論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

話明新姐姐,要比時間適應,你換個第二個米一樣新, 初初一定係甘,比d時間吧!

wcpcelia    發表於 18-11-18 10:07

水晶宮

Joy33 發表於 18-11-17 16:57
小朋友唔俾新姐姐掂,姐姐俾杯奶佢唔肯飲,要我地倒先飲。姐姐摸過啲嘢佢用紙巾清潔後先攞。姐姐一行近,佢 ...

首先, 你要調查工人姐姐有冇曾經對你6歲的仔有什麼傷害性事情發生? 如確定冇, 你要比個仔知道邊個才係話事人及佢根本冇得揀。

你地ㄧ家比少爺有 工人姐姐以外的選擇, 仲點可能改變個小朋友接受工人姐姐??

禁止訪問

大宅

回覆 Joy33 的帖子

小朋友好敏感的,我之前的印姐都在我同老公面前cover up得非常好,我們返工早出晚歸,一年後才真正smell 到她的臭體味及腳臭。

原來,她在我們回家前才沖涼及換衫,一出汗又抹身用香體液同換衫。小朋友講,同他們一齊時,不會換衫不洗腳,嘩,送返學放學就好臭了,小朋友叫她換衫,她就扮喊,我的仔女不會用她掂過的野,一定要用濕紙巾抹過才得,唉!好彩送走了印姐,把她用過所有野都掉了,太難頂。可是,細仔就成日要用濕紙巾抹野,救命!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

海外印? 可能真係好污糟, 因我以前件6日仙印, 唔沖涼洗頭唔換底衫褲襪。 踎係厨房一隻手攞公仔麵食, 另一隻手抓私人地帶妹妹痕。 我叫佢洗手佢話未食完。

又可能佢去完大, 唔用廁紙, 用手抹, 抹完洗pet pet而又洗唔乾淨。 你仔話佢臭係真架。我6日掃把。

另外一個偷野印siti, 佢M時成身血腥味, 成屋都係。 而拜神時又似鬼上身好恐怖, 小朋友驚唔出奇。

男爵府

回覆 lily-of-valley 的帖子

污糟得好恐怖啊.啊...

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 18-11-18 03:58
回覆 lily-of-valley 的帖子

污糟得好恐怖啊.啊...
鞋, 妹妹痕, 抓妹妹。

禁止訪問

象牙宮

Joy33 發表於 18-11-18 10:00
咁又dirty得好恐怖!我個姐姐算乾淨,成日打掃,因為唔需要講嘢。其實由一早至下午4-5點都冇人,佢都好fre ...
幾好做呀, 無人看實。 你tum 吓仔仔睇吓有無發現?

可能我2個印都污糟, 而佢地行為詭異古怪, 鬧死都用bun.

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

事出必有因 試吓問小朋友講具體啲

「姐姐俾杯奶佢唔肯飲」
⇒可能姐姐斟過變壞嘅奶

「姐姐摸過啲嘢佢用紙巾清潔後先攞」
⇒可能見過姐姐污糟嘢

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

Joy33 發表於 18-11-19 08:59
有問過,佢話姐姐隻手好sticky,我諗可能手汗多。And 話佢腳板好dirty,已經叫姐姐著拖鞋,但成日都唔著!

...

小朋友一般喜歡乾淨
可能接受唔到姐姐衛生程度

男爵府

好媽媽勳章

我囝6歲都是唔鍾意新菲工人, 每天早上都是我送囝搭校車

禁止訪問

大宅

Joy33 發表於 18-11-19 08:59
有問過,佢話姐姐隻手好sticky,我諗可能手汗多。And 話佢腳板好dirty,已經叫姐姐著拖鞋,但成日都唔著!

...

建議換咗個工人,小朋友溝通唔到好麻煩,除非你的工作要求是不用照顧小朋友

男爵府

好媽媽勳章

回覆 Joy33 的帖子

我囝話掛住以前個工人, 他唔准新工人姐姐入房及接觸他的東西包括衣服及食物

首頁

尾頁

跳至