自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

© 由 New Media Group Digital Services Limited 提供 來源:每日電訊報

© 由 New Media Group Digital Services Limited 提供 來源:每日電訊報

勇敢澳媽媽自然分娩12磅巨B 打破澳洲最重BB記錄

澳洲一名巨型嬰兒出生時重達12磅6盎司,是普通新生兒的一倍,打破了澳洲的記錄,而媽媽生產時,沒有打任何止痛針並自然分娩。

撰文:Angel 編輯:TLY|資料來源:每日電訊報

https://www.msn.com/zh-hk/lifestyle/pregnancyparenting/勇敢澳媽媽自然分娩12磅巨b-打破澳洲最重bb記錄/ar-BBPIRIj?ocid=spartanntp#image=6

wcpcelia    發表於 18-11-17 16:09

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

自然生,勁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

巨b

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

真係好佩服個媽媽咁巨都生得出

水晶宮

大BB

珍珠宮

環保接龍勳章

媽媽好犀利
人生本是苦

男爵府

只係諗到好危險

順產唔係生生下隨時可改開刀,
咁大個B, CAKE係產道真係2個都有危險,
呢D真係唔值得表揚.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我生果日都有個高大媽媽要臨時開刀攞b, bb 10磅太巨,爸爸係外國人

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女出世時有個bb 9磅
成班媽媽去喂奶,雞手鴨腳都未攪得掂;大b媽咪掀鐘求助,話佢個b食晒枝奶仲喊,問仲有無奶
全場嘩嘩聲

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

巨嬰

男爵府

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

辛苦媽媽

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-11-16 14:38
我女出世時有個bb 9磅
成班媽媽去喂奶,雞手鴨腳都未攪得掂;大b媽咪掀鐘求助,話佢個b食晒枝奶仲喊,問仲 ...
我仔出世都係9磅, 但我個仔無飲晒成支奶仲喊, 不過佢都係飲得好快既. 宜家已經小五了, 但佢做野好慢囉

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔出世都差不多9lbs, 我生 b 果幾日係全場最重,但飲奶係最慢既一個,因為開刀早左2星期出世,好似老人家話齋,阿 b 係肚入面都未 ready, 就取人出來,所以未瞓醒咁,成日瞓

男爵府

我仔9磅已經唔比順產要開刀(政府),12磅都可以順產

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

開心吸收勳章

勇敢的媽媽

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我仔過左預產期兩個星期先催生, 催生咗三日都唔肯走出嚟, 最終開刀先知佢有成十磅幾, 出院嘅時候已經食兩安幾奶!
不過我都好努力咁樣人奶奶粉b咗一個月!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

別墅

saming999 發表於 18-11-16 13:45
© 由 New Media Group Digi ...

我B出世對面床嗰B11磅超多頭髮

首頁

尾頁

跳至