親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個次去9日, 6日北海道+3日東京.

原帖由 lestat 於 09-4-17 11:12 發表
點解個導遊會咁講 7,8月去北海道首選富良野同美瑛, 睇薰衣草花田 , 去小樽睇下玻璃制品, 旭川睇動物, 想shopping可以去札幌, 仲有好多好多...... 真係去10日8日都一定唔會悶, 不過夏天週圍都見到hk ...

大宅

原本今日想同個仔去玩掘蜆, 但而家個天好似想落雨, 下午都唔知去唔去好.

大宅

係呀, 我跟教會去, 唔算多人, 都係得2團, 大約300人左右.

原帖由 lestat 於 09-4-17 11:14 發表
而家係咪一定要團體名義預約先去得? 你去果日多唔多人?

男爵府

原帖由 smypig 於 09-4-17 10:52 發表

我未去過北海道...但係跟團去日本其中有2次個導遊話如果妳有仇人...妳介紹佢夏天去北海道...
講幾句o黎聽吓...有咩玩...暑假有無直航...thx.

係囉, 夏之北海道好靚架, 個導遊攪咩??!! 你去隔離北海道topic睇下, 就知係好野啦. 但最好7月中去, 適逢薰衣草花季, 8月去隨時只見夏枯草!

大阪可以去我blog睇下, 雖然果次無同個女去, 但個行程老少咸宜架! 另外你可以考慮去埋白濱/和歌山, 都好hit架!

男爵府

原帖由 fionayeung 於 09-4-17 11:31 發表
係呀, 我跟教會去, 唔算多人, 都係得2團, 大約300人左右.

我連馬灣都未去過, 搵日去行下先得!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:37 發表

係囉, 夏之北海道好靚架, 個導遊攪咩??!! 你去隔離北海道topic睇下, 就知係好野啦. 但最好7月中去, 適逢薰衣草花季, 8月去隨時只見夏枯草!

大阪可以去我blog睇下, 雖然果次無同個女去, 但個行程老少咸宜架! 另外 ...

你地講到我都好想去, 7月中我咪要下年先去得??

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:37 發表

大阪可以去我blog睇下, 雖然果次無同個女去, 但個行程老少咸宜架! 另外 ...

妳可唔可 pm 個 blog link 俾我呀

男爵府

原帖由 smypig 於 09-4-17 11:44 發表

妳可唔可 pm 個 blog link 俾我呀

你地add我啦, 次次都要我再post.

http://hk.myblog.yahoo.com/acacia-acacia/index?l=f&id=12

男爵府

原帖由 LongRyan 於 09-4-17 11:44 發表

你地講到我都好想去, 7月中我咪要下年先去得??

你唔係8月去曼谷咩, 7月走轉北海道先囉
我就想2/3月去睇破冰, 但首先要勸掂個女放我地兩老起行

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:46 發表

你地add我啦, 次次都要我再post.

http://hk.myblog.yahoo.com/acacia-acacia/index?l=f&id=12

thank you! 下次唔會喇...因為我 add o左妳做 blog 友啦

男爵府

原帖由 smypig 於 09-4-17 11:52 發表

thank you! 下次唔會喇...因為我 add o左妳做 blog 友啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:51 發表

7, 8月都放假, 老細實叫返歸都得喇

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我掙你錢呀....咁好口ge
原帖由 GaryF 於 09-4-16 23:37 發表
嘩...我幫大仔mark住先, 年齡加身型襯晒啦, 最緊要佢似媽咪咁索呀嘛!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

http://www.ymca.org.hk/big5/NoahArk/hostel_main.php

原帖由 lestat 於 09-4-17 10:07 發表
可以考慮去挪亞方舟, 5月應該開喇.

琥珀宮

一個2個返工就講放假去玩...難為我呢d...呢排枕住08..20係咁做

琥珀宮

我有fd早排去做過義工定唔知乜攪手...佢話亂到9彩
原帖由 JChan 於 09-4-17 12:21 發表
http://www.ymca.org.hk/big5/NoahArk/hostel_main.php

水晶宮

我都想去睇破冰, 立山黑部!

c6話無錢.

五月去釜山, 住東橫INN.
Day 1 (12/5) KA 300 / CX 6898 HKG/PUS 1430 - 1850

Day 2 (13/5)
南浦洞
札嘎其市場
龍頭山公園
太宗台
梵魚寺

Day 3 (14/5)
海東龍宮寺
虚心厅 (温泉浴)
機張

Day 4 (15/5) KA301 / CX 6899 PUS/HKG 1950 - 2220
海雲臺
APEC House

原帖由 KristyMum 於 09-4-17 11:51 發表

水晶宮

我都係 09..17係咁做!

不過放假都要去玩!

原帖由 portiabb 於 09-4-17 12:22 發表
一個2個返工就講放假去玩...難為我呢d...呢排枕住08..20係咁做

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

eee....我plan都緊明年CNY去破冰喎, 咁你快d plan行程la, 我又可以照抄

琥珀宮

09..17同08..20已經相差左4hr啦
原帖由 JChan 於 09-4-17 12:33 發表
我都係 09..17係咁做!

不過放假都要去玩!

首頁

尾頁

跳至