親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lestat 於 09-7-17 16:48 發表
好番好多la, thx, 唔使去流感診所

大宅

熱帶風暴莫拉菲將影響本港
(明報)2009年7月17日 星期五 15:20
熱帶風暴 莫拉菲正逼近福建及廣東,本港天氣稍後可能變壞,天文台 傍晚可能發出一號戒備訊號。

莫拉菲目前集結在高雄之東南約500公里,預料向西北或西北偏西移動,時速約25公里,移向南海北部。

預測今日天x酷熱,吹微風,而明日天氣持續酷熱,稍後天氣迅速轉壞,星期日有頻密狂風大驟雨。(即時新聞

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 lestat 於 09-7-17 16:48 發表
好番好多la, thx, 唔使去流感診所

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

祝你請到個好工人.

原帖由 GaryF 於 09-7-17 13:55 發表
LongRyan,

好峰迴路轉之下, 我第一個完約工人來港旅行, 搵我想幫我做一年, 方便佢申請去加拿大打工! 在互助互利的情況之下, 我尋晚同佢簽左約啦! 好在我唔駛再花時間教佢, 佢又識煮中國菜, 我可以拎返果2000蚊按 ...

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Tried Novotel's (The Square) lunch buffet.

雖然平,但好差要搶食物,種類好少.

子爵府

KristyMum:
有事想問,留咗言係你個BLOG到.
感謝萬分!!

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:46 發表

你地add我啦, 次次都要我再post.

http://hk.myblog.yahoo.com/acacia-acacia/index?l=f&id=12

琥珀宮

佢飛左呀...等佢返黎先覆到ga喇
原帖由 d2343130 於 09-7-17 23:26 發表
KristyMum:
有事想問,留咗言係你個BLOG到.
感謝萬分!!

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

執哂行李未呀?
原帖由 portiabb 於 09-7-18 09:32 發表
佢飛左呀...等佢返黎先覆到ga喇

琥珀宮

未...聽日下晝先慢慢執啦...我夜機麻

個風最近要行快2步就得喇
原帖由 lestat 於 09-7-18 11:35 發表
執哂行李未呀?

琥珀宮

今日亞囡學校家長日...今年拎到進步獎...希望佢可能繼續進步啦

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你真係較啱時間喎, 去埋家長日先去旅行, 其實個奬係俾你, 終於知道要等阿女放假先好去玩
原帖由 portiabb 於 09-7-18 11:56 發表
今日亞囡學校家長日...今年拎到進步獎...希望佢可能繼續進步啦

琥珀宮

一早有成個term ge calendar ga麻...尋日係last day返學...今日係家長日
原帖由 lestat 於 09-7-18 12:10 發表
你真係較啱時間喎, 去埋家長日先去旅行, 其實個奬係俾你, 終於知道要等阿女放假先好去玩

琥珀宮

我聽晚班機已經收到sms...retime到2230

侯爵府

原本幾點? 有冇講reasons? 如果到時再delay 1,2個鐘, 去到分分鐘天光, 白白哂左一晚酒店$$

原帖由 portiabb 於 09-7-18 15:55 發表
我聽晚班機已經收到sms...retime到2230

琥珀宮

budget airline唔駛同你講原因啦...原本係2050...頭sin chk左尋晚果班最後係2300飛到...今晚果班直頭cxl左
原帖由 lestat 於 09-7-18 19:20 發表
原本幾點? 有冇講reasons? 如果到時再delay 1,2個鐘, 去到分分鐘天光, 白白哂左一晚酒店$$

男爵府

portiabb,
妳聽晚機都咁快就delay? 咁我聽朝機仲大鑊!
11點半或之前會掛8號啦, 一早約左個的士佬竟然話8號就唔開車, 激死! 機鐵係咪正常呢? 睇嚟都要搭機鐵啦!

琥珀宮

其實airasia尋日班機已經係咁delay過...今晚果班就cxl埋...e+我都好擔心...唔知佢玩乜

乜你個的士佬咁ga...嗌佢搵個行家黎得唔得...機鐵真係唔知wor...上網chk chk好
原帖由 GaryF 於 09-7-18 22:09 發表
portiabb,
妳聽晚機都咁快就delay? 咁我聽朝機仲大鑊!
11點半或之前會掛8號啦, 一早約左個的士佬竟然話8號就唔開車, 激死! 機鐵係咪正常呢? 睇嚟都要搭機鐵啦! ...

男爵府

其實係咪個別的士佬唔做咋? 聽朝一定好忙, 要查好多樣嘢!

原帖由 portiabb 於 09-7-18 22:17 發表
其實airasia尋日班機已經係咁delay過...今晚果班就cxl埋...e+我都好擔心...唔知佢玩乜

乜你個的士佬咁ga...嗌佢搵個行家黎得唔得...機鐵真係唔知wor...上網chk chk好 ...

男爵府

開咗Part III啦, 果邊繼續啦!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2453259&extra=&frombbs=1

琥珀宮

sure係個別啦...有d都好搏gamouth:
原帖由 GaryF 於 09-7-18 22:19 發表
其實係咪個別的士佬唔做咋? 聽朝一定好忙, 要查好多樣嘢!

首頁

尾頁

跳至