自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

回覆樓主:

唔鍾意長身款,著又煩拎又煩!其實出外旅行唔一定要買羽絨架,我件羽絨十幾年,我去加拿大都無買新喎!香港凍既時間短,一件羽絨足夠

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

sorry,呢幾件一望落去比人感覺好渣,尤其中間2件,似晨褸。

oversize羽褥唔係好實際,太大舊,去旅行好似要周圍拎住張棉被咁,同埋好少人穿得好睇,多數人穿咗似乞衣。

你去邊旅行呀,見你又問毛巾又問羽絨。

珍珠宮

我有件同第一件一樣款(頂帽冇毛毛)好耐之前細it買$1100…次次去最凍都帶佢(負二至負六)頂得字

大宅

sabun 發表於 18-11-18 21:01
香港通常穿不到,可能只穿到1、兩天,但外遊又冇理由穿 如一件長羽絨要1500元會太貴嗎?幫我 ...

【佐丹奴女羽绒服中长款鹅绒连帽,这款羽绒服采用了中长款的版型设计,上身既显瘦又显高】,https://m.tb.cn/h.3Ob7Tp8?sm=db9285 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥NxsRb9QlHZa¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

雙11淘左件佐丹努,人仔630,買來旅行著,不過未知暖唔暖?不過真係好大件,香港應該唔會有機會著

珍珠宮

gion 發表於 18-11-18 23:01
sorry,呢幾件一望落去比人感覺好渣,尤其中間2件,似晨褸。

oversize羽褥唔係好實際,太大舊,去旅行好似 ...

上海。。。

男爵府

BGCOME08 發表於 18-11-18 22:49
每次去勁凍嘅地方都買新羽絨,所以我屋企好多件 。啱啱又買咗1件羽絨,1件沖鋒衣準備去北歐。我老 ...

我都是這樣

男爵府

sabun 發表於 18-11-18 21:01
香港通常穿不到,可能只穿到1、兩天,但外遊又冇理由穿 如一件長羽絨要1500元會太貴嗎?幫我 ...

我剛喺韓國買左件k2牌長羽絨俾阿囡去加拿大讀書著,3千幾!返到黎香港睇下Columbia north face 果啲普通中褸款都要4千幾,仲冇咁保暖,所以我覺得買得好抵

大宅

我本身有幾件羽絨(長中短都有)keep 得好可以著好耐架。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

collect point都有, 靚過呢件

大宅

happylife1210 發表於 18-11-19 00:40
我剛喺韓國買左件k2牌長羽絨俾阿囡去加拿大讀書著,3千幾!返到黎香港睇下Columbia north face 果啲普通中 ...

我又係剛去完首爾,買左件Adidas長羽絨比個女係英國著,係JD sport 買兩件有八折,好抵!

水晶宮

回覆樓主:

我自己有兩件羽絨, 一長一短。 長既買左五年了, 只係外遊先著, 短既只係uniqlo, for 香港著

公爵府

回覆樓主

不會買

厚褸裡便zip一件背心羽絨夠了。反而下身要保䁔。

男爵府

kytam 發表於 18-11-19 01:24
我又係剛去完首爾,買左件Adidas長羽絨比個女係英國著,係JD sport 買兩件有八折,好抵!
...

我9月尾去果時只得百貨公司有賣羽絨,都係8折!係咪英國冇加拿大咁凍呢?

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

happylife1210 發表於 18-11-19 00:40
我剛喺韓國買左件k2牌長羽絨俾阿囡去加拿大讀書著,3千幾!返到黎香港睇下Columbia north face 果啲普通中 ...

香港買columbia north face梗係貴啦,靚羽絨加拿大多好多選擇,款同cutting又靚。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

長褸⋯⋯女人去厠所之前一定要除了下來先可以去小解,因為怕整污糟,好麻煩!
除非厠所有暖氣,否則⋯⋯除了下來又怕這時候冷親,

所以我只會考慮半身羽絨,

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔好買斑點果兩款.

淨色好睇d.

珍珠宮

BGCOME08 發表於 18-11-18 22:49
每次去勁凍嘅地方都買新羽絨,所以我屋企好多件 。啱啱又買咗1件羽絨,1件沖鋒衣準備去北歐。我老 ...

什麼叫衝鋒衣?

珍珠宮

gion 發表於 18-11-18 23:01

oversize羽褥唔係好實際,太大舊,去旅行好似 ...

上海咋,聖誕

珍珠宮

bosch 發表於 18-11-19 02:32
唔好買斑點果兩款.

淨色好睇d.

雙面來的是同一件來。

公爵府

wuwucancan 發表於 18-11-18 23:27
我有件同第一件一樣款(頂帽冇毛毛)好耐之前細it買$1100…次次去最凍都帶佢(負二至負六)頂得字:f ...

請問什麼牌子? thx

首頁

尾頁

跳至