夫婦情感

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

PTMCYS 發表於 18-11-19 10:52
認同,在这件事上,不能这样做。
不過这網友的评語亦值得思考。。

經驗之談當你自以為同嗰位異性朋友只係普通交往~原來另一半係另有想法~當有一個導火線出現~炸彈就爆發了

子爵府

mingmama 發表於 18-11-19 11:00
經驗之談當你自以為同嗰位異性朋友只係普通交往~原來另一半係另有想法~當有一個導火線出現~ ...

係呀, 所以我很少女性的朋友~ 亦唔想太太有D 令人易誤會的朋友, 我好怕晒時間處理麻煩人的事宜....

子爵府

Nancy20090615 發表於 18-11-18 22:44
如果个女仔好主動果種, 結果就可能唔同. 成編野佢都只係識笑同講少少野, 都令人印象深刻, 相信人群中佢係 ...

多謝妳這點認同我~

舉例, 我27歲才帶太太(當時的女朋友)回家跟我老媽見面, 飯後老媽暗地埋滿意地跟家姐說, 都知細佬揀擇, 我較靚的家姐當時還經常說笑地問其他家人邊個靚D ....

套用在這事情裡, 我形容了她好幾次靚, 和之後見更靚...與太太不是同級, 大概可以估計到她的吸引力吧....

當然各花有各眼, 可能其他人不一定認同..

我不是說艷遇的事情, 係分享對方就算有多好, 都要為自己太太和家庭負責任, 他們不是貨物, 要保護他們, 選擇清晰的決定, 不應拖離帶水....

子爵府

little_angels 發表於 18-11-18 23:11
到現在你還記得那麼清楚,只是你冇膽去做而已!

其實第二次見面, 才最深刻.

無錯, 我係無膽, 無膽破壞自己的家庭和理念.

男爵府

PTMCYS 發表於 18-11-19 11:30
係呀, 所以我很少女性的朋友~ 亦唔想太太有D 令人易誤會的朋友, 我好怕晒時間處理麻煩人的事宜....

...

確實有家室應該要有所避忌~當時就係忽略了呢樣嘢~差一點就鑄成大錯

大宅

回覆樓主:

其實呢啲“艷遇”應該好多男女都試過, 樓主肯拿出嚟分享都係一件好事,多謝曬! 我自己老公(當時男朋友)都有類似經驗,當時大家都廿幾歲未夠30。佢公司嚟咗個靚女又高又玩得又識照顧人感受嘅女仔。我知c6好欣賞佢,我都有join埋佢哋啲活動有一齊出嚟玩甚至去宿營, 跟住大家結婚生仔湊仔轉工好多年冇聯絡啦,我知c6同佢過時過節whatsapp吓,但近幾年c6同我講話呢個女仔冇覆佢啦唔知係咪轉咗電話呢,跟住我就問c6話如果當年你單身會唔會追她c6佬答“會”。我覺得自己問咗一個好蠢嘅問題。 而且我知道這靚女好大機會還是單身。佢人確實係又靚又nice。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-18 21:07
師姐,就來第19年,只此一次。
你出左個POST話家有奇異事件,其實你心中有鬼就真

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-16 23:27
這個topic, 有位C姐問過, 而這個經歷, 亦曾在另一個討論區分享過, 當時不是我出的主題, 好像是一些"專一"的 ...
點解你件BB甘細?又話結婚19年,在另外一POST講??

子爵府

20150618bb 發表於 18-11-19 12:50
點解你件BB甘細?又話結婚19年,在另外一POST講??

會否以前D post 呀?
靈異事件係講以前, 唔係依家的.....

珊瑚宮

PTMCYS 發表於 18-11-19 12:56
會否以前D post 呀?
靈異事件係講以前, 唔係依家的.....
哦.......................玩下好喇,勿..............沉船

大宅

親子王國15週年勳章

身體&口裡說不,但心裏卻很誠實..

大宅

PTMCYS 發表於 18-11-18 19:20
第二, 我可以答妳唔會, 雖然我成日讚佢, 當對女性開始太深入或感覺對方對自己有意思既時候, 我會停, 唔可 ...

好難得(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

樓主係純敘述一段往事定係有主旨㗎?
我get唔到呀

子爵府

qee 發表於 18-11-19 22:28
樓主係純敘述一段往事定係有主旨㗎?
我get唔到呀

主旨不是談艷遇, 想分享一點正面的能量, 就是遇到比太太更好, 都唔可以放棄太太和家庭, 而且感情不可以拖離帶水, 已第三次說了

子爵府

kamkaka 發表於 18-11-19 13:08
身體&口裡說不,但心裏卻很誠實..

人的腦袋活著就是會轉動, 我對異性有興趣才會結婚生仔. 人只能用智慧,EQ,愛來把影響家庭的東西避開.

可否提議那一部份可以做好一點呢?

子爵府

20150618bb 發表於 18-11-19 13:00
哦.......................玩下好喇,勿..............沉船

數字師姐, 成個主題都係回應妳的一句"笑看人生" 呀, 妳士旦回我"玩下好喇", 是否 "不合理"了一點 ?

子爵府

rita1208 發表於 18-11-19 12:20
其實呢啲“艷遇”應該好多男女都試過, 樓主肯拿出嚟分享都係一件好事,多謝曬! 我自己老公(當時男朋友)都 ...

單身一定追, 不過同太太拍拖會否追? 係好難答.... 又係假設的不能答.

男爵府

PTMCYS 發表於 18-11-19 23:28
主旨不是談艷遇, 想分享一點正面的能量, 就是遇到比太太更好, 都唔可以放棄太太和家庭, 而且感情不可以拖 ...

非常認同你呢個理念~如果人人可以做到你這樣~勿忘初心~認真如初~咁就唔會有咁多悲劇發生

瑪瑙宮

PTMCYS 發表於 18-11-19 11:43
多謝妳這點認同我~

舉例, 我27歲才帶太太(當時的女朋友)回家跟我老媽見面, 飯後老媽暗地埋滿意地跟家姐說 ...

有个重點係無一齊出差, 如果有, 而老細又經常配你兩个一齊出差, 咁就敝架喇. 我都相信你比一些男子較有定力, 希望 KEEP 到.

子爵府

858D 發表於 18-11-19 04:37
--> 如果同事穿的衣服不影響工作和其他同事的情緒, 亦不是公司指定的. 我絕不會叫她不穿短裙, 我憑什麼身 ...

其實妳先生似上流社會浪漫型, 我只係香港階下層的實在型, 當然係妳先生最好, 所以妳迷上妳先生係完全理解的~

我不是跟妳先生比較, 我只係想講, 我跟妳先生係絕對唔同思維的人, 我好簡單直接的, 唔需要老婆分析邊個女人啱做二奶已經自己處理好, 唔會令老婆憂心.

首頁
34567...9

尾頁

跳至