自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

juniormiu 發表於 18-11-17 16:07
但死者不斷嗌抖唔到氣,三個人都無一個叫對方停手,最終真係搞出人命,究竟誤殺定謀殺就等陪審團再分析考慮 ...

要證明被告有意圖置死者於死地,由控方舉證,罪名由控方提控,唔係陪審團。

水晶宮

princesscupcake 發表於 18-11-17 16:33
係咪同車有關嘅人都較暴力!?

緊係唔係,我有揸車,我唔鐘意郁手的,有咩就用口去講。

男爵府

個東主話同行見到當捉賊咁捉啫,點知重手左。
如果咁都判謀殺,咁以後冇人夠膽見義勇為幫手捉賊了!

講明曲線先。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

princesscupcake 發表於 18-11-17 16:36
關於乜?吾敢睇。

另外一架車cam片, 車內仲有兩個人, 目擊死者同後面3個追! 死者拎左木棍, 其中一個追既人拎住士巴拿

放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-11-17 16:42
另外一架車cam片, 車內仲有兩個人, 目擊死者同後面3個追! 死者拎左木棍, 其中一個追既人拎住士巴拿 :horro ...
公道D講, 有人黎攪事, 做車房嘅攞住士巴拿傍身去追又好正路喎!!

珍珠宮

cy101 發表於 18-11-17 16:20
死因係佢地最後希望!!! 還是有隱性心臟病之類?

有人打死者的頭,仲用膝蓋頂死者頸。
相信死者表示不能呼吸的時候,用膝蓋頂死者頸的人自然會更使力去頂實,令至死者最終窒息。
而且,這樣好容易弄成咽喉丶喉骨重創⋯⋯頂著死者頸的人,亦有機會同時壓著死者的胸部,
這樣亦增加了令死者不能呼吸而窒息的機會,而且可能會弄斷肋骨,刺穿心肺,導致死亡。
另外,
有報導死者太陽穴位置凹陷,腦部已受到重創,亦是致命的原因。

這些種種,得出的結論,會是什麼?

唉⋯⋯ 都是有父母的,生命無價,何必⋯何必?⋯⋯

已刪除用户

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cy101 發表於 18-11-17 16:44
公道D講, 有人黎攪事, 做車房嘅攞住士巴拿傍身去追又好正路喎!!

如果用黎扑頭就真係死得喎!
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 18-11-17 16:42
另外一架車cam片, 車內仲有兩個人, 目擊死者同後面3個追! 死者拎左木棍, 其中一個追既人拎住士巴拿 :horro ...

架車開著住車cam,即係有人喺車內睇住事發情況?
全部有武器,好殘暴。

象牙宮

princesscupcake 發表於 18-11-17 16:47
架車開著住車cam,即係有人喺車內睇住事發情況?
全部有武器,好殘暴。

所以佢地都唔敢做d咩~淨係估到係打交
放下自在

珍珠宮

princesscupcake 發表於 18-11-17 16:35
吾敢睇,以免不安。

是會有某程度的不安

珍珠宮

YAC0601 發表於 18-11-17 16:41
個東主話同行見到當捉賊咁捉啫,點知重手左。
如果咁都判謀殺,咁以後冇人夠膽見義勇為幫手捉賊了!

捉賊的報導唔少!
未見過好似咁狼胎!
佢哋分明唔係捉!係殺!

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

盧大力 發表於 18-11-17 16:52
當你遇到打劫, 請你非常非常合作, 唔好追 唔好捉, 就算最都唔好撳住佢

你呢一句「 點嬲都唔應該郁手 ...

喺我角度,你比咗錢整架車,車房整得差,你可以冇下次,唔應該去打爛人地既嘢

人地打爛你既嘢,你可以報警,唔應該出手

有人打劫我,我會比哂所有身外之物佢,我只要保護好自己就可,佢拎哂我既錢走人我求之不得,其他嘢我會交比警察做,我信人在做天在看

我只知出手可傷人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

(Samantha) 發表於 18-11-17 15:45
我諗,當時拍片者無過真係會死人,又驚多事嘅話會被誤會為1伙人,被人打埋一份。

拍片者或現場觀眾可能都 ...

要出手阻止反而難,始終要顧及自己安全。但有d 人掛住拍片擺上網。 實情佢地有冇去報警?

唔報警既人係拍片同食花生為大,邊會後侮丫!

禁止訪問

水晶宮

盧大力 發表於 18-11-17 17:18
-,
如果你唔知, 唔明, 唔理, 但我仍然要同你講, 絕對可以出手傷人, 只係佢哋出手重咗, 黑社會收錢做 ...

。。。。。。。。。

男爵府

love2talk 發表於 18-11-17 17:04

喺我角度,你比咗錢整架車,車房整得差,你可以冇下次, ...

我哋嗰條友攞白卡㗎,你同佢講道理?

侯爵府

lovelybaby2015 發表於 18-11-17 16:14
我都有睇報導,另一個姓陳的係老板車會的朋友
最無辜係附近車房個員工,原來係佢老板叫佢出來幫嗰兩個姓陳 ...

唉,邊有無辜唔無辜,佢如果有份出手,就應該罪有應得。其老板叫佢幫手 ,捉到人報警咪得囉!

首頁

尾頁

跳至