跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 SandyCPS 於 09-4-28 15:36 發表
未識反身呀!

仲有,我比野佢,佢仲未識拿住。您地個b呢?

我果個識得渣手指同埋渣野
但主動要問我拎就唔識.....

大宅

我BB未識反身呀!

我比野佢,佢識拿住, 但係最喜歡捉住我隻手指捉得好實

男爵府

畀面勳章

我個b13/1出世,今日識得反身啦,連隻手都識自己攞返出嚟,成功左幾次,見到時好開心,好感動!

大宅

2011至尊種植勳章 畀面勳章

My son is born on 21/1, he also can do it on his car seat at 17/4 2009.

And he is interestin to looking at the flying balloon which I put it on his swinging chair.

大宅

我呀仔1月24日出世, 都未識反身! 我將小毛巾放在他面上都未識用手拿開, 只識擰個頭仔, 你哋呢???

男爵府

原帖由 tww1229 於 09-4-29 22:45 發表
我個b13/1出世,今日識得反身啦,連隻手都識自己攞返出嚟,成功左幾次,見到時好開心,好感動!

My son borned on 19/1, he only able to do it few days ago after the training / assistance I provided.

What I did :
I slowing turn him from facing up to facing down by turning his leg and arm. As he don't like facing down, he tried to follow what I did by turning his leg and arm. After several attempts, he is able to do it. Very amazing

別墅

尋晚佢開始嘗試, 我已經收老公拎定電話拍底佢, 但佢只係反到一半就番轉頭LOR.

不過好彩聽日開始放假, 我可以陪住佢慢慢試. 希望NG好錯過呢個MOMENT.

男爵府

原帖由 TarTar_Ng 於 09-4-30 13:27 發表
尋晚佢開始嘗試, 我已經收老公拎定電話拍底佢, 但佢只係反到一半就番轉頭LOR.

不過好彩聽日開始放假, 我可以陪住佢慢慢試. 希望NG好錯過呢個MOMENT. ...

When the baby 反到一半, you may assist him / her by pushing him / her a bit. They are smart. They will be able to do it shortly.
Hope to hear the good news from you.

複式洋房

我個女未識, 我亦都唔想佢識, 因為太危險啦, 我怕佢夜晚瞓醒反身, 但係唔識返轉頭, 焗親!
聽聞我細個都唔識反身.

別墅

未識

大宅

2011至尊種植勳章 畀面勳章

佢係100日開始反過第一次之後, 他便向右方向反轉反正,
爬下頭仰上四維看了。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

洋房

29/1出世,仲未識反身呀!不過我每朝早幫佢做一次,當運動熱身law

別墅

原帖由 teresaleung2008 於 09-4-27 16:46 發表
我個 女係 1 月 22 日出世 年廿七
佢未識反身呀
專登同佢趴係床佢會勁大喊囉
最鐘意人地抱直佢

我仔仔都係22號出生, 都係未識反身!

大宅

未識

大宅

我亞b都未識呀, 只係反到一半咋!

別墅

我阿女呢幾日可以反到喇, 不過未識反返轉, 每次都我地抱起佢, 好好笑

大宅

原帖由 caja 於 09-5-13 15:25 發表
我阿女呢幾日可以反到喇, 不過未識反返轉, 每次都我地抱起佢, 好好笑

我囡囡努力當中

洋房

我ahB原來早兩日己經識反身啦!不過我番工見唔到,有d可惜無拍底呀 !

複式洋房

識喇...不過唔識反返正面....而家又唔願訓平成日弓起好似sit up咁...

禁止發言

首頁

尾頁

跳至