網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

雙11 買氣炸鍋,過程令人氣「炸」,11 號已發貨,今天16 號還沒有物流信息,問賣家佢話物流爆倉,叫我等下,我問物流公司,佢話無呢件貨紀錄(emoji),我應該按退$還是等?

子爵府

回覆樓主

可能雙11會遲,我有單4日未發貨,旺旺客服,佢話天貓規定發貨時間係20號前。

男爵府

2018復活節勳章

evita_kkk 發表於 18-11-16 20:20
雙11 買氣炸鍋,過程令人氣「炸」,11 號已發貨,今天16 號還沒有物流信息,問賣家佢話物流爆倉,叫我等下 ...

如果唔急的話可以等等,因為我有件貨收左4日先有更新
亦有d貨,今日都未發貨

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我都係,有件貨等咗幾日物流都未收件

象牙宮

evita_kkk 發表於 18-11-16 20:20
雙11 買氣炸鍋,過程令人氣「炸」,11 號已發貨,今天16 號還沒有物流信息,問賣家佢話物流爆倉,叫我等下 ...

叫賣家跟進。再告你。
double 11 , 會長少少。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

謝謝,各位意見,唯有等多一兩天

大宅

請問各位,再沒有物流信息,我需按延長收貨嗎?

子爵府

evita_kkk 發表於 18-11-16 22:23
請問各位,再沒有物流信息,我需按延長收貨嗎?

再沒有物流信息,直接按退款。

延長收貨係確認收貨的限期前三天內才可以按,
若果到你可以按延長收貨,即就算呢一刻對方才開始運送,都算太遲了。

大宅

ko3go 發表於 18-11-16 23:14
再沒有物流信息,直接按退款。

延長收貨係確認收貨的限期前三天內才可以按,

伯爵府

如果平左好多,唔好退住,可能係賣家專登唔發貨。睇下淘寶介唔介入到

大宅

我見到你下面有個群祖,你可以按入去,看下和問下其他買家問他地的貨出了未哦。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我都有件貨決定退款唔等喇。
頭幾日賣家話快遞爆倉未攬件,前日話快遞收左件只等掃描,我唔多信。
其他貨都送到左,只差呢件阻住我集運落黎。

大宅

hkpmama 發表於 18-11-17 11:10
我都有件貨決定退款唔等喇。
頭幾日賣家話快遞爆倉未攬件,前日話快遞收左件只等掃描,我唔多信。
其他貨都 ...

絕對應同,但雙11 買,平左成舊水,有d唔甘心(emoji)

大宅

lilybeatrice 發表於 18-11-17 08:16
我見到你下面有個群祖,你可以按入去,看下和問下其他買家問他地的貨出了未哦。
...

入不了羣組,

大宅

evita_kkk 發表於 18-11-17 11:14
入不了羣組,

入了群,看見有很多人都未出貨,有d剛先有物流顯示。

大宅

好明顯物流未收件,仍然企貨倉到,如果急,你要吹他同他講再吾發貨就退款,可能會快D

大宅

Yipmin 發表於 18-11-20 15:53
好明顯物流未收件,仍然企貨倉到,如果急,你要吹他同他講再吾發貨就退款,可能會快D ...

等左七日,沒物流,決定退$!

首頁

尾頁

跳至