想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 hellobbbaby 的帖子

我們個時仲未有ERA,而家真係多左好多新檢查,大家加油

別墅

SophieMan 發表於 19-5-20 19:31
我都係王醫師,上星期放左胎,希望成功啦

祝你成功。
想問下係未王醫師全程follow,照陰道B超係醫生照定姑娘照,抽卵手術係王醫師自己做返定會由佢團隊既人去做,放胚胎係未醫師放。M 到開藥到覆診係抽血決定針藥定照陰道B 超。sorry 呀咁多問題。

禁止訪問

別墅

SophieMan 發表於 20-2-28 14:59
回覆 LWS_93 的帖子

我由初診, 抽卵, 做ERA, 同放胎都係王醫師親自做. 但我做嗰陣得新竹院, 而家多左台北, ...

唔該晒你呀
咁可能要去了解下問下。

別墅

Jaycebobo 發表於 19-5-20 19:49
我係睇黃建榮醫師,佢自己診所,冇中間人,亦冇其他醫生,只有佢一個一手一腳跟進,細心、老實,台灣人極推 ...

我想問下你睇黃醫師既大約流程,
係未全部手術都由黃醫師自己做,因為我有聽過抽卵手術未必會係黃醫師做,會係團隊其他人做,但放胚胎就會係黃醫師放。開針覆診都係會照險道B 超和抽血?

大宅

LWS_93 發表於 20-2-24 07:49
我都係搵佢睇,本來今個月開針,但飛唔到過去。我send e mail 問佢地野,有時都唔覆,因為我驗左啲報告想 ...

你想知結果打去問就可以,email係比佢地通知用的,所以不回

大宅

LWS_93 發表於 20-3-1 01:53
我想問下你睇黃醫師既大約流程,
係未全部手術都由黃醫師自己做,因為我有聽過抽卵手術未必會係黃醫師做, ...

抽卵係先抽血、開針、食藥一星期至10日,回診照超聲波數卵泡(隔日去)、等幾日時間打破卵、抽卵

放胎係食藥、打針等子宮內壁增厚(因人而已)夠厚就放胎

首頁

尾頁

跳至