自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

anyuser18 發表於 18-11-18 17:20
個po講的係佢哋勢利
未見到點偏心。。。
如果銀碼唔大又負擔到,咪俾佢哋等佢哋開心吓

偏心!因為他們對嫁去美國的大家姐和大佬好好。
(假如)他們比$1000父母,父母會請佢地食番1000 元飯或買更多東西比佢地

珍珠宮

sun6628 發表於 18-11-18 17:33
不是。我結左婚。但一D原因我冇工作(我自己冇兒女的,但我又不是好環境)

父母最老土是經常希望我老公比 ...

咁佢哋環境好唔好?
如果佢哋好過你,就比少啲,比少少有心意就算。
如果你老公有能力,生日咪俾多啲佢哋,如果冇能力,你比得幾多咪俾幾多,如果佢哋介意,你就少見D。

水晶宮

sun6628 發表於 18-11-18 17:33
不是。我結左婚。但一D原因我冇工作(我自己冇兒女的,但我又不是好環境)

父母最老土是經常希望我老公比 ...

咁你平時有冇俾家用?其實我唔會俾錢兄弟姊妹囉、生日請食飯就ok
反而我想知你生日佢地有冇表示先?

侯爵府

醒目開學勳章

廣結善緣

人與人之間,能和諧共處,親善和睦,全靠緣份。

人與人間,互怨互恨,互相鬥爭,甚至互相殘殺,也是緣份。

特別是家庭父子、夫婦、子女、親戚朋友之間,是否關係良好,幸福快樂,更要講緣份。

緣份能令人幸福歡笑,緣份也能使人悲傷苦惱。

因為緣份有善惡,善緣令人喜愛,互相關懷與照顧;惡緣令人憎恨,互相鬥爭,你死我活。

所以說:夫妻是緣,是善緣,是惡緣,無緣不成夫婦;兒女是債,是討債,是還債,無債不來。

每一個家庭成員的因緣各自也不同,當你認清呢一點,你會冇咁執著!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

比開就比, 諗咁多做乜反正唔同住,
當交稅交左去算, 費事搞到大家有心病, 面左左

我偏向寧人負我, 我勿負人
由其係親人, 過得心安理得

珍珠宮

因你平時每月都無比家用嗎? 只有生日才比錢嗎?

首頁

尾頁

跳至