親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

請問有無人試過晨早流流去過伏見稻荷大社?
因黎緊住嘅民宿好近,打算晨早襯無人去影相。網上睇過話24小時不過夜晚唔建議上山(當然我亦無咁顛)
如朝早6:xx去,是否可自由出入影相?只係shop唔開?

謝意見

禁止訪問

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-11-18 00:54
因黎緊住嘅民宿好近,打算晨早襯無人去影相。網上睇過話24小時 ...

除咗神社裏面,如果直去烏居,無任何閘的,可以行到上山頂。我諗你七點左右上去,我估都應該唔多人。

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-11-18 00:54
因黎緊住嘅民宿好近,打算晨早襯無人去影相。網上睇過話24小時 ...

其實你是冬季去定夏天去伏見稻荷?
冬天日出時間也較遲,另開始上山段鳥居密沿途似隧道,天未光會更昏暗,人是不多,但拍照效果?
你自身怕不怕安全?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

4月呀,希望ok
有睇過人地嘅blog似乎可行,所以問下有無jm試過
睇過火車表最早5:xx有車

https://sputravel.pixnet.net/blog/post/332225964-%5B京都%5D-spu@-微妙的清晨六點逛千本鳥

多謝意見

子爵府

其實夜晚去都冇乜嘢吖..........

夜晚上去都可以自出自入, 咁清晨都應該一樣

學會放下    發表於 19-1-29 03:02

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

LCHF 發表於 18-11-19 21:18

夜晚去好勇敢呀!我黃昏去已經覺得好陰森。

王國長老

你去過呀,好勇呀

子爵府

ahmama 發表於 18-11-19 22:47
夜晚去好勇敢呀!我黃昏去已經覺得好陰森。

需然園天黑晒,其實仲係"好早",8點零就出返京都了,而且斷斷續續有人行

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-11-19 22:52
你去過呀,好勇呀

都唔只得我一個行。。。

王國長老

咁我放心晨早去了

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

早去無乜人影相靚好多, 吾駛眾裡尋他先

王國長老

SheShehaha 發表於 18-11-20 14:59

早去無乜人影相靚好多, 吾駛眾裡尋他先

咪就係想影下相,否則可以訓晏d了。相差一個站,搏老命丫嘛

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 18-11-20 15:53
咪就係想影下相,否則可以訓晏d了。相差一個站,搏老命丫嘛
...

我一家都試過晨早流流 6.50am 去到, 當時係12月頭, 諗住早D去影下相,

開始天光, 但都暗暗地, 估唔到一樣有唔少人, 又多晨運客, 要影靚角度都要排隊等下.

王國長老

wiiabcd 發表於 18-11-20 16:38
我一家都試過晨早流流 6.50am 去到, 當時係12月頭, 諗住早D去影下相,

開始天光, 但都暗暗地, 估唔到一樣 ...

知道,謝資料

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

空景相,比較晨早去

男爵府

2024年龍年勳章

因我上次10點幾左右已人山人海

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-11-18 09:41
4月呀,希望ok
有睇過人地嘅blog似乎可行,所以問下有無jm試過
睇過火車表最早5:xx有車

無人阻影相靚好多, 上次亞女自備和服去伏見都有著

有時間可以睇睇我的post:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20104980

王國長老

purplechung 發表於 19-1-28 17:16
無人阻影相靚好多, 上次亞女自備和服去伏見都有著

有時間可以睇睇我的post:

謝謝
提提你,女女果件係浴衣,唔係和服。而且浴衣唔著襪架
https://www.letsgojp.com/archives/3370/

首頁

尾頁

跳至