自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

Kathy56 發表於 18-11-16 23:47
其實如果她有幫忙借比我,之後才爆響口,反而冇甘嬲...你地明吾明...

當然明啦,比人出賣咁

男爵府

Kathy56 發表於 18-11-17 00:36
其實有想過私底WS 佢,不要比我!
但不想婆婆激心!
表姐時不時有約婆婆飲茶的!

唔使whatsapp佢
容乜易陣間佢cap圖又廣傳 再加鹽加醋
呢個人誠信有問題 道不同不相為謀

男爵府

Kathy56 發表於 18-11-17 00:33
醜婦終需見家翁,當晚媽媽知道,當然最後至親的媽媽大人幫了!

原來係咁。艱難時刻已過。祝你天天都開心快樂

男爵府

weiwei6686 發表於 18-11-17 00:52
唔使whatsapp佢
容乜易陣間佢cap圖又廣傳 再加鹽加醋
呢個人誠信有問題 道不同不相為謀

比著我,佢個電話號碼根本我唔會留。

洋房

teaspoon 發表於 18-11-17 00:55

就是今天我已經退出一個群組(因為之前弟弟開了個group)sharing 返生日宴D 相⋯

表姐在中秋新年、xmas 重會share 喜悅圖片比我!我一句都沒有回應…

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

teaspoon 發表於 18-11-17 00:55

比我直情block左佢

洋房

weiwei6686 發表於 18-11-17 01:21
比我直情block左佢

請問block 左佢,佢知不知道...

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

唔去,唔做人情

侯爵府

回覆樓主

然而我睇極都唔明⋯⋯⋯

大宅

回覆 Kathy56 的帖子

樓主,真係100 ,500 都吾好做 你想寫咩就寫咩~ 因為好多親戚都吾知咩事 我個人認為想俾人知表姐呢個人係咩人 既然我預老死不往來
吾好巖咩凡事留一線啦~ 我見好多係你留一線 人地當你黏線!

你睇下 佢要人錦上添花 都仲要話驚你小氣 請問你邊度小氣?係咪要多謝佢係你有困難時表面話幫手 仲問埋你銀行帳號 然後仲背後唱你 等老人家擔心?

重點 佢最後無借錢 還是你媽出手幫

俾我。。 我真係會講返成件事 又係表姐話驚你小氣 最好放下係成功報復,講真 吾擔保日後表姐個女遇到都會咁

吾事到臨頭 吾知痛

公爵府

唔去唔做人情唔聯絡就夠啦,仲要寫多句就變左係你問題同好老土。
最後唔單只係你俾人唱,仲會連累埋你媽媽。到時你就眼不見為乾淨,難為你媽媽要四圍幫你解釋同講好說話。點解要令自己阿媽無辜辜受苦?人地會話你媽唔識教女咋。

大宅

樓主 多口問句 如果你吾出聲吾做禮 日後如果人地話俾你知 親戚問起點解你吾到 表姐話因為你小氣 請問你會吾會嬲?
呢個世界無奇不有,大把人只係講出對自己有利一方,仲大大聲講都係關心你

也不怕咩媽媽難做的 媽媽只需將成件事講出黎就好 講真 個女俾人落井投石 。 邊個做亞媽吾痛心

對自己好些啦~ 與其咁多年都吾開心 。。不如一次過爆佢 你無錯喎 錯在運氣吾好在一時

做小人都吾怕人講 你也不須記恨 雖然係好難做到架啦

大宅

抱歉,我可能太投入 有感而發 我都有遇過差不多的 又係俾人講小氣。
我那時無舒發出黎 :係咪你係背後插我一刀 我死吾去 仲生存到 吾想對住你 就係小氣?

事後我先知 好多親戚朋友吾知事情起沒 以為我嬲人地無幫我 其實我係嬲你真係無幫 甚至耍我都吾緊要 你吾好調轉頭同老人家講 都講左佢地會擔心

直至我全部講出來 人地先知 仲吾明點解我咁小氣

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我比較想知佢用咩理由改口唔借,
同埋佢係打比你婆&媽後先改口?
你婆&媽有冇同佢講過d乜?

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

公爵府

Kathy56 發表於 18-11-16 22:03
我想開account, 免被起底...

話說十年前,我致電問過一表姐借2千(表明交仔書簿費,會有借有還(當時十分傍 ...

唔去 俾足禮 that's all

男爵府

Kathy56 發表於 18-11-16 22:12
電話說ok - 轉頭打電話去婆婆度(說我借錢事),當然最後冇借到啦!

你老表真係幾冇品,借不借都不應該同第三者講!
唔去婚禮亦唔做人情,反正唔會聯繫
與智者為伍 與善者同行

公爵府

2024年龍年勳章

Kathy56 發表於 18-11-17 00:18
對,我的想法的確意氣用事!吾會甘做....
大方回禮100....

張餅卡面值幾錢?如美心卡$50就回$50,
回覆只係多謝張餅卡,回返封利是⋯擺明唔係當嫁女份禮,你無賺了張餅卡,佢又唔洗收多你幾十蚊變成你贈返俾佢,總之大家關係繼續$0瓜割,以後亦都不需往來。

洋房

sharonhwyc 發表於 18-11-17 03:43
我比較想知佢用咩理由改口唔借,
同埋佢係打比你婆&媽後先改口?
你婆&媽有冇同佢講過d乜?

當收完缐,隔幾分鐘,我便收到我媽電話:女,我收到阿婆電話,你做咩問借"阿X"(表姐名)⋯
之後才回家講一輪....
話說我即刻也打電話比表姐:woo,乜你甘,叫做吾好講...(下刪百字)她:我驚你比人呃......(真的多謝woo)....

之後婆婆也有致電我媽:阿x(表姐名)鬧我講比你聽呀!...(又解釋阿x驚我比人呃啫)(下刪百字)

我媽好清醒:呃極2000,有心幫,阿x和(婆)私下解決,阿x擺明打電話比婆婆,即婆婆點會吾告知我(我媽)!

多謝大家意見!

昨晚我一聽說請我飲,我意難平下,才想說回返幾隻字潤下佢(在回禮上),我吾會甘做…媽媽也說只回禮說沒有空便算!

首頁
23456...9

尾頁

跳至