D, 安心D。
事實當然會有例外......: ...

陽光係陽氣,日頭多光間屋會積聚陽氣,就比較少有

大宅

Haz-mama 發表於 18-11-16 12:00
我以前住果度都有, 果時我女得8-9個月,有一晚, 我做完家務抱住呀女在廳坐,無開電視, 我女突然 ...

我陀著小朋友時家人多租村屋住!有晚我同老公都發惡夢,我就發夢給鬼追叫也叫不出聲動作幾大,最後老公叫醒我,之後再睡覺就到他發惡夢!怎知第二天個老公的妹妹去完街返來時看到有位男人同她說話叫她幫他,個妹話幫不到叫他走,他不走就上身妹到!最後要去教會找牧師搞掂!我那天沒在家,事後老公話給我知!妹同老公說妹不幫他他就搞我同小朋友!我那時沒生!之後搬走了不住了!說是話現在我們都沒什麽特別!但知自己對著小朋友的功課會有時爆脾氣一點就著!

男爵府

回覆樓主

大宅

回覆樓主

樓主,建議你囉個指南針出黎,睇下個磁場,聽講過有D無良商家用輻射鋼筋起樓

子爵府

係喎,求祖先保佑!
成件事好似故仔咁!
但有時靈異野唔到你唔信!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

無事就好

大宅

Watashiwamomo 發表於 18-11-16 11:39
回覆 jessiemom 的帖子

妳的情況是因為那些鬼對妳友善,因為如聞到香味代表對妳冇惡意但如果係臭味即係好 ...

原來係咁,我都試過喺之前住嗰間屋,半夜喺厨房聞到女人香水味撲鼻而來,但一轉眼便消失,當時全屋都關晒窗。當時我驚到即刻入房瞓

大宅

回覆 Georgette 的帖子

妳都算好彩...我試過農曆7月14日晚上凌晨時份聞到臭鹹魚味,那陣係夏天成屋關窗開冷氣,而且屋企人從來唔會買或食鹹魚,結果整晚開住燈聞住呢些味到天亮都幾驚嚇,我叫屋企人起身聞他們咩都聞唔到仲話我煩香水味試過一次好似妳咁,當時我坐係房突然有陣幽香係左手邊飄到右手邊味道似白蘭花味但好快消失左
歡迎歡迎

首頁
12345...6

尾頁

跳至