自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

屋企維修要打開大門比工人出出入入, 隔鄰個八卦鄰居企係門口大半個鐘唔走, 問呢問路, 好彩我鋪哂全廳無野比佢睇. 講講吓, 佢突然直入屋想睇房, 仲要著住拖鞋. 幸好, 所有房門關上, 留雜物房打開.
佢話你個雜物房好見洗喎, 我話好彩我所有野鋪住無野比人睇. 跟住佢行返出大門, 我話我要打電話, 佢返入自己屋.
又過多陣, 又黎過, 又企係到唔走講東講西.

珊瑚宮

回覆樓主:

發火趕佢走啦

子爵府

無話可說 發表於 18-11-18 13:35
發火趕佢走啦

我都想, 但又唔想做到咁出面, 話哂鄰居.
其實我己經唔多答, 又黑黑地面架啦.

wcpcelia    發表於 18-11-18 19:39

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

咁八卦

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

白毛毛 發表於 18-11-18 13:37
我都想, 但又唔想做到咁出面, 話哂鄰居.
其實我己經唔多答, 又黑黑地面架啦.

佢既然咁厚面皮做到出面, 你真係唔使畀面佢, 唔係又後患無窮
總有離別的時候

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

名副其實 -〉8 婆
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

"佢話你個雜物房好見洗喎"

你答話你屋企間隔唔係差唔多咩?你開門比我睇下?
睇佢肯唔肯?

子爵府

艾菲BB 發表於 18-11-18 20:06
"佢話你個雜物房好見洗喎"

你答話你屋企間隔唔係差唔多咩?你開門比我睇下?

佢會肯. 好耐以前佢想入我地屋前, 叫過我地去佢屋睇, 大家參考下裝修擺位喎.
我地無入, 唔想開先例後患無窮.
今次衰維修焗中門大開!!!!!!!

男爵府

伯爵府

白毛毛 發表於 18-11-18 13:33
屋企維修要打開大門比工人出出入入, 隔鄰個八卦鄰居企係門口大半個鐘唔走, 問呢問路, 好彩我鋪哂全廳無野比 ...

八卦得可憐

子爵府

leeleebaba 發表於 18-11-18 20:33
八卦得可憐

哈, 你講的同我家那位一樣.
佢又係話, 你當可憐佢滿足一次佢想入屋的願望.

大宅

回覆樓主:

深感明白,我對面又係咁,好痛苦,我一開門,佢就撲出黎,我而家要同佢鬥快,令我和啲女好大壓力,喺電梯已經要找好鎖匙,每一次都好怕見到佢。
我而家一有維修,我令願焗死都關門,但佢仍然死心不息喺門外等待,問個究竟。

子爵府

轉運 發表於 18-11-18 21:03
深感明白,我對面又係咁,好痛苦,我一開門,佢就撲出黎,我而家要同佢鬥快,令我和啲女 ...

好慘....
我個鄰居又未到咁癲.
我脾氣實在唔太好, 比我係你, 我會唔應唔理, 關門大吉, 各自安好算.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊