跳至

首頁

尾頁

洋房

富善圓玄幼稚園19-20年有冇收到收錄信?

大宅

-魅影- 發表於 18-11-17 07:49
富善圓玄幼稚園19-20年有冇收到收錄信?

收到!

大宅

好媽媽勳章

星期五收到email,取錄下午班
我愛我家!

洋房

TenWong 發表於 18-11-18 02:08

我囡收左上午班,咁大家會唔會揀呢間讀?

洋房

TenWong 發表於 18-11-18 02:08

咁會唔會揀呢間讀?

大宅

好媽媽勳章

-魅影- 發表於 18-11-19 14:22
咁會唔會揀呢間讀?

報咗三間,仲有兩間未出offer,不過都大機會會讀,因為呢間校長同老師都好有愛心,我仔細B又坐唔定,可能比較適合。
我愛我家!

洋房

TenWong 發表於 18-11-19 14:29
報咗三間,仲有兩間未出offer,不過都大機會會讀,因為呢間校長同老師都好有愛心,我仔細B又坐唔定,可能比 ...

我報左5間,其他4間未出offer,我都等緊仲有冇!可唔可以介紹下呢間幼稚園,我未諗好如果再有offer會揀邊間好

大宅

好媽媽勳章

-魅影- 發表於 18-11-19 14:34
我報左5間,其他4間未出offer,我都等緊仲有冇!可唔可以介紹下呢間幼稚園,我未諗好如果再有offer會揀邊間 ...

其實網上search基本上你會見到全部都係正面評價,如果唔介意佢係一間普通邨校絶對係好選擇,我女若干年前讀圓玄,返得好開心,老師校長都好nice同有愛心,學術上我要不太高,但吖女上小學亦唔覺有咩問題。宜家我先生又話想試下明雅,不過明雅唔知收唔收細B,真係有offer先再諗
我愛我家!

洋房

TenWong 發表於 18-11-19 17:26
其實網上search基本上你會見到全部都係正面評價,如果唔介意佢係一間普通邨校絶對係好選擇,我女若干年前 ...

我大仔之前讀明雅,我先生都想囡囡讀返明雅,但我記仲諗緊·

大宅

好媽媽勳章

-魅影- 發表於 18-11-19 17:31
我大仔之前讀明雅,我先生都想囡囡讀返明雅,但我記仲諗緊·

既然係明雅用家請問可以分享下嗎?開放日我冇去到參觀,好似有戶外活動室?叧外老師們OK嗎?因為網上評論好壞參半我都有D犹豫(雖然不一定收我,哈),我先生主要覺得佢英文會教得好D,我女之前英文確實差D,所以想試下
我愛我家!

洋房

TenWong 發表於 18-11-19 17:37
既然係明雅用家請問可以分享下嗎?開放日我冇去到參觀,好似有戶外活動室?叧外老師們OK嗎?因為網上評論 ...

有户外活動室,老師都好有愛心,我仔讀時英文係比較深,但我聽到有家長朋友講由上年開始明雅申報左香港政府既一個計劃,所以由上年開始課程係淺左.所以我都諗緊囡囡讀唔讀明雅.

首頁

尾頁

跳至