婦女醫護

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

flying88 發表於 18-12-29 13:19
回覆 angelfan07 的帖子

可唔可以PM我沙田個醫生名呀?

如果沙田做庤瘡水解治療 ,應該由黃博熙醫生負責;如果要去其它區做, 姑娘都會介紹,但收費會唔同和貴d 。

別墅

我上網搵過黃醫生資料, 淨係見到佢係旺角有診所....係咪同一個醫生黎架?
其實我都想問下各位姊妹, 平時點樣護理痔瘡

我之前做完手術後就開始食益生菌, 真係無以前咁易肚疴, 但我就衰在無乜做運動囉, 同埋今次...應該係日行十幾個鐘出事...自己真係無諗過, 以前淨係以為久坐先會有事, 點知原來行得太耐, 企得太多都會出事, 唉

同埋我想問下你地點訓覺...我係躺臥, 但咁樣好似又壓住粒痔瘡...唉

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

flying88 發表於 18-12-29 15:42

我上網搵過黃醫生資料, 淨係見到佢係旺角有診所....係咪同一個醫生黎架?

係同一醫生,黃博熙私人診所係響旺角。

庤瘡久坐久行都唔得,我姑姐坐飛機去加拿大就出事,要食藥。我覺得飲食方面最緊要(忌酒辣煙,濕熱毒野要盡量少食),千期唔好便秘或肚痾又係出事,要飲多d水,唔好夜訓,我自己就側睡多,同埋平日做多d肛門收縮運動有幫助。我自己平時一星期有3-4日上跑步機行急步每次45mins。

別墅

唔該哂呀, 我都要努力減下肥做下運動先得, 起碼可以拖多1,2年先再做手術啦

禁止訪問

洋房

angelfan07 發表於 18-12-29 10:30

不可以,要等生完先得。

我都想知邊度同幾錢,thx

別墅

angelfan07 發表於 18-12-29 16:31

係同一醫生,黃博熙私人診所係響旺角。

我約左睇黃醫生,我想上去瞭解下水解同埋希望知道下我而家病情係點

但我又好驚醫生係咁push我做手術...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

flying88 發表於 19-1-7 19:42
我約左睇黃醫生,我想上去瞭解下水解同埋希望知道下我而家病情係點

但我又好驚醫生係咁push我做手術...

檢查到完,你只會背住醫生,醫生檢查時即答你做唔做得,你要問野都係嗰時(如有幾多粒和第幾期,如你當時決定唔做就換衫走得,檢查費1仟;如果做就即時做埋。基本上大部份人預約得上去,多數都係痛緊去,多數即刻攪惦做埋。醫生唔會push你做唔做,基本上醫生都少講野。如果你只係想純粹檢查,我覺得你搵私家醫生檢查會講解詳細d。另外你話想了解有關水解治療,基本上係由姑娘負責,醫生只負責放大流斗入肛門檢查,同答你做唔做到,至於有幾多粒和第幾期,你要主動即時問醫生,醫生會答你,做唔做水解係你自己決定 醫生唔會push你。

別墅

angelfan07 發表於 19-1-7 22:02

檢查到完,你只會背住醫生,醫生檢查時即答你做唔做得, ...

下,如果係咁,我咪應該轉睇第二個醫生....
我想知我而家情況同埋係咪嚴重到要做手術渣

同埋最近夜晚好痕,好似嚴重左,好煩山

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

flying88 發表於 19-1-8 12:03
下,如果係咁,我咪應該轉睇第二個醫生....
我想知我而家情況同埋係咪嚴重到要做手術渣

如果只係痕梗係未去到叫嚴重唔做唔得,好多醫生都有講,食藥和藥膏都未能舒緩而影響生活就要去做,咁當然有d人覺得做咗會舒服d(如庤瘡一或二期嘅人)。
基本上只係痕,庤瘡多數係初期,食藥和藥膏多數可以舒緩解決,咁介口梗係最緊要

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

angelfan07 發表於 18-12-29 13:44
如果沙田做庤瘡水解治療 ,應該由黃博熙醫生負責;如果要去其它區做, 姑娘都會介紹,但收費會唔同和貴d ...

請問可以提供沙田黃博熙醫生電話嗎?因上網找不到,謝謝

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

pigpigyy 發表於 19-1-9 14:22
請問可以提供沙田黃博熙醫生電話嗎?因上網找不到,謝謝

沙田係無創德水解治療(秀夫醫療中心),2695 6999,沙田做係黃博熙醫生負責。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

angelfan07 發表於 19-1-9 14:53
沙田係無創德水解治療(秀夫醫療中心),2695 6999,沙田做係黃博熙醫生負責。
...

剛剛打左去預約了,真的謝謝你

彩鑽殿

angelfan07 發表於 19-1-9 14:53
...

如果其他診所收費,係未都是差不多呢?

唔好意思,因為唔太識這個治療收費

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

pigpigyy 發表於 19-1-9 15:54
如果其他診所收費,係未都是差不多呢?

唔好意思,因為唔太識這個治療收費

姑娘話去沙田做係最平,同埋係黃博熙醫生負責;如你要求其它區做 ,佢哋都會介紹,但收費一定比沙田貴(而且係其它醫生做)。其它區會貴d, 有jm九龍區做好似萬六,姑娘話香港區做約萬八至二萬,沙田做萬二最平(藥費300內另計)

彩鑽殿

angelfan07 發表於 19-1-9 16:56

姑娘話去沙田做係最平,同埋係黃博熙醫生負責;如你要求 ...

謝謝你的詳細資料

我都要了解一下個水解療法

複式洋房

請問有經驗JM們,庤瘡已十年有多了,在前兩年第一次柯血好驚就即刻去找醫生,但最後檢查了庤瘡和照佐腸,反而醫生檢查到腸內有小小息肉幫切佐,而庤瘡沒有做到手術,當時醫生話庤瘡手尾好長,建議暫時不能做,只給了藥返去搽下就算。

現近哩半年柯佐兩次血,請問我系咪要決定去做手術呢? 但個庤瘡又唔痛唔痕,凸出位置都有尾手指1/3長,無感覺會影響生活,請問有經驗人要點樣判斷嚴重情況先要去找醫生做手術呢? 如果唔做又會唔會惡化變癌呢?好驚

別墅

我今日去左旺角診所睇左黃醫生,佢話我係第三期,叫我食藥試下,唔得先諗手術,我覺得佢無hardsell我做手術都幾好既。暫時我試下食藥睇下點先

我自己係有少少痛,估唔到已經係三期,暫時希望食藥ok la

別墅

kattylam 發表於 19-1-10 16:30
請問有經驗JM們,庤瘡已十年有多了,在前兩年第一次柯血好驚就即刻去找醫生,但最後檢查了庤瘡和照佐腸,反 ...

Jm你前兩年個醫生有冇話你係痣瘡幾多期呀?你疴完兩次血之後仲有冇持續呀?

唔痛唔痕可以試下搵醫生睇下先,睇下比啲意見先手,因為痔瘡會翻發,我自己覺得有得唔做就唔做啦

洋房

flying88 發表於 19-1-10 18:14
我今日去左旺角診所睇左黃醫生,佢話我係第三期,叫我食藥試下,唔得先諗手術,我覺得佢無hardsell我做手術 ...

請問你食完藥,痔瘡有沒有痛?

首頁
12345...9

尾頁

跳至