意見反饋
義工

1-3歲 今日: 82|主題: 13534

跳至
樓主: meo1114
發展遲緩群組  

大宅

國民生產總值:1075

我個2歲4個月,都想join group傾下~

民房

國民生產總值:16

meo1114 發表於 18-11-18 20:34
阿仔2歲7個月,發展遲緩左15個月。
現在努力同佢追緊。

我都想JOIN,大仔2歲2個月,都是發展遲緩 15個月,仲話佢疑似自閉症。

複式洋房

國民生產總值:312

fiona829 發表於 18-11-30 23:11
我個2歲4個月,都想join group傾下~

好呀,pm你

複式洋房

BowieChoi 發表於 18-12-1 14:41
我都想JOIN,大仔2歲2個月,都是發展遲緩 15個月,仲話佢疑似自閉症。

好呀,我pm你呀

大宅

國民生產總值:1433

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我女23個月,識講爸爸,媽咪,車車,哥哥,魚魚,豬豬,謝謝!
18個月健康院已經唔達標,2歲要再檢查
比野佢食,佢淨係識謝謝!
叫佢講餅餅,其他野都係講謝謝
一味講謝謝,佢應該都遲左半年
唔好話句子,好多野都未識表達到

複式洋房

國民生產總值:121

認識瑞士牛牛第二回

我個仔二歲三個月,語言遲緩(emoji)都想join group傾下

複式洋房

粉紅的喵 發表於 18-12-6 01:17
我女23個月,識講爸爸,媽咪,車車,哥哥,魚魚,豬豬,謝謝!
18個月健康院已經唔達標,2歲要再檢查
比野 ...

同佢講野多唔多眼神接觸?
2歲返去睇下健康院要不要安排評估。
有出去上堂嗎?

複式洋房

Chrischeung0219 發表於 18-12-6 02:15
我個仔二歲三個月,語言遲緩(emoji)都想join group傾下

好呀,pm你先

洋房

國民生產總值:79

meo1114 發表於 18-11-24 16:42
一個月2-3堂到,我而家個間套票6千/10堂,之前上另一間一千/1堂,出面價錢應該都係$600-$1000。
2歲都唔識 ...

請問下你呢間係邊度上?

洋房

國民生產總值:79

現在努力同佢追緊。

我個仔想係發展遲緩,想join

複式洋房

小野貓1222 發表於 18-12-6 03:55
我個仔想係發展遲緩,想join

好呀,pm你

複式洋房

小野貓1222 發表於 18-12-6 03:53
請問下你呢間係邊度上?

我係北區,係北區上堂。

大宅

國民生產總值:3245

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

請問一般點樣可以知道佢發展緩慢?

複式洋房

發表於 前天 00:02 |顯示全部帖子
js_714 發表於 18-12-7 22:16
請問一般點樣可以知道佢發展緩慢?

健康院會安排評估,或自己俾錢出去做評估都可check 到。

複式洋房

國民生產總值:254

發表於 前天 22:57 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我囡22個月有多, 唔肯講嘢, 連謝謝都唔識講。
pm pls

男爵府

國民生產總值:7764

發表於 昨天 00:39 |顯示全部帖子
現在努力同佢追緊。

我仔都係2歲7個月,言語delay左9個月。
上左ST training已經大半年,分別去過恩典、言聽、協康、耀能、中大,我自己都去上埋ST堂同幼兒教育。
有返n班,呢個星期終於開始識講俾同byebye、魚。依然單字階段同外星話。
我覺得搵一個夾的ST好重要,個個都話協康好,我係協康遇到的ST就非常差。
我都好想入谷大家交流。可以add我嗎?

別墅

國民生產總值:979

發表於 昨天 11:26 |顯示全部帖子
sillykaka 發表於 18-12-9 00:39
我仔都係2歲7個月,言語delay左9個月。
上左ST training已經大半年,分別去過恩典、言聽、協康、耀能、中 ...

我都想join group 阿。小朋友剛28個月,自閉譜系,兩個月前一個音都無,上左兩個月st,而家識叫媽媽,姨姨,比,要,抱,但未收到咀同埋嘟咀,模仿能力比較弱。

FB體驗帳戶

國民生產總值:8

發表於 昨天 14:24 |顯示全部帖子

回覆樓主:

請問可以Join 嗎?

我係爸爸,我仔而家1歲9個月,仲係BB話,唔識講野,排左月尾CAC見姑娘,好大機會有自閉傾向。

叫佢唔應,唔識用手指指野,唔太望人。

我而家好亂啊,我應該點做?

大宅

國民生產總值:1708

畀面勳章

發表於 昨天 16:51 |顯示全部帖子
樓主可以join埋我嗎?我仔34個月,語言遲緩九個月

複式洋房

國民生產總值:437

BK Milk勳章

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子

回覆樓主

我仔而家17個月都未識行, 只可以扶住企, 有時扶著企都會跌低, 同埋無乜眼神交流, 覺得佢理解同社交能力低, 眼耳口鼻唔識, 單字只識講媽媽。。。
我都想入谷一齊分享下, 可以add我嘛?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.