意見反饋
義工

1-3歲 今日: 7|主題: 13723

跳至
樓主: meo1114
發展遲緩群組  

伯爵府

國民生產總值:17845

2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
SylviaShan 發表於 19-1-11 00:00
請問知唔知道邊到有得做評估?

有好多機構都會有,協康有,或等政府,但時間會較耐,有啲社福基構都會有得做評估,需要排位信嘅,1定係要搵心理學家評,或cac

複式洋房

國民生產總值:280

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我個仔26個月大,咩都唔肯講,連單字都唔肯講,好擔心。可唔可以入谷一齊傾呀?thanks.

複式洋房

國民生產總值:230

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
JasmineChiang 發表於 18-11-26 23:15
我PM唔到你,你join我,51147499

我都想加入群組,可以pm我嗎?

複式洋房

國民生產總值:398

2019勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
今天我 發表於 19-1-7 04:01
點先知道遲緩左幾多耐?

小朋友幾大,識講野嗎?
如2歲未識講野可去私家做評估。

複式洋房

2019勳章

koalamaggie 發表於 19-1-7 09:59
我想JOIN GROUP,我個仔27個月,講嘢好唔清楚,啲音唔正。
屋企多嘢講,出到街見到陌生人就唔講嘢,
想同佢 ...

如果想評估,唔驚評估唔到,評估會睇好多樣野,佢地會用佢地專業方法評估。
自閉都有好多種,如果早發現可處理,我pm你。

複式洋房

2019勳章

shukkwan001 發表於 19-1-9 08:31
請問去邊評估?

政府可以評估但等太耐,可私家做評估,快好多。可去協康

複式洋房

2019勳章

littlepiglet123 發表於 19-1-5 23:47
我都想join呀,我B 23個月,因為早B,所以整體發展遲緩

好呀,我小朋友都係發展遲緩,pm你。

複式洋房

2019勳章

MegChow 發表於 19-1-4 17:34
我都想入group傾下,我仔3.3yrs,K1老師話佢語言能力差仲係好BB,句子最多6個字,好多時掉轉晒啲詞語嚟講:l ...

好呀,我pm你

複式洋房

2019勳章

Shanjai08 發表於 19-1-11 17:30
我個仔26個月大,咩都唔肯講,連單字都唔肯講,好擔心。可唔可以入谷一齊傾呀?thanks. ...

好呀,我pm你。

複式洋房

2019勳章

曉如1312 發表於 19-1-10 21:20
我小朋友3歲半,可join嗎?

可以,pm你

複式洋房

2019勳章

chan.hoiyan 發表於 19-1-9 09:04
我都想join 我小朋友3歲半 2歲幾已評估 都係發展遲緩! 近日再評 認知理解冇問題啦 係言語仲差啲
...

好呀,我pm你

複式洋房

2019勳章

Kapo1021 發表於 19-1-10 21:28
我女26個月大,乜都唔講,連媽媽都唔肯講,初步評估自閉症譜系

我pm你

複式洋房

2019勳章

Turtle24 發表於 19-1-6 00:53
Hi my baby is suspected autism. One year speech delay and now receiving ST trainimg and intensive pr ...

好呀,我pm你

複式洋房

2019勳章

DaRosaBowie 發表於 19-1-4 16:13
可不可以加我進群組?因為我很少上這個論壇。。

好呀,已pm

FB體驗帳戶

國民生產總值:10

meo1114 發表於 19-1-13 07:06
好呀,已pm

原來我不能用pm,我在這裏給你我的電話吧67286677

民房

國民生產總值:16

回覆樓主:

可唔可以PM我?我也想入谷

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.